Svensk korttriks skaper blest om Stockholm

Kanskje den mest spennende måten å presentere fakta om en by på.

Den svenske illusjonisten Charlie Caper har laget en informasjonsvideo for næringslivsorganisasjonen Stockholm Business Region. Her illustrerer Caper mange fakta om den svenske hovedstaden gjennom et eneste langt korttriks. Resultatet har blitt en internasjonal hit.

Se trikset i videoen øverst i artikkelen.

I videoen sitter illusjonisten på en båt på Riddarfjorden i Stockholm sentrum, og bruker en kortstokk, pluss noen skjulte rekvisitter, til å fortelle hvorfor den svenske hovedstaden er en av de beste byene i verden. At videoen har tatt av, gleder selvfølgelig de svenske skaperne.

200.000 visninger

– Alle har sett og hørt at Stockholm er en vakker by, men det interessante er jo å fortelle hvorfor man burde komme til Stockholm, sier PR-sjef Ann-Charlotte Jönsson til nettavisen The Local.

Videoen har fått rundt 200.000 visninger på YouTube på en liten uke, og blir gjengitt i flere internasjonale blogger.

Dette er ikke den eneste svenske promoteringsvideoen som har tatt av internasjonalt.

Slik lever du som en svenske

En kampanje fra fagforeningen TCO i Sverige ville minne svenskene på hvor godt de har det. Kampanjen fikk imidlertid mye oppmerksomhet i USA:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus