Volleyballbyen Førde

Harald Stafnes Bøyum og Eirik Engen Skadal er hjemme på ferie og tilbringer mange timer på Førdes sandvolleyballbaner. (Foto: Hanna Sikkeland/ABC Nyheter)
Harald Stafnes Bøyum og Eirik Engen Skadal er hjemme på ferie og tilbringer mange timer på Førdes sandvolleyballbaner. (Foto: Hanna Sikkeland/ABC Nyheter)

Et herrelag i eliteserien og flere internasjonale profiler har gjort volleyball til en populær sport i Førde.

Selv om Førde hverken har strandlinje eller et utpreget varmt klima, er volleyball og sandvolleyball store sporter i byen.

– Vi spiller så ofte det er fint vær. Førde har veldig mange sandvolleyballbaner, og det er godt miljø for sporten, sier Harald Stafnes Bøyum til ABC Nyheter.

Han studerer i Bergen, men er hjemme på ferie for sommeren. Selv om han aldri har drevet med organisert volleyball, blir det fort en del spilling når han er i hjembyen.

– Det er alltid noen som spiller her, så man vet at man treffer folk. Det er jo den perfekte sommeraktiviteten når det er fint vær, sier Bøyum.

Sandvolleyballhall

Sandvolleyballbane i Førde sentrum. Foto: Hanna SikkelandSandvolleyballbane i Førde sentrum. Foto: Hanna Sikkeland

Men Førdes sandvolleyballspillere er ikke lenger avhengig av fint vær for å kunne trene. I 2012 åpnet den 500 kvadratmeter store Sunnfjordhallen, som gjør det mulig å drive med sandvolleyball året rundt.

Iniativtaker for å få en sandhall i Førde-området, var Sunnfjord Folkehøgskole, som er en av få skoler i Norge som har sandvolleyball-linje blant sine studieprogram.

Les også: Surfeparadis på Jæren

Eliteserielag

Førde volleyballklubbs herrelag har i mange år spilt i eliteserien. De senere år har byen også utmerket seg med profiler innen sandvolleyball.

I juni tok Lars Fredrik Kvinden fra Førde sølv i U23-VM i sandvolleyball, sammen med partner Hendrik Mo.

Geir Eithun spilte i mange år for Førde volleyballklubb, og var proff i utlandet. Fra 2010 har han sammen med Iver Horrem satser for fullt på sandvolleyball og OL i Rio i 2016, og er blant Norges fremste sandvolleyballhåp.

– Alle vet hvem Eithun er, og jeg tror nok det gjør mye for rekrutteringen til volleyball og sandvolleyball at vi har så mange profiler i byen, sier hobbyspiller Bøyum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus