Ta med stor lommebok:

Utepilsen har passert hundrelappen i Oslo

DYR: Utepilsen i Oslo blir stadig dyrere. Nå koster en utepils alt fra 39 til 104 kroner. Foto: Colourbox
DYR: Utepilsen i Oslo blir stadig dyrere. Nå koster en utepils alt fra 39 til 104 kroner. Foto: Colourbox

– Ølprisene er altfor høye, sier forbrukerne.

Dette er Oslo dyreste utepils:

Grand Hotel: 114 kroner (0,33L)

The Edge: 113 kroner (0,33L)

Meatmarket: 98 kroner (0,5L)

Lekter`n: 95 kroner (0,5L)

Louise Restaurant & Bar: 95 kroner (0,5L)

Mange mener pilsen smaker best ute. Strålende vårvær har gjort sitt til at mange har tjuvstartet sesongen med en øl i sola.

1. april er den offisielle starten på utepilssesongen, og Oslo By har sett nærmere på hvor mye hovedstadens innbyggere må ut med for en halvliter.

Les også: Dette er verdens sterkeste øl

Dyrere for hvert år

Ikke overraskende er det store prisforskjeller, med alt fra 39 til 104 kroner for en halvliter med øl.

– Ølprisene er altfor høye. Det er jo snakk om blodpriser når de koster opp mot hundre kroner for en halvliter. Prisen burde vært halvert, sier Merete Ditmansen (34) til Oslo By før hun tar en slurk av pilsen hun har betalt i underkant av 90 kroner for.

Da avisen tok en ringerunde til byens serveringssteder i fjor hadde ingen priser over hundre kroner. I år har tre steder skrudd opp prisene til over hundrelappen.

Les også: - Menn blir smartere av øl

Mange søknader

Sålangt i år har Næringsetaten i Oslo fått inn over 600 søknader om utendørs skjenkebevilling.

Direktør i Næringsetaten Gunnhild Haugen forteller til Oslo By at hun tror det kan skyldes at det stadig kommer nye bydeler.

– Noe av årsaken kan være byutvikling. Vi har fått nye bydeler, for eksempel Tjuvholmen. Det er også slik at flere og flere har uteservering hele året, ikke bare på sommeren. Det er en trend som har medført at flere søker, sier hun

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus