Fem grunner til å besøke Vesterålen

To jenter på tur i vannet på Fjærvollstranda i Bø i Vesterålen. Foto: Vesterålen reiseliv / Ben-Tommy Eriksen.
To jenter på tur i vannet på Fjærvollstranda i Bø i Vesterålen. Foto: Vesterålen reiseliv / Ben-Tommy Eriksen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like fin som Lofoten - men mer uberørt og med færre turister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VESTERÅLEN (ABC Nyheter): Øyriket Vesterålen er den nordlige delen av stripa med øyer som utgjør Lofoten og Vesterålen i nordre Nordland. Regionen får kanskje ikke like mye oppmerksomhet som naboen i sør. Men de som legger turen dit blir sjelden skuffet.

Vesterålen kan by på like fine fjell og strender som Lofoten, men turistene er færre.

Vi ba Visit Vesterålen om å komme med fem grunner til hvorfor du bør besøke Vesterålen om sommeren. Her er svarene vi fikk:

1) Midnattssola

Ikke bare har vi midnattssol her, både langs kysten og oppe på fjellet er det fantastiske utkikkspunkter å se midnattssola fra.

Les også: Fem grunner til å besøke Lofoten

2. Naturen

Bare naturen her er en god nok grunn til å reise hit. Vi har mange korte og lengre merkede turløyper til topper som gir utsikt mot havet, strender, gamle og nye bosettinger, fjorder og flere fjell. Absolutt et must i Vesterålen!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Aktivitetene

Det er mange muligheter for en aktiv ferie i Vesterålen. Man kan blant annet padle, klatre dykke eller spille golf. Og selv om dette er en fjellrik region, er det flatt rundt fjellene som gjør veiene perfekt for sykling.

4. Opplevelsene

Om man er glad i dyreliv og se dyr i sine naturlige omgivelser, er dette absolutt stedet for det. Her kan du dra på hvalsafari og fuglesafari. I tillegg kan du se reinsdyr, besøke et oppdrettsanlegg for laks eller dra på havfisketur. I Vesterålen er vi også veldig glad i festivaler, og om sommeren er det mye som skjer. Det er et bredt spekter av konserter, arrangementer og markeder.

Les også: Fem grunner til å besøke Sandnessjøen

5. De lokale produktene

Det er mange kreative sjeler rundt i regionen. Glassblåseri, såpeverksted, hjemmekoselige kaféer, ysteri og ulike typer gallerier og kunst er noe av det du kan se og oppleve på en kjøretur rundt i Vesterålen.