Meny

Dette kan du oppleve gratis i Paris

GRATIS LANDEMERKE: Den verdensberømte katedralen Notre-Dame har åpent hver dag og krever ingen inngangsbillett. Foto: Joen Saget (AFP Photo)
Ferie i den franske hovedstaden kan fort bli dyrt. Her er tips til hva du kan oppleve helt gratis.

Paris er et svært populært reisemål, også blant nordmenn. Popularitet gjenspeiles også i prisnivået som møter turistene.

Selv om Paris ikke er noe billig reisemål, kan du fylle ferien med severdigheter og opplevelser som ikke koster deg en krone.

Den britiske avisen The Guardian har laget en oversikt over ting du kan få med deg gratis.

Les også: Dette kan du oppleve gratis i London

Gratis inngang første søndag i måneden

Er du heldig med timingen, kan du dra nytte av at det den første søndagen hver måned er gratis inngang på en rekke museer og monumenter, skriver avisen.

Det inkluderer populære Centre Pompidou , Musée d'Orsay , Musée Rodin som har denne dealen en gang i måneden gjennom hele året, mens for eksempel Musée du Louvre og Arc de Triomphe bare har tilbudet deler av året.

Se hele oversikten på nettsiden parisinfo.com . Her finner du også oversikt over museer som har gratis inngang til hele eller deler av sin utstilling, hele året.

Kjærlighetsveggen i Montmartre

Som kjærligheten selv, kan Le mur des je t'aime i Montmartre oppleves av både fattig og rik. Veggen som er dekorert med kjærlighetserklæringen «Jeg elsker deg» på 250 språk tiltrekker seg par og andre nysgjerrige fra hele verden.

Veggen ligger på Place des Abbesses i Montmartre.

Se også: Restauranttips i Paris - alle prisklasser

Cathédrale Notre-Dame de Paris

Den verdensberømte katedralen som ligger på Place Jean-Paul II, er åpen hver dag, og er verdt å oppleve både fra utsiden og innsiden.

Mer informasjon på katedralens nettside.

Cimetière du Père Lachaise

Père Lachaise er en av verdens mest kjente og besøkte kirkegårder. Her ligger en rekke berømte personer begravet, noe som har bidratt til at kirkegården har utviklet seg til en av Paris' mest populære turistattraksjoner.

The Doors-vokalist Jim Morrison, den franske sangeren Édith Piaf, forfatter Oscar Wilde og komponist Frédéric Chopin er bare et fåtall av de kjente menneskene som har fått sitt siste hvilested her.

Skal du ikke til Paris med det første, kan du få en virtuell omvisning på på nettsiden pere-lachaise.com.

Les også: Her tar du et glass i Paris

Gratis motevisning

Er det Paris' status som motemekka som trekker deg til den franske hovedstaden, vil du muligens ha glede av motevisning med profesjonelle modeller, som arrangeres hver fredag ettermiddag på varehuset Galeries Lafayettes.

Visningen varer i 25 minutter. Det er gratis og populært, så det kan lønne seg å booke en billett på forhånd via nettsidene.

Utendørskino i Parc de la Villette

I sommermånedene juli og august kan du se film under åpen himmel i Parc de la Villette.

(Kilder: The Guardian , parisinfo.com og Wikipedia)

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus