Her er det 29 grader i vannet

Høy lufttemperatur kombinert med midnattssol gir høye badetemperaturer i Nord-Norge. Her fra Sandnessjøen. Foto: Sverre Bjørstad Graff
Høy lufttemperatur kombinert med midnattssol gir høye badetemperaturer i Nord-Norge. Her fra Sandnessjøen. Foto: Sverre Bjørstad Graff

Nå er badetemperaturene så høye at selv ikke de mest frosne av oss har noen grunn til å holde seg på land.

SANDNESSJØEN (ABC Nyheter) Ved Sandnessjøen Havsbad i Alstahaug kommune i Nordland ble det tirsdag målt hele 29 grader i vannet.

– Det er ungdom fra utestyrken som måler hver morgen. De målte to ganger, før sjefen også målte for tredje gang, så det er 29 varmegrader i vannet. Så varmt har det aldri vært her! Det er jo varmere i vannet enn i luften, sier sekretær Bente Bye, i Alstahaug kommune, som hver dag tar imot målingene, til TV2.

Varmt i hele landet

De høye lufttemperaturene over store deler av landet den siste tiden har ført til at badetemperaturene har krøpet godt over tjuetallet flere steder.

Les også: Fem grunner til å besøke Sandnessjøen

– Det påvirker selvsagt vanntemperaturen. Selv om det som oftest er varmere i luften, så holder vannet på varmen lengre. Nord i landet er det i tillegg midnattssol, så slike badetemperaturer er fantastiske. Det er jo snakk om sydentemperaturer. Jeg får veldig lyst til å ta meg en dukkert nå som vi snakker om det, sier meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk Institutt til TV2.

Vil fortsette å stige

StormGeo meteorolog, Roar Teigen tror badetemperaturene vil holde seg og til med stige i tiden som kommer.

Det er meldt strålende sol også i hele morgen. Med temperaturer opp i 28 grader både i Oslo, Stavanger og på Lillehammer.

På torsdag blir det litt mer skyer, særlig nord i landet, men temperaturene holder seg godt. Det er meldt litt regn i Oslo.

Fredag ser også ut til å bli helt nydelig. Først på lørdag er det også meldt litt regn i Tromsø.

Her er de ti badeplassene hvor vannet var varmest tirsdag:

Sandnessjøen Havsbad 29°

Karasjok 27°

Svorksjøen Camping 26°

Hunderfossen Familiepark 25°

Finnskogen turist- og villmarkssenter 25°

Bø Sommarland 25°

Småland på Frosta 25°

Sjøstrand 24°

Storøyodden 24°

Kadettangen 24°

Personvernpolicy