Dansk reisebyrå tilbyr eggløsningsrabatt

Danmark har den laveste fødselsraten i Norden. Det vil reisebyrået Spies Rejser endre på.

«Kan sex redde Danmarks framtid?»

Slik starter reisebyrået Spies Rejsers nye reklamekampanje «Gjør det for Danmark!».

Videoen har fått over én million visninger etter at den ble publisert på Youtube på onsdag.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra hele verden, sier reisebyråets talsmann Torben Andersen til nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Her får du mest for feriepengene

Bekymret reisebyrå

Spies Rejser er eid av britiske Thomas Cook Group, i likhet med Ving i Norge, og reisebyrået sier de har laget kampanjen fordi de er urolig over at Danmarks fødselsrate nå er den laveste på 27 år.

– Vi er bekymret. Færre dansker betyr færre mennesker til å ta seg av den aldrende befolkningen. Og tragisk nok vil da færre reise med oss, sier Andersen.

I den to minutter lange reklamevideoen vises forlatte lekeplasser og dystre pensjonister. Et grått og deprimerende Danmark blir så erstattet av romantiske bilder fra Paris, hvor et ungt dansk par nyter drinker ved Eiffeltårnet, danser foran Moulin Rouge og shopper sexy undertøy.

Se videoen øverst i artikkelen.

«Her er Emma. Hun er dansk, men selv om hun er født og oppvokst i Danmark, er hun unnfanget i Paris», sier fortellerstemmen i reklamen.

Les også: Kvinneetasje på dansk designhotell kan være ulovlig

– Hver tiende danske skapt på ferie

I 2012 viste offisielle tall at Danmarks fødselsrate hadde sunket med 17 prosent siden årtusenskiftet. Det året var det bare 1,04 fødsler per 100 innbyggere i Danmark, den laveste fødselsraten i Norden. Til sammenligning hadde Norge samme år en fødselsrate på 1,9.

Saken fortsetter under bildetNEDOVER MED FØDSELSRATEN: Det danske reisebyrået vil endre på denne nedadgående kurven. Foto: Skjermdump fra Spies Rejsers kampanjeNEDOVER MED FØDSELSRATEN: Det danske reisebyrået vil endre på denne nedadgående kurven. Foto: Skjermdump fra Spies Rejsers kampanje

I vår slo en FN-undersøkelse fast at Danmarks befolkning er den lykkeligste i verden, men reisebyrået sier at med en så lav fødselsrate kan ikke Danmark være den mest sexy nasjonen.

De hevder videre at danskene har 46 prosent mer sex på ferie, og at det resulterer i at hver tiende danske er unnfanget på reisefot.

Les også: Bedre sex for par som reiser sammen

– Reising gir reisning

Spies Rejser hevder de kan øke den danske fødselsraten gjennom å sende flere par til romantiske byer som Paris, og reisebyrået tilbyr eggløsningsrabatt til kvinner som legger inn startdato for den siste menstruasjonen når de bestiller billetter. Slik kan selskapet beregne den beste reisedatoen for parene.

– Å reise og få nye opplevelser påvirker parforholdet fordi parene ser hverandre i et nytt lys. Det frigir endorfiner i hjernen og skaper sexlyst, forteller Birgit Dagmar Johansen, dansk sexolog og spesiallege i psykiatri, i reisebyråets video.

Eldre mennesker og homofile par er også invitert til å delta, siden det ifølge reisebyrået «ikke bare handler om å vinne, men å være med».

Men reisebyrået understreker at kun de som sender inn bilder av en positiv graviditetstest og graviditetsjournal etter ferien, kan vinne premier, som tre års forbruk av bleier og en barnevennlig ferie.

– Vi tilbyr romantiske byferier for å redde Danmarks fremtid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus