Nordmenn vil til Syden – uansett vær

Uansett vær- og vindforhold i Norge: Nordmenn vil til Syden. Her nyter turistene strandlivet i Mers-les-Bains i Nord-Frankrike. Foto: Reuters / NTB scanpix
Uansett vær- og vindforhold i Norge: Nordmenn vil til Syden. Her nyter turistene strandlivet i Mers-les-Bains i Nord-Frankrike. Foto: Reuters / NTB scanpix

Trass i skyfri himmel og rekordvarme her hjemme vil nordmenn på pakketur til Syden. Pågangen er overraskende stor, melder reiseselskapene.

Gradestokken viser 32 grader i Oslo, langt mer enn på de greske øyer og den italienske riviera – og meteorologene melder at varmen vil vare en god stund til. Likevel er det forbausende få som avbestiller sydenturene sine, ifølge reiseselskapene. Tvert imot.

– Vi selger godt med reiser om dagen, sier markedssjef Barbro Mosseng i Apollo til NTB.

Bedre enn i fjor

Både hos Apollo og konkurrentene Ving og Star Tour er over ni av ti reiser i juli solgt. Hos Ving er dekningsgraden på 99,6 prosent.

– Vi har faktisk solgt bedre enn i fjor, sier PR-ansvarlig hos Ving, Sofie Frisholm.

– Det er ganske overraskende. Vi var spent på hvordan det ville gå da vi så værmeldingen. Men det er jo veldig hyggelig at folk vil reise, sier hun.

Vil vekk

Star Tour melder om mange reisende fra Bergen og Trondheim, til tross for sydentemperaturer begge steder den siste tiden.

– Nordmenn liker nok å komme seg ordentlig bort når de har ferie. Vi selger ut alle reisene i fellesferien uansett vær, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour.

Likevel har hun merket en forskjell fra i fjor.

– Bestillingene kom senere i år. Det har nok med den fine sommeren i fjor å gjøre, tror hun.

– Men med én gang det blir regn og dårlig vær, skyter både nettrafikken og bestillingene i været, sier hun.

Personvernpolicy