Luksus-guide til Dubai

Her blakker du deg i Dubai

VERDENS DYRESTE HOTELLROM: Sjekk inn her om du vil oppleve luksus som du aldri har opplevd det før. Foto: Bujl Al Arab
VERDENS DYRESTE HOTELLROM: Sjekk inn her om du vil oppleve luksus som du aldri har opplevd det før. Foto: Bujl Al Arab

Her spiser, sover og shopper du i den yttereste luksus - om du ønsker å bli kvitt pengene dine i en fei.

Dubai er ett av de reisemålene som de siste årene har blitt svært populært blant reiseglade nordmenn. Og det er nok slett ikke så rart. Solskinn og varme året rundt , spennende kultur, flotte hoteller, fantastisk shopping og mye mye mer.

Om du har vært i Dubai eller ikke, så har de fleste fått med seg at er det noe de ikke mangler her, så er det penger og luksus. Landet er nærmest en smeltedigel av glamour og overdådighet, og har ifølge Boston Consulting Group (BCG) den niende høyeste innbyggertettheten av millionærer i verden.

Les også: Rivieraens mest luksuriøse

Ingen andre steder i verden er hjem til like mange luksusbiler, 5- og 6-stjerners hoteller, og gullforhandleresom Dubai, så om du vil gi feriepengene dine bein å gå på, ja da er du kommer til rett sted.

Og for virkelig ønsker å slå på stortromma - eller har vunnet i lotto - her er det beste - og dyreste - Dubai har å by på:

Dyreste hotell

Det har blitt beskrevet som verdens første 7-stjernes hotell, og selv om denne utmerkelsen strengt tatt ikke eksisterer, ja så er det vanskelig å ikke la seg imponere av det ikonisk seilformede Burj Al Arab.

Helt siden hotellet åpnet dørene i 1999 har det bidratt til å sette en ny standard for hotell-luksus som mange andre har forsøkt - og mislykkes med - å gjenskape. Her har man ikke engang vanlige hotellrom, kun suiter, som alle er utstyrt med to etasjer, boblebad, separat stue og spisestue og en egen butler. For å nevne noen.

Les også: Et bad til hvert familiemedlem

Du glemmer ikke et opphold på dette hotellet.BURJ AL ARAB: Her er verdens første 7-stjernes hotell. Foto: Bujl Al Arab

Hotellet er også utstyrt med 8 luksusrestauranter og barer, fire svømmebassenger (to inne, to ute), en privat sandstrand og selvsagt et spa i verdensklasse. Om du måtte ønske det, kan hotellet plukke deg opp fra flyplassen i enten en Rolls Royce, Mercedes eller hotellets eget helikopter.

Dyreste hotellrom

Det er kanskje ikke så overraskende at verdens dyreste hotellrom befinner seg på verdens dyreste hotell. Men å kalle Royal Suite, som tar opp hele 25. etasje på Burj al Arab, for et "hotellrom" er muligens litt av en underdrivelse.

Suiten, som har to soverom, er på hele 780 m2 - det vil si flere ganger større enn de aller fleste bolighus, kommer utstyrt med trapp i ekte gull mellom etasjene, privat kino, seng som snurrer rundt og så klart en egen heis - slik at du ikke trenger å menge deg med resten av hotellgjestene i de andre heisene.

Les også: Singapore er verdens dyreste by

Toalettsaker fra luksusmerket Hermes er også fast inventar på badet her, og frokosten blir levert på rommet hver morgen. Prisen kan nok dog være litt avskrekkende for oss vanlig dødelige. Her koster det nemlig 140.000 kroner å tilbringe natten.

Her er verdens dyreste hotellrom.VERDENS DYRESTE HOTELLROM: Sjekk inn her om du vil oppleve luksus som du aldri har opplevd det før. Foto: Bujl Al Arab

Dyreste middag

Den dyreste middagen du spiser i Dubai er nok kanskje også den med aller lekrest utsikt. På restauranten At.mosphere, som ligger i 22. etasje i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, spiser du også på verdens aller høyeste restaurant - om du er villig til å betale over 200 norske kroner for en tallerken suppe, eller i overkant av 1000-lappen for en hovedrett.

Dyreste cocktail

Er du villig til å betale 44.000 kroner for å slukke tørsten? Ikke? Da kan du glemme å smake på det som har blitt omtalt som verdens aller dyreste cocktail. Drinken, som har fått navnet «27.321» - da dette er prisen den koster i lokal valuta - serveres på The Skyview Bar på luksushotellet Burj Al Arab.

Dette har Guinness Rekordbok å si om drinken: «Cocktailen er en ultra-luksus versjon av drinken kjent som «Old Fashioned», som består av 55-år gammel Macallan whisky, is som produseres på distilleriet, en eksklusiv «dried fruit bitter» og sukker med smak av pasjonsfrukt».

Les også: Casher inn på rike passasjerer - nå blir det enda mer luksus på vingene

Drinken kan bare tilberedes av en kvalifisert "miksolog" og serves i glass som produseres i Baccarat i Frankrike. Glassene er dekortert med Burl Al Arabs logo i 18 karat gull - og etter å ha betalt for drinken, kan du trøste deg med at du får ta med deg glasset hjem.

Verdens dyreste cocktail.LUKSUSDRIKK: Drinken «27.321» gir feriepengene bein å gå på. Men ikke alle er villig til å bla opp over 40.000 kroner for en cocktail. Foto: Burj al Arab

Sjekk ut hva Dubai har å by på.HØYT HENGER DE: På restauranten At.Mosphere spiser du på verdens høyeste restaurant. Om du har råd. Foto: At.Mosphere

Dyreste cupcake

Cupcakes tok verden med storm for noen år siden, og de fleste av oss har smakt på en del av disse über-søte småkakene dekorert med pastellfarget smørekremglasur. Men om du vil ta cupcake-opplevelsen til helt nye høyder, ja da bør du komme deg til bakeriet Bloomsbury's på det enorme kjøpesentret Dubai Mall.

Her kan du nemlig bestille cupcaken The Golden Phoenix - til den nette sum av 6000 kroner. Det lille mesterstykket av en kake serveres på et kakefat i 24-karat gull og er laget av følgende ingredienser:

  • Mel: Doves Organic Flour fra Storbritannia
  • Smør: Rachel's Organic Butter fra Storbritannia
  • Sjokolade: Premium Amedei Porcelena cocoa fra Italia
  • Vaniljefrø: Gold Ugandan vanilla beans
  • Spiselig gull i 23 karat

Les også: – Har brukt 3,9 milliarder på luksus

Dyreste klokkebutikk

Dubai er synonymt med gull og luksus, og få ting sier super-rikdom som en skikkelig heftig klokke. Og er det klokker i luksusklassen du er på jakt etter, da bør du ta turen innom Cartier i Dubai. Her kan du - om du har dekning på kontoen - droppe alt fra 100.000 kroner til godt over millionen på drømmeklokken.

Her får pengene bein å gå på.GOD SOM GULL: I Dubai kan du nyte en svindyr cupcake - med ekte gull. Foto: Dubai Mall

Dyreste bil

Det å ha råd til en Rolls Royce er ikke noe de aller fleste har. Og enda færre vil ha utkomme til å skaffe seg modellen Bespoke Celestial Phantom - som ble vist frem på Dubai International Motor Show nylig. Her snakker vi den dyreste Rolls Royces i historien - kreert utelukkende for rike kunder fra Midtøsten.

Innsiden er dekorert med mer enn 1000 fiberoptiske lys, som er håndsydd inn i trekket i taket, for å gi en illusjon av stjernehimmel, mens det i dørene er det satt inn hele 446 diamanter i trekket. Prislapp? Kun på forespørsel.

Les også: Romantikk under havoverflaten

Dyreste kaffe

På kaffebaren Orbis Coffee Roastery i Dubai kan du bestille den dyreste kaffekoppen du noensinne har drukket.

Kaffebønnene, med navnet Kopi Luwak, er regnet som verdens mest sjeldne kaffebønner, og en kopp med dette brygget vil koste i overkant av 600 kroner. Men om du visste at bønnene faktisk plukkes fra avføringen til et lite kattelignende dyr fra Sumatra i Indonesia, ville du kanskje revurdert hele kaffekoppen? Dyrene spiser kaffebærene, som igjen går gjennom fordøyelsessystemet, for så å plukkes, renses og røstes etter at dyrene har bæsjet bærene ut igjen.

Les også: Her er de siste bryllupsreise-trendene

Reis til Dubai.LUKSUSMEKKA: I Dubai er det nok av luksusartikler og opplevelser å bruke pengene på. Foto: Flickr.com/photos/e_kaspersky/

Her er verdens dyreste bil.LUKSUS PÅ HJUL: Rolls Royce har laget en luksusbil som bare er til salgs i Midtøsten. Foto: Dubai Luxury Rental

Dyreste nattklubb

Cavalli Club kan du være sikker på at du henger med de unge, rike og vakre i Dubai. Og ikke bare er nattklubben verdt et besøk for interiøret i seg selv, men om du vil slå på stortromma og bestille den aller dyreste champagnen du noensinne har drukket, ja så kan du gjøre dette også.

Den dyreste flasken på menyen er fra 1990 og vil koste deg den nette sum av 1,2 millioner.

Dyreste duppedings

Dropp innom butikken Amadoria om du kan tenke deg et mobilcover som skiller seg fra mengden. Her kan du velge mellom covre i 18 karat gult gull eller roségull, og besatt med diamanter, blå safirer og rubiner. Covrene vil dog gjøre mobilen din opp til 35 gram tyngre og kommer til å koste deg opptil 90.000 kroner.

Les også: – Bare det er billig nok, reiser folk samme søren!

(Kilder: TimeOut Dubai, New york Times, Luxury Traveller.com, Conde Nast Traveller og Therichest.com)

Her bruker du penger i Dubai.NYT UTSIKTEN: Fra baren Skyview Bar på Burj Al Arab hotellet nyter du både svindyre drinker og en fantastisk utsikt. Foto: Bujl Al Arab

Les også:

Derfor har disse stedene Harry-faktor

Quiz: Er du reisevant?

Reiseguide Milano: I denne byen er gatene som en catwalk

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus