Supersommer gir billige august-billetter

Rekordvarme over store deler av landet har gjort at mange har valgt å feriere i Norge og droppet spontanreiser til sydligere støk. Foto: Erlend Aas og Frank May / NTB scanpix.
Rekordvarme over store deler av landet har gjort at mange har valgt å feriere i Norge og droppet spontanreiser til sydligere støk. Foto: Erlend Aas og Frank May / NTB scanpix.

Reisebyråene forteller at færre enn vanlig kjøper spontanturer til varmere strøk i år. Nå senker de prisene på reiser i august og september.

Den norske supersommeren får skylda for at det er flere seter å velge mellom til Syden.

– Det er mye å velge i av charterfly i august. Om det ikke er halvfullt, så er det i alle fall en del ledige plasser, sier kommunikasjonsdirektør i reisebyrået Berg-Hansen, Anette Maltun Koefoed, til NRK.

– Første uka i juli var det sånn helt greit vær, og da hadde vi god pågang. Så slo den norske knallsommeren til for fullt, og da stilnet det hos oss. Folk ville heller være ute og nyte sommeren, sier daglig leder Jason Richard Eckhoff i Reisegiganten, som eier nettstedet Restplass til NRK.

Les også: Asfalten på Oslo Lufthavn koker

Prisras på reiser i august og september

Kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving sier til kanalen at finværet påvirker høstslaget hos dem. De fleste sommerturene er forhåndssolgt, men salget av ledige seter i august går tregere.

– Når det er færre folk som reiser synker prisene. En ukes charter til Mallorca med et firestjerners hotell er for eksempel 4.550 kroner billigere per person hvis man velger avreise 25. august i stedet for 4. august, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket, i en pressemelding.

Les også: Sommerheten kan gi skyhøye strømpriser

Storbyene mer ettertraktet etter skolestart

Hos Ticket opplever de at den varme sommeren gjør at flere ønsker å reise på storbyferie.

– Etter en slik fantastisk sommer som vi har hatt her hjemme er det ikke bare de tradisjonelle solreisene som våre kunder spør etter. I våre bookingstatistikker ser vi nå et stort byks på reiser i august og september til New York, som øker med 42 prosent mot i fjor. Mye av denne økningen tror jeg skyldes at vi vil oppleve mer enn stranda, sier Wolff Andresen.

Personvernpolicy