Turister hentes hjem fra Sharm el-Sheikh

UD har utstedt reiseråd mot Sharm el-Sheik. Foto: NTB scanpix
UD har utstedt reiseråd mot Sharm el-Sheik. Foto: NTB scanpix

Star Tour i Danmark henter hjem 200 gjester fra den populære feriebyen Sharm el-Sheikh i Egypt. Også norske turister får ferieplanene spolert.

Grunnen er at utenriksdepartementene i både Norge og Danmark har skjerpet sine reiseråd for Egypt. I det nye reiserådet fra norsk UD frarådes alle opphold i og reiser til Sharm el-Sheikh som ikke er strengt nødvendige.

Star Tour i Danmark har valgt å kalle 200 gjester hjem på grunn av det nye reiserådet, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Norske Star Tour arrangerer ikke reiser til Egypt i vintersesongen. Men det nye reiserådet får konsekvenser for reiseselskapet Amisols kunder.

– Det får konsekvenser for dem som skulle reist på søndag som kommer. De vil få tilbud om andre reisemål, sier daglig leder Gunder Moe i Amisol til NTB.

Selskapet har i dag rundt 70 norske gjester i Sharm el-Sheikh. De vil fly hjem ved første anledning, som trolig blir søndag, ifølge Moe.

– Men det er ingen akutt evakuering, understreker han.

Samme beskjed gir Atlantis Rejser i Danmark, som velger å la 300 gjester bli værende resten av ferien på Sinai.

– Utenriksdepartementet sier til oss at gjestene godt kan bli der, men at vi ikke må sende nye gjester ned, sier kommunikasjonssjef Pernille Ammitzbøll i Atlantis Rejser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus