Politietterforskeren som ble krimforfatter

Tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst sluttet som etterforsker og overlot arbeidet med å ta de kriminelle til sin egen romanfigur, William Wisting.

STAVERN, VESTFOLD (ABC NYHETER): Med sine ni kriminalbøker om politietterforsker William Wisting, regnes Stavern-forfatter Jørn Lier Horst i dag som en av Norges ledende krimforfattere. Etter 19 år i politiet sluttet Horst i 2013 jobben som politietterforsker for å kunne skrive på heltid.

Vi møtte den tidligere etterforskeren i sommerbyen Stavern og tok ham med på en kjøretur for å høre mer om hans forfatterskap og se byen og området hvor han har hentet mye av sin inspirasjon.

Se video fra intervjuet øverst i artikkelen.

– Jeg skriver krimbøker hvor handlingen er lagt herfra. Det jeg like å pirke litt i og vise fram er skyggesiden som også finnes i et sånt idyllisk lite samfunn, sier Jørn Lier Horst mens han sitter i reportasjebilen til ABC Nyheter.

– Men du kjenner kanskje til den skyggesiden fordi du selv har jobbet som politietterforsker i flere år? følger ABC Nyheters journalist Sverre Bjørstad Graff opp.

– Fram til i fjor sommer jobbet jeg som politietterforsker i politiet. Den jobben har vært nyttig for å skrive realistiske og ekte krimbøker. Jobben brakte meg på innsiden av sperrebåndene, forklarer han og legger til at det i mange år også var hans oppgave å ha kontakt med de pårørende i sakene.

Følg oss: Følg Yttersvingen direkte hver dag i sommer

– Det å stå ansikt til ansikt med sorg, sinne, fortvilelse og anger det gjør at du lærer endel om livet. Det har bidratt til å skape en autentisk nerve i historiene mine, mener forfatteren.

I videoen over forteller Lier Horst om hvordan et drap i Stavern ble starten på hans forfatterkarriere.

Personvernpolicy