SAS åpner innenlands-lounge på Oslo Lufthavn

NY SAS-LOUNGE FOR INNENRIKSREISENDE: 2. juni åpner den nye loungen ved gate 15 på Oslo Lufthavn. Den er for innenriksreisende med SAS Plus eller gull-, diamant- eller pandion-kort. Men i sommer slipper du inn også med sølv-kort. Eller du kan kjøpe deg inn, hele året. (Foto: KRISTIN SØRDAL)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og datoen er allerede 2. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er allerede tre lounger på Oslo Lufthavn - men alle disse ligger på avgang utland.

Nå åpner SAS den foreløpig første og eneste loungen for innlands-passasjerer på Gardermoen.

- Dette er bursdag og julekveld på en gang, dette har vi jobbet for i mange år, sier en stolt Snorre Andresen, produktsjef i SAS.

Her er den

Den nye loungen blir beliggende over gate 15, helt i enden av innenlands-piren. Den er cirka 300 kvadratmeter stor, og har sitteplass til 112 personer.

Her blir det enkel matservering etter selvbetjenings-prinsippet, samt tilgang på rolige sitteplasser, arbeidsstasjoner og selvsagt aviser og blader.

- Det er ikke prangende, ikke veldig mye luksus, men det skal være komfortabelt og behagelig, sier Andresen til DinSide.

Saken fortsetter under bildetSITTEPLASS TIL 112: Det skal ikke være luksus, men komfortabelt. (Foto: KRISTIN SØRDAL)SITTEPLASS TIL 112: Det skal ikke være luksus, men komfortabelt. (Foto: KRISTIN SØRDAL)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: SAS EuroBonus versus Norwegian Reward - hvilket flyselskap har det beste bonusprogrammet?

Ja, du kan kjøpe deg inn!

Loungen vil være et tilbud for reisende med SAS Plus-billetter, samt reisende med EuroBonus Pandion-, Diamant- og Gull-medlemskap.

Reisende med de nevnte bonuskortene, kan også ta med seg en venn eller nærmeste familie - med en begrensning på fire personer.

Gladnyheten for alle dere som ikke reiser SÅ mye, er at også reisende med sølv-kort vil få adgang til den nye loungen i sommersesongen og ved jul:

Har du sølv-kort, kan du få adgang til innenlandsloungen i perioden 1. juli til 31. august. Du kan også da ha med deg familien, som andre bonusmedlemmer. Og har du ikke noe kort å blafre med, er det fremdeles muligheter til å få innpass på innenlandsloungen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som på utenlandsloungen, kan du nemlig kjøpe deg inn på innenlandsloungen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil koste 219 kroner per person.

- Adgang vil kun kunne bestilles og kjøpes online. Men det vil alltid være en begrensning i forhold til når du kommer, og hvor stor pågang det er på loungen, sier Birgitta Sandhaag, produktsjef for loungene. Hun presiserer at det ennå ikke er klart når nettløsningen vil være på plass.

Les også: Kjøp deg plass på lounge og spis og drikk så mye du vil på Oslo Lufthavn

Selvbetjening

Hele loungen er bygget opp rundt et selvbetjeningsprinsipp, og dette møter du allerede ved inngangen til loungen:

Loungen er nemlig ubetjent, og adgang skjer via selvbetjente automater. QR-koden på billetten (eller bonuskortet eller smarttelefonen) din skannes - og dørene går opp.

- Dett er vår første lounge med selvbetjent inngangssluse, forteller Andresen. Han forteller også at selvbetjente løsninger generelt er noe som er populært i veldig mange deler av flyreisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildetSELVBETJENTE INNGANGSSLUSER: Alt på den nye innenlandsloungen til SAS blir selvbetjent, også inngangsslusene. (Foto: KRISTIN SØRDAL).SELVBETJENTE INNGANGSSLUSER: Alt på den nye innenlandsloungen til SAS blir selvbetjent, også inngangsslusene. (Foto: KRISTIN SØRDAL).

Enkel servering

Maten vil være litt enklere enn den du finner på utenlandsloungen, men det vil være havregrynsgrøt til frokost - som ifølge Andresen har vært kjempepopulært på utenlands-loungen.

I løpet av dagen blir det for øvrig frukt, grønnsaker, øl, vin, salt snacks, kjeks og søt snacks, vann, kaffe med mer.

Også her kan du spise og drikke så mye du vil. Og basert på suksessen på utenlandsloungen, vil det også her bli pølsefest en dag i uka.

Saken fortsetter under bildetDRIKKE OG ENKEL MAT: Det blir havregrøt til frokost og både øl og vin, i tillegg til vann, brus og annen drikke. (Foto: KRISTIN SØRDAL)DRIKKE OG ENKEL MAT: Det blir havregrøt til frokost og både øl og vin, i tillegg til vann, brus og annen drikke. (Foto: KRISTIN SØRDAL)