Hit bør du reise i sommer

GUNSTIG: Det er blitt billigere å reise til Sverige takket være en svekket svensk krone. (Foto: COLOURBOX.COM)
GUNSTIG: Det er blitt billigere å reise til Sverige takket være en svekket svensk krone. (Foto: COLOURBOX.COM)

Gunstig valuta gjør det lønnsomt for nordmenn å reise til Sverige og Tyrkia.

Har du fortsatt ikke bestemt hvor du skal reise i sommer, bør du droppe Danmark til fordel for Sverige, som har en langt bedre valutakurs for ferierende nordmenn.

Samtidig er flere andre land blitt dyrere som feriemål for norske turister.

Sjekk valutakursene med Dinsides valutakalkulator

Her er valutaen gusntig

Den svenske kronen har i vinter ligget på et langt høyere nivå enn vi er vant til, noe som blant annet har ført til at harryhandelen har vært langt fra like lønnsom.

På grunn av lav inflasjon og lavere renteforventninger har den svenske kronen derimot blitt svekket.

- Torsdag kuttet den svenske sentralbanken renten mer enn ventet, og signaliserer at det vil gå lenger tid enn tidligere antatt før de begynner å heve renten igjen. Følgelig fikk vi en ytterligere svekkelse av den svenske kronen, forteller Camilla Viland, valutaanalytiker i DNB Markets til Dinside.

Viland viser til at 100 svenske kroner nå koster cirka 91 norske, mens vi ga 96 norske kroner for 100 svenske i februar.

Andre typiske ferieland for nordmenn som derimot er blitt dyrere det siste året, er England, Danmark, eurolandene og Australia. Samtidig er det et populært reisemål som også har en grei valutakurs å by på.

- Et vanlig ferieland det har blitt billigere å reise til, er Tyrkia, forteller Viland. Husk at du må søke om visum på nett før Tyrkia-reisen , og at du kan få trøbbel om du reiser med nødpass.

Billige reisemål

I tillegg til valutakurser spiller prisnivået i det landet du skal besøke selvsagt også inn på feriebudsjettet. I fjor høst ble de øst-europeiske byene Vilnius, Riga, Budapest, Tallinn og Praha utpekt som svært gunstige reisemål med tanke på prisnivå. Tidligere i vår kunne også

Forex banks vise til et svært gunstig prisnivå på en rekke feriedestinasjoner, deriblant i Rhodos i Hellas, Varna i Bulgaria, Antalya i Tyrkia og Las Palmas i Spania. De har da sett på ferieutgifter som restaurantbesøk, ølpriser, taxi og hotellovernattinger.

Les også hva som skjer hver gang du bruker bankkortet i utlandet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus