Ta med stor lommebok:Utepilsen har passert hundrelappen i Oslo
– Ølprisene er altfor høye, sier forbrukerne.
Grand Hotel: 114 kroner (0,33L)
The Edge: 113 kroner (0,33L)
Meatmarket: 98 kroner (0,5L)
Lekter`n: 95 kroner (0,5L)
Louise Restaurant & Bar: 95 kroner (0,5L)Mange mener pilsen smaker best ute. Strålende vårvær har gjort sitt til at mange har tjuvstartet sesongen med en øl i sola.
1. april er den offisielle starten på utepilssesongen, og Oslo By har sett nærmere på hvor mye hovedstadens innbyggere må ut med for en halvliter.
Les også: Dette er verdens sterkeste øl
Dyrere for hvert år
Ikke overraskende er det store prisforskjeller, med alt fra 39 til 104 kroner for en halvliter med øl.
– Ølprisene er altfor høye. Det er jo snakk om blodpriser når de koster opp mot hundre kroner for en halvliter. Prisen burde vært halvert, sier Merete Ditmansen (34) til Oslo By før hun tar en slurk av pilsen hun har betalt i underkant av 90 kroner for.
Da avisen tok en ringerunde til byens serveringssteder i fjor hadde ingen priser over hundre kroner. I år har tre steder skrudd opp prisene til over hundrelappen.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: - Menn blir smartere av øl
Mange søknader
Sålangt i år har Næringsetaten i Oslo fått inn over 600 søknader om utendørs skjenkebevilling.
Direktør i Næringsetaten Gunnhild Haugen forteller til Oslo By at hun tror det kan skyldes at det stadig kommer nye bydeler.
– Noe av årsaken kan være byutvikling. Vi har fått nye bydeler, for eksempel Tjuvholmen. Det er også slik at flere og flere har uteservering hele året, ikke bare på sommeren. Det er en trend som har medført at flere søker, sier hun