Kvinneetasje på dansk designhotell kan være ulovlig

Hotell Bella Sky i København var først ute i Europa med å sette av en hel etasje til kvinnelige gjester. Foto: Wikimedia Commons.
Hotell Bella Sky i København var først ute i Europa med å sette av en hel etasje til kvinnelige gjester. Foto: Wikimedia Commons.

Designhotell i København satte av en hel etasje hvor ingen menn har adgang. Nå vil dansk rett avgjøre om kvinneetasjen er ulovlig.

Hotell Bella Sky i København var først ute i Europa med å sette av en hel etasje til kvinnelige gjester.

De 20 hotellrommene for kvinner ligger i 17. etasje har utsikt over den danske hovedstaden og er blant annet utstyrt med skjønnhetsprodukter, sminkespeil, grønne planter og et utvalg dameblader. Og aller viktigst - menn har ingen adgang til etasjen eller rommene.

Nå skal Østre Landsret avgjøre om det er lovlig å ha hotellværelser forbeholdt kvinner. Det skriver den danske avisen Politiken.

I mars 2012 vurderte den danske Likestillingssnemda at designhotellet handlet i strid med likestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004.

Les også: Vil lage by bare for kvinner

Bella Skys advokat Julie Arnth Jørgensen, forsvarer kvinneetasjen.

– Siden 2012 har Likestillingssnemda sagt at det er greit med kvinneavdelinger på treningssentre. I tillegg har reisebyråer fått lov til å selge reiser forbehold kvinner. Derfor mener vi at det har blitt fattet gal avgjørelse mot hotellet, sier Jørgensen til Politiken.

Hotellet har ennå ikke stengt kvinneetasjen. Det er bakgrunnen til at saken nå havner i retten.

Rettssaken er berammet torsdag og fredag, mens dom i saken ventes å falle på et senere tidspunkt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus