Meny

LDO: – Norwegian diskriminerte passasjer med Downs syndrom

Norwegian beklager at Stian Uthus ikke fikk fly med selskapet fra Sandefjord lufthavn Torp til Tenerife i mars i fjor. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Stian Uthus ble diskriminert da Norwegian nektet ham å reise til Tenerife fordi han har Downs syndrom. Det slår Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) fast.

Uthus pleier å reise på ferie til Tenerife hvert år, men i mars 2013 nektet personalet fra flyselskapet Norwegian ham å gå om bord i flyet fra Sandefjord lufthavn Torp uten ledsager.

De mente han ikke oppfylte selskapets sikkerhetskrav for personer med nedsatt funksjonsevne, melder NRK.

LDO har nå slått fast at Uthus ble diskriminert på flyplassen. De sier Norwegian ikke gjorde en individuell vurdering av om Uthus oppfylte selskapets sikkerhetskrav.

Les også: Norwegians omdømme på sitt verste noensinne

– Vi aksepterer naturligvis ombudets avgjørelse og beklager på det sterkeste det Stian Uthus opplevde, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Uthus' søster Trude Trønnes-Christensen sier broren ble skremt av hendelsen, men hun håper han får til en ny reise til Tenerife snart.

– Dette er en sørgelig historie der alle impliserte parter er tapere. Den krenkelsen Stian ble utsatt for på flyplassen den dagen er jo nær sagt uopprettelig. Jeg er glad for at vi har et ombud som kan ta slike saker, men dette burde jo aldri ha hendt, sier Trønnes-Christensen.

Les også:

– Har aldri opplevd maken til oppførsel

– Metoden Kjos benytter seg av tar vi sterk avstand fra

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus