Meny

– Skal fly til USA for 83 kroner

LAVPRIS: Ryanair-sjef Michael O'Leary har planer om å selge billige billigbilletter når selskapet starter opp rutene fra flere europeiske storbyer til USA. Foto: NTB scanpix

Ryanair har planer om å dumpe prisene på flyreiser fra europeiske storbyer til USA.

Den kontroversielle Ryanair-sjefen Michael O'Leary avslører at lavprisselskapet har skumle planer i vente for konkurrentene.

På en pressekonferanse onsdag fortalte O'Leary at når det irske selskapet har fått sine nye langdistansefly, vil man kunne få billetter fra europeiske storbyer til New York og Boston for kun 8,20 pund (83 kroner) - mens returbillett etter planen skal koste 6 pund (60 kroner).

Les også: Ryanair med «gratisbagasje» og «premiumseter»

Må betale ekstra

Flyavgangene vil være fra 14 europeiske storbyer til tolv eller 14 destinasjoner i USA.

– Ikke hvert sete vil koste 8,20 pund selvfølgelig. Det vil være et svært høyt antall business og premium-seter, sa han på pressekonferansen ifølge Daily Mirror.

O'Leary avslørte samtidig at reisende som kjøper de billigste billettene vil ende opp med å betale ekstra for alt fra måltider til bagasje.

Det vil likevel ta rundt fem år før selskapet har nok fly til å starte opp rutene. Grunnen er visstnok at Gulf-statlige flyselskaper kjøper opp alle fly på markedet.

Les også: Nå gjør Ryanair som SAS

Turbulent

Fra i sommer blir færre norgesruter fra det irske lavprisselskapet. Selskapet må flytte rundt på noe av kapasiteten og flytrafikken i Norge vil derfor bli påvirket.

Flyselskapet har vært i hardt vær i Norge tidligere. I fjor høst krevde Forbrukerombudet at selskapet ryddet opp etter at det ble kjent at norske kunder kunne ha problemer med å forstå Ryanairs vilkår på grunn av så mange skrivefeil og dårlige formuleringer.

– Språkfeilene er så omfattende at store deler av teksten nærmest er uforståelig. Dette gjør det vanskelig for forbrukeren å sette seg inn i hvilke rettigheter og plikter de har, noe som gjør vilkårene urimelige, sa Jo Gjedrem, fagdirektør hos Forbrukerombudet, til ABC Nyheter.

Les også: – Dårlig norsk gjør Ryanairs vilkår nærmest uforståelige

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus