To regionale flyruter foreslås nedlagt

To regionale flyruter foreslås nedlagt
To regionale flyruter foreslås nedlagt

Flyrutene Fagernes-Oslo og Førde-Bergen har ikke livets rett, mener Transportøkonomisk institutt (TØI) og Møreforsking.

De påpeker at rutene blir for lite brukt og er for dyre, samtidig som det er akseptabel tilgjengelighet eller transportstandard uavhengig av eksistensen til rutene. I fjor hadde ruten Oslo-Fagernes bare rundt 3.000 passasjerer, noe som tilsvarer et statlig støttebeløp på over 3.000 kroner per passasjer.

Forslaget om kutt av de to flyrutene er en del av TØIs og Møreforskingens utarbeidede forslag til et nytt anbudsopplegg for regionale flyruter i Sør-Norge fra 2016. De har gjennomgått dagens tilbud og har vurdert mulighetene for kommersiell drift. I tillegg har de utarbeidet forslag til kriterier for når ruter bør inkluderes i anbudsopplegget, forslag som kan fremme konkurransen og forslag til rutestruktur og transportstandard.

Les også: Varsler dyrere reiser og nedlagte ruter

Samferdselsdepartementet gir tilskudd til regionale flyruter på en rekke strekninger i Norge, der markedet alene ikke sikrer tilfredsstillende transportstandard.

– TØI-rapporten vil være med i beslutningsgrunnlaget for hvilke krav som blir satt til flyrutene Samferdselsdepartementet kjøper, sier statssekretær John-Ragnar Aarset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus