Opplev herlige Brønnøysund

Utsikt over Eidem på verdensarvøya Vega. Foto: Arnt Øyvind Flatmo/visithelgeland.com.
Utsikt over Eidem på verdensarvøya Vega. Foto: Arnt Øyvind Flatmo/visithelgeland.com.

Sjekk turistsjefens fem varmeste anbefalinger.

Brønnøysund (ABC Nyheter): ABC Nyheter tar «Yttersvingen» på Norge, og denne helgen har turen kommet til vakre Brønnøysund. Vi ba regionsansvarlig i Helgeland Reiseliv, Marita Ahonen, til å komme med fem anbefalinger til ting man kan se og gjøre her:

1. Torget og Torghatten

Man har ikke vært i Brønnøysund før man har besøkt Torghatten.

Dette unike fjellet med et stort hull tvers igjennom har blitt som et symbol for regionen og dette er ikke uten grunn. På sommeren ser man Torget fra sin beste side med nydelig skjærgård og mange godt gjemte perler. Fra Torghatthullet har man god utsikt både nord- og sørover.

Saken fortsetter under bildetDet unike fjellet Torghatten, med sitt karakteristiske hull tvers gjennom, er et symbol for regionen. Foto: Ronny Lien/visithelgeland.noDet unike fjellet Torghatten, med sitt karakteristiske hull tvers gjennom, er et symbol for regionen. Foto: Ronny Lien/visithelgeland.no


2. Gode matopplevelser

Brønnøysund har etter hvert fått flere aktører som ønsker å fokusere på gode matopplevelser.

Hildurs Urterarium blir du invitert inn i hjemmet til vertskapet og fra det ærlige kjøkken blir du servert matopplevelser som i stor grad er basert på lokale og egenproduserte råvarer. Besøk også urtehagen som er et vakkert syn på sommerstid!

Torghatten Strandrestaurant ligger vakkert til ved foten av Torghatten. Her kan du gjennom kunnskap, erfaring og lidenskap – oppleve en kulinarisk matreise. På menyen er det ferskfanget fisk og kjøtt fra Helgeland som frister.

Saken fortsetter under bildetHildurs urterarium byr på spennende matopplevelser i en unikt miljø. Foto: hildurs.noHildurs urterarium byr på spennende matopplevelser i en unikt miljø. Foto: hildurs.no

3. Brønnøysund - kystbyen midt i Norge

Nord-Norges svar på sørlandsidyll med yrende båtliv i en trivelig gjestemarina midt i sentrum!

I sentrum av Brønnøysund finner du også Lokalmatbutikken som frister med et stort utvalg av lokalmat. Butikken i seg selv er en attraksjon og absolutt verdt et besøk!

4. Flotte turmuligheter – både tursti og fjell

I nærområdet er det flotte muligheter for vandreturer i naturskjønne omgivelser samt lette og mer avanserte toppturer. Flere turområder er skiltet og noen er preparert for barnevogn.

5. UNESCO Verdensarvøya Vega

Vill, vakker og vennlig ligger verdensarvøya Vega med sine 6500 øyer, holmer og skjær like utenfor Brønnøysund (se bildet øverst i artikkelen).

Når man er i Brønnøysund kan man ikke unngå et besøk til øya Vega som i 2004 fikk verdensarvstatus for det unike kulturlandskapet i området som er et resultat av samspillet mellom menneske og natur over lang tid.

Øya byr på forskjellige natur- og kulturopplevelser og et innblikk i den unike ærfugl- og duntradisjonen som blir spesielt lagt vekt på i begrunnelsen til hvorfor Vegaøyan har fått plass på den prestisjetunge verdensarvlisten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus