Hotellopphold:

Slik får du luksusbehandling på hotell

TA DET MED RO: Sen utsjekk er som regel kostnadsfritt, men du bør ringe og avtale det på forhånd. Foto: Thinkstock
TA DET MED RO: Sen utsjekk er som regel kostnadsfritt, men du bør ringe og avtale det på forhånd. Foto: Thinkstock

Kaffe, aviser og spaavdeling. Benytt deg av de ekstra godene de fleste hotell tilbyr.

Stadig mindre er inkludert i hotellprisen. Selv frokost kommer ofte i tillegg. Likevel finnes det noen enkle triks for å få best mulig utbytte av hotelloppholdet . Gunnar Garfors, har besøkt hele 198 land, og deler her sine beste tips for å få en hyggelig hotellopplevelse.

– I storbyer er det essensielt å bestille tidlig for å få et bedre utvalg til lavere pris. Reiser en til mindre steder, eller utenom reisesesong, sparer du som regel penger på å finne hotell etter ankomst, sier han.

Unntaket er om en ankommer sent på kvelden, da kan det være godt å ha booket hotellrom på forhånd.

Les også: Disse hotellene må du bo på før du dør

Små godbiter

REISEVANT: Gunnar Garfors har besøkt hele 198 land. Her deler han sine beste hotell-tips. Foto: garfors.comREISEVANT: Gunnar Garfors har besøkt hele 198 land. Her deler han sine beste hotell-tips. Foto: garfors.com

Når du skal bestemme seg for hotell er det viktig å bo nært der du kommer til å bruke mest tid. Da slipper du å bruke opp verdifull ferietid på pendling.

– For meg et hotellet en plass der jeg sover og gjerne spiser frokost. Det aller viktigste for meg utenom plassering, er at hotellet er stille, at det er rent og at komforten er grei.

Verdensrekordholderen i reise forteller videre at hoteller ofte har små godbiter inkludert i prisen.

– For meg er trådløst internett essensielt. Aviser, lokale telefonsamtaler, tilgang til filmer og tv-kanaler samt kaffe og te på rommet er noe som ofte er inkludert i prisen. På enkelte hotell, spesielt i dyrere prisklasser, kan en få tilgang til svømmebasseng, treningsrom eller til og med spaanlegg.

Les også: Her kan du kjøpe en øy

Vær høflig og vis respekt

Det kan lønne seg å sjekke nøye ut hva som er inkludert i hotellprisen, slik at du unngår å betale for noe du ikke bruker.

– Dersom utsikt eller et stille hotellrom er viktig for deg, bør du ringe hotellet på forhånd og be om det. Ber du om slikt samme dagen, er det ofte få rom igjen.

Reiseeksperten er ikke i tvil om hva som er det aller viktigste for å få et hyggelig opphold.

– Smil! Det lille velkjente, men ofte undervurderte trikset har som oftest veldig mye å si for hvordan du blir behandlet av de ansatte. Vis respekt, og vær høflig og bestemt.

Les også: USAs skitneste hotell: Pris: Én milliard

BildeINKLUDERT: Sjekk nøye ut hva som er inkludert i hotellprisen, slik at du slipper å betale for noe du ikke bruker. Foto: Thinkstock

Sen utsjekk

Bor du mye på hotell, kan det lønne seg å bli medlem i hotellkjeden for å kunne nyte av ekstra goder. Likevel anbefaler kommunikasjonsrådgiver i Thon Hotels, Camilla H. Gulsett, å sjekke hjemmesidene til hotellet før ankomst.

– Her kan du få info om det skjer noe spennende i byen de dagene du skal være der. Kanskje kan hotellet by på gode priser på festivalbilletter eller et teaterstykke, sier hun.

Det kan også være godt å ha muligheten til å slumre på hotellrommet etter en mektig hotellfrokost. Å pakke sakene og sjekke ut er sjelden fristende.

Les også: Dette må du vite før du bestiller hotell

– Både tidlig innsjekk og sen utsjekk koster vanligvis ikke noe. Men hvert enkelt hotell må avgjøre om det er mulig å tilfredsstille disse kravene. Det har med kapasiteten til hotellet å gjøre. Ønsker du å ankomme tidligere eller sjekke ut senere, bør du ringe hotellet på forhånt å avtale dette, råder hun.

Gulsett anbefaler også å ta en prat med de i resepsjonen ved ankomst, slik at de ansatte kan gi deg en innføring i alle mulighetene du har på hotellet. De har også som regel god greie på hva som finnes i området rundt av restauranter, turistattraksjoner og kulturopplevelser. Med andre ord lønner det seg ikke å være sjenert ovenfor hotellpersonalet!

Les også: Dette er det verste du kan gjøre på et hotell

Oppsummert er dette reiseekspertens tips for å få et best mulig hotellopphold:

  • Storbyer: Bestill hotellopphold tidlig, da får du et bedre utvalg til lavere pris.
  • Mindre steder eller utenom sesong: Finn en plass å bo etter ankomst, med mindre du ikke kommer veldig sent.
  • Velg hotell i nærheten av der du har tenkt å oppholde deg. Da sparer du dyrebar ferietid.
  • Benytt deg av de små, ekstra godene som for eksempel kaffe på rommet og trådløst internett.
  • Sjekk nøye ut hva som er inkludert i hotellprisen, slik at du unngår å betale ekstra for noe du ikke bruker.
  • Si ifra i forveien at du ønsker et stille rom med god utsikt.
  • Ring på forhånd og avtal kostnadsfri tidlig innsjekk/sen utsjekk.
  • Få hotellpersonalet til å gi deg innføring i mulighetene på hotellet og området rundt.
  • Og sist men ikke minst: Smil og vis respekt ovenfor de ansatte. Da får du det garantert tilbake!

Les også:

Slik boarder du flyet raskest mulig

Når er det billigst å bestille flybilletter?

Her spiser du i New York

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus