Amerikanske myndigheter forbyr flygninger til Israel

Et fly går inn for landing på Ben Gurion-flyplassen i Israel. Foto: Ariel Scalit/AP - NTB scanpix.
Et fly går inn for landing på Ben Gurion-flyplassen i Israel. Foto: Ariel Scalit/AP - NTB scanpix.

SAS innstiller sine to første avganger til Tel Aviv i Israel og vil vurdere flere avganger. Norwegian avlyser også avganger.

– Vi har besluttet å avlyse en avgang fra København i kveld og en avgang fra Stockholm i morgen tidlig. Vi kommer til å vurdere andre avganger i morgen, sier pressesjef Trine Kromann i SAS til NTB tirsdag kveld.

Norwegian innstiller

På grunn av sikkerhetshensyn innstiller også Norwegian sine avganger til Tel Aviv i Israel inntil videre.

– Nå har vi innstilt våre flygninger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert i dag, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de ikke har kommet med noen råd angående luftrommet i regionen.

Israel avdramatiserer

Det er ingen grunn til å innstille flyavganger til Israel som følge av rakettangrep fra Gazastripen, mener israelske luftfartsmyndigheter.

Transportminister Yisrael Katz ringte tirsdag kveld til amerikanske flyselskaper for å forklare for dem at avganger og ankomster til Ben Gurion-flyplassen ikke utgjør noen sikkerhetsproblemer for flyene og deres passasjerer.

En rekke selskaper

De amerikanske flyselskapene United Airlines, Delta Airlines og US Airways meldte tirsdag at de vil innstille sine avganger til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn. USAs luftfartsmyndighet FAA la senere på kvelden ned forbud mot å fly til Tel Aviv, ifølge AFP.

En rekke internasjonale selskap har også innstilt sine avganger.

Luftfartstilsynet i Norge forholder seg til den europeiske luftfartsmyndigheten Eurocontrols vurderinger av et eventuelt flyforbud.

Personvernpolicy