Bo som en stjerne under fotball-VM

En bærekraftig designbolig. Foto: The Pinnacle List

Men det koster fotballskjorta.

Mange mener at årets fotball-VM i Brasil så langt har gitt oss usedvanlig underholdende fotball, og til tider overraskende resultater.

De som har vært så heldig og sikret seg billetter til kampene kan virkelig nyte fotballfesten. Hvordan man bor under fotball-VM er nok for de fleste mindre viktig enn det å faktisk være tilstede på arenaen, men hvis du vil bo som en stjerne, nyte det deilige klimaet og kanskje invitere et utslått fotballag over til fest, har vi noen forslag til deg.

Vanvittige priser

At hotell- og utleienæringen ser sitt snitt til å skru opp overnattingsprisene under arrangementet er vel ingen overraskelse, men du vil kanskje bli overrasket over hvor tykk lommeboken må være hvis du vil bo bra.

Skal du bo skikkelig standsmessig med utsikt over en av verdens mest berømte strender, Copacabana, og ha nok ute- og inneplass til både deg, familie, venner og et par-tre fotballag, er det denne Penthouse-leiligheten som gjelder.

Prisen: Vanvittige 90.000 per natt! Og du kan ikke leie den for bare et par netter, du må leie leiligheten i 30 dager. Det blir svimlende 2,7 millioner norske kroner!

Hvis du kan nøye deg med noe litt mer beskjedent kan du slippe unna med rundt 2.000 kroner per natt for en ettromsleilighet, også like ved Copacabana, i storbyen Rio de Janeiro.

Les også: Denne syden-boligen har du neppe råd til

Bærekraftig designbolig

Vår brasilianske favorittbolig akkurat nå er imidlertid ikke til leie. Den må du kjøpe for å kunne bo i. Prisen er ikke oppgitt, men det er neppe billig.

Det er interiørdesigner Fernanda Marques Arquitetos Asociados som har designet denne perlen av en bolig. Skillet mellom ute og inne er nesten ikke tilstede. Boligen som består av flere separate bokser rundt et skjermet uteområde er på rundt 250 kvadratmeter.

Rommene er helt eller delvis åpne mot forskjellige ute-soner med tak over. Både materialbruken på selvet boligen og interiøret skal være bærekraftige og valgt ut fra et miljøperspektiv.

Prisen er ikke oppgitt, men billig er det neppe. Du finner flere bilder og mer informasjon hos The Pinnacle List.

Les også: Skandinavisk bolig-boom i Brasil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus