Meny

Den transsibirske jernbane delvis stengt etter eksplosjon

Den verdensberømte transsiberiske jernbanen ble tirsdag stengt øst for Bajkalsjøen nær grensen til Mongolia på grunn av en eksplosjon. Foto: Wikimedia Commons
En del av den transsibirske jernbanen er midlertidig stengt på grunn av brann og en eksplosjon i et våpenlager, opplyser den russiske statsbanen.

– På grunn av en brann ved et av forsvarsdepartementets ammunisjonslager i Zabajkalskij Krai, har driften av togene mellom Chita og Karymskaja midlertidig blitt stoppet av sikkerhetsgrunner, skriver statsbanen i en pressemelding.

Det var ingen meldinger om døde eller sårede mennesker. Strekningen ligger langt øst i Sibir, øst for Bajkalsjøen nær grensen til Mongolia.

Jernbanestrekningen forbinder Russlands vestlige områder med havnene i Russlands fjerne østen. Den er en stor eksportrute for russiske varer, inkludert kull.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus