Ryanair med «gratisbagasje» og «premiumseter»

GRATIS EKSTRABAGASJE OG PREMIUMSETER: Nei, det er kun noe smått som håndveska eller taxfreeposen du nå får tatt med ekstra, og lovlig som seg hør og bør. I fjor høst varslet Ryanair-sjefen en stor sjarmoffensiv på kundeservicefronten. Men blir det egentlig så mye bedre? Og selv om det blir billigere i Ryanair-rater, så blir det egentlig ikke så billig sett opp mot andre flyselskaper. (Foto: Ryanair.com).
GRATIS EKSTRABAGASJE OG PREMIUMSETER: Nei, det er kun noe smått som håndveska eller taxfreeposen du nå får tatt med ekstra, og lovlig som seg hør og bør. I fjor høst varslet Ryanair-sjefen en stor sjarmoffensiv på kundeservicefronten. Men blir det egentlig så mye bedre? Og selv om det blir billigere i Ryanair-rater, så blir det egentlig ikke så billig sett opp mot andre flyselskaper. (Foto: Ryanair.com).

Nå innfører Ryanair setereservasjoner, og du kan betale ekstra for «premiumseter». Men blir det billigere?

Flyselskapenes ekstraavgifter er utskjelt, og Ryanair er et av flyselskapene som har gått i spissen for å rendyrke inntektsmodellen med ekstraavgifter.

De er riktignok ikke det eneste flyselskapet med et mangfold av tilleggsavgifter, og undersøkelser viser også at vi er villige til å betale ekstra - i alle fall for visse typer tjenester.

Les også: Slik får du kloa i billigbillettene

Sjarmoffensiv

Ryanair lanserte i oktober 2013 en større sjarmoffensiv med annonserte kundeservice-forbedringer.

Dette kom i kjølvannet av at den britiske forbrukersiden Which kåret Ryanair til selskapet med den verste kundeservicen i Storbritannia, i konkurranse med 100 andre bedrifter. Ryanair selv hevder imidlertid at de er bransjeledende innen kundeservice.

Les også: Ryanair tillater også bruk av håndholdte elektroniske enheter

Sjarmoffensiven skal ifølge Ryanair komme i flere etapper over et tidsrom på seks måneder, og skal avsluttes i slutten av mars.

Blant endringene er muligheter for setereservasjoner, inkludert innføringen av premium-setereservasjoner, og lavere bagasjeavgifter.

De tillater nå også en ekstra (liten) håndbagasje, og du kan uten ekstra kostander endre på feil i bestillingen om dette gjøres innen 24 timer etter bestillingen. De innfører dessuten stille flyvninger på morgen og kveld, og gebyrene for å skrive ut ekstra ombordstigningskort blir redusert.

Les også: Norwegian øker gebyrene med en tredel

Mye av dette får du allerede hos andre flyselskaper. Men hvor god er egentlig sjarmoffensiven? Står Ryanair seg bedre mot andre aktører i flybransjen? Eller er de fremdeles verstingen når det kommer til tilleggsavgifter?

Vi har sett på noen av punktene i sjarmoffensiven. Som du kan se er det kun på ett av punktene de nå er billigere enn de norske flyselskapene SAS og Norwegian.

Setereservasjoner

Setereservasjon og muligheten for å kjøpe et «premiumsete» er den ferskeste serviceendringen hos Ryanair. Fra 1. februar innførte de faste seter for alle passasjerer.

Reservasjonen skjer i forbindelse med billettbestilling eller ved innsjekking, selvsagt mot en avgift.

Du kan velge mellom premiumsete eller standardsete, og dersom du ikke har behov eller ønske om å forhåndsreservere seter, vil du få et sete tildelt ved innsjekking. Premiumsetene koster 10 euro, eller 92 norske kroner.

Bare så det er sagt: Ikke forvent deg gull og grønne skoger - vi snakker ikke her om seter du kan legge flatt eller på annen måte lukter litt luksus. Hos Ryanair handler premium rett og slett om prioritert ombordstigning, ekstra beinplass og raskere avstigning ved ankomst. Standardsetene koster fem euro, eller 46 norske kroner.

Og vil du ikke betale ekstra for å reservere sete, får du tildelt plass ved innsjekk.

  • Hvordan står dette seg mot de norske?
  • Nylig annonserte Norwegian at de økte avgiftene på setereservasjoner og innsjekket bagasje. Etter prisøkningen koster dette og for eksempel 100 kroner hos Norwegian på strekningen Oslo-London. Her er altså Ryanair billigere.
  • Hos SAS er setereservasjon inkludert i prisen.

Det er altså billigere med setereservasjon, også med en såkalt premium setereservasjon, hos Ryanair enn hos Norwegian. SAS har det inkludert i prisen, så der taper Ryanair.

Dette sier imidlertid ingenting om eventuelle komfortmessige forskjeller mellom selskapene. Ifølge tjenesten Seatguru.com, flyr begge selskapene med Boeing 737-800 på strekningen Oslo-London.

Les også: Håver inn 30 milliarder på tilleggsytelser

Ryanair har en seteavstand fra stolrygg til stolrygg på 30 tommer, mens Norwegian måler 29 tommer. Hva gjelder setebredden, har Norwegian 17,2 tommer og Ryanair 17 tommer. SAS flyr med ulike 737-fly, og har seteavstand på 30 eller 31 tommer, og en setebredde på 17 tommer.

Les også: Airbus ønsker en felles standard for setebredde på langdistansefly

Innsjekket bagasje

Ryanair endrer altså sine takster for innsjekket bagasje fra flyplassen. Det er én takst for deg som bestiller ekstra bagasje ved billettbestillingen, og så er det en takst som gjelder dersom du kommer til flyplassen.

Først da skjønner at du må sjekke inn og sende bagasjen.

DinSide sjekket inn og sendte en koffert med kamera i, på Gardermoen. Her kan du se en video av ferden frem til flykroppen.

Fra 5. januar skryter Ryanair av at de har endret sine gebyrer for ekstra innsjekket bagasje fra 552 norske kroner (60 euro) til 276 kroner (30 euro) ved internettbestilling. Bestillier du på flyplassen er endringen fra 552 kroner (60 euro) til 460 kroner (50 euro).

Dette er priser for ett kolli på 20 kilo i lavsesong. I tillegg endret de reglene fra 1. desember, slik at passasjerer kan ta med seg én ekstra håndbagasje (liten dameveske eller liten handlepose fra flyplassen), i tillegg til dagens tillate håndbagasje på maks ti kilo (55 x 40 x 20 centimeter).

Dette har tidligere utløst et gebyr hos billigselskapet.

Det stilles imidlertid strengere krav til håndbagasje nummer to enn nummer én: Den lille ekstra kan ikke være større enn målene 35 x 20 x 20 centimeter.

At Ryanair nå kommer etter og tillater deg å ha med en ekstra håndbagasje, vil nok for mange bare synes rett og rimelig. For to år siden anklaget den spanske forbrukerorganisasjonen FACUA Ryanair for å bryte loven når de ikke lot folk ha med seg taxfreeposen ved siden av håndbagasjen.

  • Hvordan står dette seg mot de norske?
  • Hos Norwegian har, som allerede nevnt, avgiftene for setereservasjoner og innsjekket bagasje økt, med ulike priser på ulike flyvninger. Du må også betale mer om du ikke har forhåndsbestilt. Ved innsjekking av bagasje fra flyplassen, uten forhåndsbestilling, vil London-kofferten koste 300 kroner med en maksvekt på 20 kilo. Norwegian tillater også en håndveske eller en liten PC-veske, i tillegg til ett stykk håndbagasje på maks ti kilo (55 x 40 x 23 centimeter).
  • Med SAS har du ett kolli innsjekket bagasje på 23 kilo inkludert i billettprisen. Dette i tillegg til en håndbagasje (åtte kilo, 55x40x23 centimeter) og en veske.

Mange vil mene det bare er rett og rimelig at du skal få ha med deg vesken eller taxfreeposen uten å måtte stappe den i kofferten. SAS har innsjekket bagasje inkludert i prisen, men også Norwegian er billigere på innsjekket bagasje enn Ryanair - selv etter Norwegians prisøkning og Ryanairs prisreduksjon.

Les om norske Olav som ble fratatt taxfreeposen i sikkerhetskontrollen fordi det ikke var korrekt pose!

Åpner for rettelser

Fra 1. november 2013 tillater Ryanair kunder som har bestilt direkte på nettstedet Ryanair.com, å rette feil i bestillingen uten avgifter.

Dette må skje innen 24 timer fra de utførte bestillingen første gang, og det må være snakk om mindre feil, som stavefeil, navnendringer eller ruteendring.

Dette er en stor forbedring fra slik det har vært tidligere, hvor selskapet har tatt 110 euro for å rette alt av skrivefeil som overskrider en til to bokstaver.

Dersom tidsfristen på 24 timer er overskredet, er det imidlertid gebyrer for navneendring som gjelder - om det er feil i navnet. Da koster en endring fremdeles 110 euro (1.012 kroner) via nett, eller 160 euro (1.472 kroner) via CallCenter eller på flypassen. Andre endringer av flyreisen koster fra 30 til 90 euro (276 til 828 kroner), avhengig av flyvning (strekning/destinasjon), høysesong/lavsesong og endringssted (web/på flyplass).

Ryanair er imidlertid ikke det eneste selskapet som har praktisert temmelig rigide regler på dette, og selv mindre stavefeil ved bestillingstidspunktet har kostet flypassasjerer tusenvis av kroner.Hvordan står dette seg mot de norske? Både SAS og Norwegian har tidligere uttalt til DinSide at de retter opp åpenbare skrivefeil gratis.

  • Hos SAS har du 24 timers åpent kjøp, og du kan dermed avbestille billetten uten ekstra kostnad dersom du har bestilt billett i feil navn. Er det snakk om en navneendring, koster det 500 kroner per billett.
  • Norwegian har gratis avbestilling av billetter innen fire timer etter bestilling. Etter det koster navneendring 350 kroner per person per vei. Andre endringer av billetten koster også 350 kroner (750 kroner på langdistansebilletter).

Nå er Ryanair mer i tråd med andre som tillater endringer av mindre skrivefeil innenfor et begrenset tidsrom. Når det kommer til navneendringer eller billettendringer, er de fremdeles temmelig dyre.

Ekstra boardingkort

Én av avgiftene Ryanair nå endrer er gebyret for å printe ut ekstra boardingkort på flyplassen.

Dette har tidligere kostet 70 euro, eller 644 kroner, men koster nå 15 euro (138 kroner). Dette er for kunder som allerede har sjekket inn online, men som så har mistet eller glemt boardingkortet. For kunder som ikke har sjekket inn, vil kostnaden være den samme: Det koster da 70 euro å sjekke inn på flyplassen.

Hvordan står dette seg mot de norske?

  • Innsjekk er gratis både med SAS og Norwegian, og du kan velge app, mobil eller flyplassautomat.
  • Her er Ryanair fremdeles dyre!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:08 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Regjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Sondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00 Isprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53 Syria rammet av flere luftangrep02:17 Colombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50 Lysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15 FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp23:35 Maradona forlater trenerjobb etter to måneder
Siste nytt
01:08VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58VerdenBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34NorgeTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilRegjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkSondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00NorgeIsprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53VerdenSyria rammet av flere luftangrep02:17VerdenColombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50NorgeLysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15VerdenFN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp23:35SportMaradona forlater trenerjobb etter to måneder
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus