Alle vil fortsatt se Julius

Artikkelen fortsetter under annonsen

Julius er i høyeste grad aktiv og i live i Dyreparken i Kristiansand. Vi møtte den 35 år gamle berømte apen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KRISTIANSAND (ABC NYHETER): Det har snart gått 35 år siden apen Julius ble utstøtt av familien sin og tatt hånd om av mennesker. I dag har Norges mest berømte sjimpanse fire kjærester, to barn og er sjef i sin egen flokk i Dyreparken i Kristiansand.

Selv om Julius i dag er godt voksen og ikke lenger svinger seg like mye i toppen av et tre som før, er den berømte apen fortsatt en attraksjon «som alle vil se», for å sitere fra den kjente juliussangen.

– Alle vet hvem Julius er. Til og med de aller yngste barna har fått med seg hvem Julius er, forteller dyrepasser Tanya Minchin til ABC Nyheter.

Idet ABC Nyheter møter den berømte sjimpansen, ligger han og slapper av i Apejungelen. Det kan nemlig bli slitsomme dager for den aldrende apen, som har vært sjef i flokken siden rundt 2005.

– Julius har fire damer som han må holde styr på. Da sier det seg selv at blir ganske mye å gjøre. Så når han kan slappe av, så gjør han det, forteller dyrepasser Tanya.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video av Julius øverst.

Hun har jobbet tett med Julius siden jul, og de to har virkelig funnet tonen. Når hun snakker med ham over innhengningen, svarer den berømte apen med å tøffe seg litt.

– Han er veldig kjælen og kosete. Om morgenen gir han meg et skikkelig smask gjennom gitteret. Men enkelte personer liker han ikke, og da kan det være at han kaster bæsj på dem, forteller Tanya.

2. juledag fyller Julius 35 år. En vanlig sjimpanse kan bli rundt 60 år gammel. Dermed vil trolig flere generasjoner av norske barn kunne bli kjent med den berømte apen også i fremtiden.