Fem grunner til å besøke Lofoten

POSTKORT: Stort mer idyllisk enn Reine i Lofoten går det vel knapt an å få det. Men les denne artikkelen dersom du vil ha enda flere grunner til å besøke det vakre øyriket. Foto: Colourbox.com.
POSTKORT: Stort mer idyllisk enn Reine i Lofoten går det vel knapt an å få det. Men les denne artikkelen dersom du vil ha enda flere grunner til å besøke det vakre øyriket. Foto: Colourbox.com.

Å være i Lofoten kan fortone seg som å reise rundt i et postkort. Men det finnes flere grunner til hvorfor du bør reise til det vakre øyriket i nord.

LOFOTEN (ACB Nyheter): Det er vel opplest og vedtatt at det finnes mer enn fem grunner til å besøke Lofoten. Øyriket i Nordland vinner gang på gang kåringer i internasjonale reisemagasiner hvor fjell, strender og natur hylles.

Å trekke fram bare fem grunner til hvorfor også du bør reise dit, kan derfor synes som en umulig oppgave.

Men turistkontoret i Svolvær tok utfordringen, og klarte å koke det ned til en håndfull punkter.

Her er svarene de ga:

1) Klatre Svolværgeita

Med sine 569 meter over havet, og unike utseende og utsikt, er Svolværgeita utvilsomt et trekkplaster i Lofoten – eller Svolvær.

Les også: Fem grunner til å besøke Sandnessjøen

2) Surfe på Unstad

På nordsida av Vestvågøy finner du det bittelille, men dog meget populære surfeparadiset Unstad. De siste årene har Unstad blitt en stor favoritt blant erfarne surfere så vel som nybegynnere. Mektige atlanterhavsbølger og utsøkte naturlandskap går definitivt hånd i hånd. Om du ikke vil surfe, har du også en fantastisk mulighet til å gå en lett vandretur fra Unstad til Eggum.

3) Trollfjorden

Om du padler i kajak, cruise/rib-båt eller vandrer på baksiden inn i Trollfjorden, så kan du oppleve den helt fantastiske naturen som Trollfjorden har å by på. Du kan samtidig kombinere dette med et opphold i DNT-hytten som ligger cirka 400 meter over havet. Det skal godt gjøres å finne en så fin utsikt fra noe annet sted.

Les også: Opplev herlige Brønnøysund

4) Strendene

Man trenger ikke nødvendigvis sydentemperaturer dersom forholdene er fine nok. Så lenge du synes det er sånn høvelig digg med 10-12 grader i vannet, så vil nok disse hvite sandstrendene veie greit opp for det: Haukland, Ramberg, Kvalvika, Delp, Rørvik, Kalle m.fl.

Les også: Fem grunner til å besøke Haugesund

5) Sist, men ikke minst: Naturen og kulturen i seg selv

Lofoten har så mange fine turer å by på, så kjører du fra fra den ene enden til den andre får du allerede der en unik opplevelse. De fem øyene har forskjellige typer fjell og natur. Der ute har du også gode muligheter for å stoppe ved alt du finner interessant, så som lokalprodusert ost, krydder, brød, smykker, håndlaget ullklær, glass, museum pluss mye mer.

Les også: Dette museet er et "must see" i Lofoten

Personvernpolicy