– Europeere foretrekker vindusplassen

Her vil folk flest sitte. Foto: AFP
Her vil folk flest sitte. Foto: AFP

En undersøkelse fra EasyJet viser at europeiske flypassasjerer foretrekker å se landskap fremfor å se kabinpersonale komme og gå.

Ifølge lavprisselskapet EasyJet foretrekker 59 prosent av de som deltok i undersøkelsen vindusplassen. Bare 38 prosent ville helst sitte ved midtgangen, og ikke overraskende ønsket kun tre prosent å sitte i midten.

Det er portugisere som er mest ivrige etter vindusplassene, som er hele 80 prosent av portugiseres førstevalg. 66 prosent av de franske som svarte på undersøkelsen foretrakk vindusplassen, og 31 prosent ønsket å sitte ved midtgangen, ifølge AFP Relaxnews.

Undersøkelsen konkluderer med at det er mest sannsynlig at reisende under 25 år velger vindussetet (76 prosent), der de kan ta bilder av utsikten. Én forklaring på at så mange foretrekker vindusplassen er at de har utsikt over skyene og landskapet.

De som liker setene ved midtgangen setter pris på muligheten til å strekke på bena litt mer, og unngår å klatre over sine medpassasjerer på vei til toalettet.

Generelt forestrekker passasjerer den høyre siden av flyet. De mest populære radene er rad seks og syv. De blir fort fylt, til motsetning til rad 19 som ser ut til å være unngått av de reisende.

Det var totalt 10.000 europeiske reisende som deltok på undersøkelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus