Ambassaden: – Overhold portforbudet i Thailand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske ambassaden i Bangkok sier situasjonen i byen og resten av Thailand er rolig, og ber folk holde seg oppdatert og respektere portforbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ambassaden la ut oppdatert sikkerhetsinformasjon på nettet da hæren innførte unntakstilstand tidligere i uken. Informasjonen er oppdatert torsdag, samme dag som hæren proklamerte kupp i landet. Det er innført portforbud mellom klokken 22 og klokken 5.

De internasjonale flyplassene i Bangkok fungerer inntil videre som normalt. Det gjelder også offentlig transport, men ambassaden påpeker at Skytrain slutter å gå klokken 21.

I tillegg oppfordres nordmenn i Thailand til å holde seg oppdatert via lokale medier som The Nation og Bangkok Post, vise aktsomhet etterkomme myndighetenes anvisninger og ikke minst overholde portforbudet.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke oppdatert sitt offisielle reiseråd, som fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i de sørlige provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ambassaden minnet før kuppet om at det tidligere har vært skyteepisoder og bombeeksplosjoner med skadde og drepte i forbindelse med demonstrasjoner. «Av sikkerhetshensyn bør man holde seg unna store folkeansamlinger og områder der det pågår eller er varslet demonstrasjoner, både på dagtid og etter mørkets frembrudd. Dette gjelder også bevegelige demonstrasjonstog», lød anbefalingen på ambassadens nettsider.