Forsinkede Norwegian-passasjerer får ikke erstatning

Den siste tiden har Flyklagenemda behandlet 45 klager. Foto: NTB scanpix
Den siste tiden har Flyklagenemda behandlet 45 klager. Foto: NTB scanpix

Ingen av Norwegian-passasjerene som har bedt om erstatning i forbindelse med forsinkelser, har fått medhold i Flyklagenemnda.

Flyklagenemnda behandlet på sitt siste møte 45 klager mot Norwegian. Kun tre av klagerne fikk medhold, men ikke på grunn av forsinkelser, ifølge tall som NRK har innhentet.

Nesten alle klagerne har oppgitt at de ble forsinket i mer enn ett døgn. Nemnda mener de ikke har rett til kompensasjon.

Les også: Norwegian i oppkjøpsrykter

– Den feilen som forsinket disse passasjerene, var så uventet og oppsto så plutselig at Norwegian ikke må betale denne erstatningen, sier Flyklagenemndas administrasjonsleder Rolf Forsdahl.

Han legger til at klagere i slike situasjoner sjelden har forståelse for at flyselskapene som regel slipper erstatningsansvar.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen er fornøyd med utfallet i disse sakene og viser til at nemnda følger EUs regelverk. Norwegian har likevel gitt kompensasjon til tusenvis av forsinkede passasjerer selv om de ikke har hatt rett på det, legger han til.

Les også: Norwegian kaprer stadig flere passasjerer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus