Her er Bangkoks beste shoppingsteder

Chatuchak-markedet er Thailands største med 5.000 boder. Markedet er delt inn i seksjoner, så det er egne områder for klær, sko, smykker, møbler, planter, dyr og bolig.

Hovedstaden i Thailand er et av Asias absolutte shoppingmekkaer: Her er alt fra ekte perler og smykker, falske merkevarer,myk silke, prangende vesker, tårnhøye stiletthæler og stilfulle drakter.

BANGKOK, THAILAND (ABC Nyheter): Det eneste som ikke kan kjøpes i Bangkok, er mer plass i kofferten...Men så kan man selvfølgelig alltids kjøpe en til.

På et populært sted står det til enhver tid mange turister med sine kameraer. Klikk-klikk-klikk. Og Fernando Andrez stiller gjerne opp – han elsker oppmerksomheten.

”Scenen” er en liten utendørs restaurant, og rekvisittene er to enorme stekepanner med spansk paella. For den runde, karismatiske Fernando er hverken rockstjerne eller skuespiller; Han er kokk, eier en gaterestaurant på Chatuchak og lager den beste paella man kan få utenfor Spania!

Hans restaurant er det perfekte startsted for en tur til Chatuchak-markedet: Den ligger ved hovedinngangen, og herfra kan gjestene observere forbipasserende og de nærliggende butikker, før de selv kaster seg ut i det som det virkelig handler om på markedet: Shopping!

Les også: Apene er sjefen i Thailand

Weekendmarkedet Chatuchak

Med sine over 5000 boder er Chatuchak – eller JJ Market, som de lokale kaller det – et av Asias største markeder. Det er berømt for sitt store mangfold av uoppdagede talenter, som selger sin fine kunst til spotpris i det ene hjørnet, og beryktet for sin illegale omsetning av truede dyrearter i det andre.

Akkurat som med byen det ligger i, så er Chatuchak-markedet både fascinerende, farlig og fantastisk. Det er kun åpent lørdag og søndag, og hit valfarter såvel turister som byens lokalbefolkning.

I de hete, snirklende smugene lyder selgernes innstendige ”Hallo? Kan jeg hjelpe deg?” fra høyre og venstre, mens lokale slagere strømmer ut fra små høyttatere i salgsbodene. Det snakkes et stort antall forskjellige språk, mens turistene enten vifter selgerne vekk, eller blir lokket av et godt tilbud. Silkeskjerf, vesker, trikotasje, sko, verktøy, spa-produkter, lamper, bamser og thailandsk nips – chatuchakmarkedet har noe for alle.

Chatuchakmarkedet åpner kl 10 og stenger kl 19. Det ligger rett ved skytrain- og busstasjonen ”Mo Chit”. Det er toalett (med papir) og minibank (ATM) på markedet.

Les også: Tre thailandske favorittøyer

Jim Thompson House & Museum

En vårdag i 1967 gikk forretningsmannen James (Jim) Harrison Wilson Thompson seg en tur under en ferie i Malaysia. Han var velkjent og respektert i Asia, spesielt for sin store innsats for den thailandske silkeindustri, som blant andre det amerikanske Time Magazine mente han alene hadde gjort til den mest innflytelsesrike industri i Thailand.

Men i 1967 stanset hans arbeide opp: Jim Thompson vendte aldri tilbake fra sin gåtur. Og han ble aldri funnet senere.

På tross av forretningsmannens mystiske og plutselige forsvinning overlevde navnet. Idag har Jim Thompson-konsernet hundrevis av butikker, og er du på utkikk etter silkevarer av skikkelig kvalitet, så er hovedbutikken i hjertet av Bangkok et velrenommert sted å handle kvalitetssilke.

Jim Thompson House, hvor han selv bodde, er i dag en museumsbutikk, som både byr på den spennende historien om mannen og imperiet og på muligheten til å handle i den store silkebutikken som er bygget i ettertid. Der er det også en glimrende tilhørende cafe med thai-retter til en overkommelig pris.

Huset ligger på 6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road. Inngangsbilletten koster 100 bath (18 kroner).

Les også: Lekkert på Lipe

Siam Square

Ett av de helt sentrale områder i Bangkok heter Siam Square. Det ligger i enden av en av Bangkoks store hovedgater, Sukhumvit Road, og er omkranset av kjøpesentere og forretningshovedkvartaler.

Kvartalet ligger sentralt, og er relativt nytt: I 1970-årene ble de første bygninger oppført på tomten, som tilhørte et av Thailands mest kjente universiteter, Chulalongkorn University.

Kvartalet ble grunnlagt i den tiden hvor Thailand opplevde en boom i økonomien, og Siam Square utviklet seg raskt til et populært og litt eksklusivt sted å gjøre sine innkjøp. I dag er det ofte her de unge, smarte thailenderene kommer for å bli sett, og det er her klesbutikkene med de siste moteplaggene ligger.

Gatene er smale, flere steder tildekket av tak, og i hjertet av Siam Square ligger Little Siam, som først virkelig våkner til liv etter mørkets frembrudd. Det er et koselig sted at gå rundt og nyte stemningen om kvelden, når også det uavhengige nattmarkedet, som strekker seg langs Sukhumvit Road, starter sin aktivitet rundt klokken 17.

Les også: Med båt i Bangkok sentrum

Kjøpesentrene

Temperaturen kan være uutholdelig, særlig i de varmeste månedene i Bangkok. Kanskje er det derfor kjøpesenterne har blitt så populære i byen – det finnes tusenvis av dem. Et av de flotteste er det lyse, kreative Terminal 21, som åpnet i oktober 2011. Temaet er ”flyplass” og uniformert personale ønsker deg velkommen ved informasjonsdisken, som ligner en check-in-skranke.

Hver etasje er en ny storby, og all utsmykning har tilknytning til den ”destinasjon” man befinner seg på – som for eksempel den store modellen av Golden Gate Bridge, som strekker seg til fjerde etasje: San Fransisco.

Har flyturen fra Norge dekket behovet for luftfart, så er det mange andre muligheter: Siam Paragon er stedet hvor de velbemidlede thaiene handler. Her finnes Gucci, Dior og andre merkevarer, samt butikker med god kvalitet og flott design.

Central World er et av de største, og her finnes både klær, smykker, og ting til hjemmet. MBK er det billigste av Bangkoks storsentere, og også det minst oversiktlige. Her finnes bl.a skjerf, nips, t-skjorter og souvenirer.

Se også: Serverer middag med katapult!

Panthip Plaza

Thailand er et produksjonsland, og mange av de elektroniske duppeditter nordmenn har skaffet seg, er produsert her. Det gjelder blant annet Sony, Samsung og Nikon, som alle har sin hovedproduksjon i Thailand.

Det beste stedet å kikke etter slikt er på storsenteret Panthip Plaza, som utelukkende selger teknologi og IT-produkter. Fem etasjer, både med kjente merker, ukjente merker og med et hav av tilbehør – som for eksempel et USB-minne formet som en peanøtt, et iPad-cover med yndlingspopstjernen på eller hva med hodetelefoner formet som ulveører?

Og om ikke alle i reisefølget brenner for slikt, så ligger Panthip Plaza rett ved siden av Platinum Plaza – her kommer mange av Bangkoks gatebodselgere og fyller opp gulvplassen, for her er det primært smykker, make-up, miniskjørt samt søtt og morsomt tilbehør som selges.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus