Norges mest berømte veiskilt

Infoskiltet på rasteplassen i Kovika er i dag et populært stoppested for turister. Foto: Ingvild Fjelltveit (ABC Nyheter)
Infoskiltet på rasteplassen i Kovika er i dag et populært stoppested for turister. Foto: Ingvild Fjelltveit (ABC Nyheter)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da en rasteplass i Averøy manglet informasjonsskilt, startet Ylvis-brødrene kjendisdugnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

AVERØY (ABC NYHETER): Den kjente duoen fikk med seg et stjernelag av norske artister og kjendiser da de bestemte seg for å hjelpe Averøy kommune med å skaffe penger til et nytt informasjonsskilt i 2011.

Se musikkvideoen «Sammen Finner Vi Frem» nederst i saken.

Prosjektet startet da Ylvis-brødrene leste i en lokalavis at det manglet et infoskilt på en rasteplassen i Kovika på Bremsnes i Møre og Romsdal.

Brødrene reiste straks til Averøy for å finne ut hvordan folk der opplevde situasjonen.

– Etter det vi kunne se er de faktisk ganske preget av mangelen på dette skiltet. De blir jo opptatt med å forklare turistene veien hele tiden. Folk er veldig klar for å få på plass dette informasjonsskiltet, sa Bård Ylvisåker til NRK den gang.

Les også: Skilttrøbbel på Sunnmøre

Hadde ikke råd

Averøy kommune hadde planlagt å sette opp et skilt på rasteplassen, men manglet økonomiske midler til å få gjennomført prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tok imidlertid ikke lang tid før skiltet var på plass, etter at Ylvis hadde startet kronerullingen.

På kort tid fikk brødrene samlet et tjuetalls norske kjendiser, og musikvideoen ble spilt inn på fem timer. Allerede før den hadde premiere, hadde videoen samlet inn nok penger til et nytt skilt.

– Jeg vet ikke hvor mye som har kommet inn, men i hvert fall nok til skiltet, sa ordfører i Averøy kommune, Ann Kristin Sørvik, til BA.no.

Skiltet kostet 24.000 kroner, men den faktiske verdien av publisiteten rasteplassen og Averøy kommune fikk, er det vanskelig å måle.

– Dette er den beste reklamen vi kan tenke oss, sa ordfører Sørvik til BA.

Les også: Åpnet kafe på fem dager

Populært stoppested

Tre år senere står det dugnadsfinansierte skiltet fortsatt støtt på rasteplassen i Kovika, og er et populært stoppested for reisende langs Atlanterhavsveien.

Da Yttersvingen-bilen besøkte rasteplassen yret det av turister som, trolig takket være skiltet, hadde funnet frem.

Ylvis har også fått plass på skiltet, som en takk for at de kom Averøya kommune til unnsetning.

Se musikkvideoen her: