Flere nordmenn tilbringer ferien i Norge

Norske feriegjester jakter på opplevelser i hjemlandet sommer, mener reiselivsfolk. Foto: Aud Eva Bergo.
Norske feriegjester jakter på opplevelser i hjemlandet sommer, mener reiselivsfolk. Foto: Aud Eva Bergo.

Reiselivsnæringen i Norge opplever en økning i antall nordmenn som bruker ferien på hytter rundt om i landet.

Ifølge Novasol Norge, er det stor interesse blant nordmenn for de mange hyttene i Norge i sommer.

– Antall bestillinger har virkelig skutt fart. Etterspørselen fra norske kunder har løftet utleien av hytter i Norge med 55 prosent bare i løpet av den siste måneden, sier Pia Buen, salgs- og markedsansvarlig for Novasol i Norge til nyhetsbyrået Newswire.

Hun forteller også at Norge vil være tilbake på topp tre over nordmenns reisemål hvis trenden fortsetter. Buen peker på det gode sommerværet som en av årsakene til at nordmenn oppsøker norsk sommerferie.

Oppsving

Fungerende daglig leder i Valdres Destinasjon, Mikael Fønhus, mener turistmarkedet i Norge endelig begynner å ta seg opp.

– Etter noen vanskelige år i kjølvannet av finanskrisen er det nå et oppsving, og i år ser det ut til at pilene peker oppover for de store turistaktørene i vårt område, sier Fønhus.

Han tror norske feriegjester jakter like mye på opplevelser som på sol og varme, og mener reiselivsaktørene i Valdres har gjort mye for å spisse tilbudene sine.

Han mener turistene er vel så opptatt av opplevelser, som sol og varme.

– I tillegg har vi jo noen naturgitte forutsetninger som få kan matche. Ikke minst ungdom er opptatt av å utforske slike muligheter. I år er visst den store greia å ta en ”selfie” på toppen av Besseggen, sier han til Newswire.

Billigst i Scandinavia

Hotel-nettstedet hotels.com hevder det er billigere å bo på hotell i Norge, sammenlignet med de andre scandinaviske landene. Tallene kommer frem i en undersøkelse hvor nettsiden har sammenlignet prisene på hotell over hele verden.

– Våre tall fra 2013 viser at i Skandinavia betalte nordmenn mest for overnattingen i Sverige – i gjennomsnitt 1146 kroner per natt, etterfulgt av Danmark med 1106 kroner natten. Til sammenligning betalte norske reisende kun 1090 for en hotellnatt i Norge. Vi ser med andre ord at nordmenn er villige til å bruke større del av reisebudsjettet på hotell når de besøker Sverige eller Danmark, enn når de ferierer hjemme. Dette til tross for at man ofte betrakter Norge som et land med generelt høyt prisnivå, opplyser Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus