Reiseguide Berlin:

Berlin er uten tvil Europas hippeste by akkurat nå

BERLIN: Hit reiser du for trendy shopping, kul kunst og moderne musikk. Foto: flickr.com/photos/carola77, creative commons
BERLIN: Hit reiser du for trendy shopping, kul kunst og moderne musikk. Foto: flickr.com/photos/carola77, creative commons

Kunst, kaffe og kule mennesker: Berlin kommer garantert til å gi mersmak.

Det er bare noen-og-tjue år siden Berlin offisielt ble det moderne Tysklands hovedstad, og på årene som har gått har byen gjennomgått mange forandringer og utviklinger for å bli den trendy og spennende storbyen den fremstår som i dag.

«Berlin er for de hippe og kule, det Paris er for romantikeren», sier New York Times i en av sine reiseguider til Berlin. Og mange vil si seg enige. For i byen hvor sporene av den en gang så monumentale Berlin-muren nå er nesten visket bort, der har en ny, ung og mangfoldig hovedstad vokst frem i stedet.

Les også: Her får du Syden i Tyskland midtvinters

Trendy

Unge, trendy byboere preger bybildet i Berlin, og vil du virkelig oppleve byen som en innfødt, ja da bør du legge inn tid til både en tur innom de mange økologiske matmarkedene som finner sted i byens ulike parker, ta en «milchkaffee» - berlinernes egen kaffe latte som drikkes i stor kopp uten hank - på en utekafé eller trendy overfylt kaffebar, og ikke minst få med deg en kunstutstilling eller flere i løpet av en helg.

Nyskapende kulturtilbud

Spesielt er det kunst, design og ikke minst det enorme kulturtilbudet som står i fokus i Berlin, og byen har i løpet av de siste årene fått et rykte som en av verdens beste om det er moderne kunst du er interessert i å både se, lage og også lære mer om.

Les også: Døgnåpent kunstgalleri

Det kryr av gallerier, utstillinger og museer du bør få med deg, og mest sannsynlig vil du nok ikke rekke over alt du gjerne skulle ha sett. Men om du bare skal prioritere noen, ja da bør disse være på listen:

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no.

Personvernpolicy