Air France advarer sine kunder mot flygeleder-streik

Du kan risikere å måtte vente lenge hvis du skal ut å reise med Air France denne uken. Foto: Colourbox.
Du kan risikere å måtte vente lenge hvis du skal ut å reise med Air France denne uken. Foto: Colourbox.

Franske flygeledere har varslet seks dagers streik fra tirsdag. Air France oppfordrer sine kunder til å utsette å reise i denne perioden.

Det franske luftfartsverket ber flyselskapene om å kutte antall flyreiser med opp til 20 prosent i Paris og noen andre byer på grunn av streiken.

Fly til Sør-Frankrike, Spania, Portugal, Marokko, Tunisia og Algerie med avreise fra Paris ville være litt mindre berørt, ifølge det franske luftfartsverket.

De franske flygelederne organisert i fagforeningene SNCTA og Unsa-INCA har varslet en streik med seks dagers varighet fra tirsdag til og med søndag.

De streikende protesterer mot planlagte kutt mellom 2015 og 2019 som de sier vil true den «nødvendig ytelsen og moderniseringen som er nødvendig for å sikre en effektiv flysikringstjeneste i Frankrike.»

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier til NTB at streiken ikke vil berøre deres trafikk til og fra Frankrike tirsdag.

– Det er ikke snakk om full streik, men redusert kapasitet. Tirsdag blir vi ikke berørt mer enn at vi kan gå som normalt. Men vi følger med på utviklingen fra dag til dag, sier Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus