Det kuleste kaoset du har sett

FORTID OG FREMTID: Tokyo er en by som på den ene siden er nesten futuristisk i sin måte å være ute med det aller siste på. Samtidig er landets rike kultur, historie og tradisjon også godt synlig. © FOTO: Tokyotimes.jn.
FORTID OG FREMTID: Tokyo er en by som på den ene siden er nesten futuristisk i sin måte å være ute med det aller siste på. Samtidig er landets rike kultur, historie og tradisjon også godt synlig. © FOTO: Tokyotimes.jn.

Det er fort gjort å bli både svimmel og overveldet når du kommer til Tokyo for første gang. Men slapp av; du vil snart bli hodestups forelsket.

Mer om Japan

Når bør du reise?

Klimaet i Tokyo er omtrent som klimaet midt i Europa, Paris for eksempel. Det vil si at sommermånedene kan være klamme og varme, mens det i vinterhalvåret kan bli riktig så kaldt og surt.

Høst og tidlig vår er derfor ypperlige tider å besøke byen på.

(Kilde: Wikipedia, Yr.no)

Verdt å vite

 • Valuta: Japansk yen (JPY). 1 yen = 100 sen
 • Språk: Japansk
 • Innbyggere: 12 millioner i selve bysentrum, regner du med forstedene også, bor det 35 millioner mennesker i Tokyo.
 • En typisk leilighet i Tokyo, med ett soverom, måler ca. 15 m2.
 • Det skjer ca. 1500 større og mindre jordskjelv i Japan hvert år
 • Det er ikke uvanlig å spise ris til alle måltider.
 • Det er mer enn 90 000 restauranter i Tokyo.
 • Verdens dyreste resturant, Aragawa, ligger i Tokyo.
 • Verdens dyreste hotellrom ligger også i denne byen. Ritz Carltons fremste suite kan koste deg godt over 100 000 kroner natten.
 • Det er 503 togstasjoner i Tokyo.
 • Det er minst ett hus man mener er hjemsøkt i hver eneste gate i Tokyo.
 • Ikke alle minibanker vil la deg ta ut penger med et ikke-japansk bankkort, så pass på å ta ut penger når du har muligheten.
 • Noen japanske arbeidsgivere vil starte dagen med en treningsøkt for sine ansatte, for å bedre forberede dem for en dag på kontoret.
 • Man skal slurpe når man spiser nudler. Alt annet regnes som uhøflig.

(Kilder: Time Out, Wikipedia, About.com)

Nyttig på nett

 • Japan-guide.com
 • Japantravelinfo.com
 • Lonelyplanet.com/japan/tokyo
 • Japan-talk.com
 • Timeout.jp/en/tokyo
 • Visittokyo.com
 • Tokyometro.jp
 • Jnto.go.jp
 • Gotokyo.org

TOKYO, JAPAN: Japan er et land som alltid har vært - eller i alle fall virket - å være så langt borte. Både den faktiske distansen og ikke minst kulturen som er så fascinerende annerledes enn vår egen gjør begge sitt til at det er en opplevelse helt ulik noen annen å komme til dette landet, og ikke minst denne byen, for aller første gang.

For Tokyo ved første øyenkast er overveldende. Kaotisk. Altoppslukende. Bilene, neonlysene, skyskraperne og ikke minst alle menneskene gjør at byen river i alle sansene på en gang.

Stygg og vakker på en gang

Tokyo er ingen vakker by slik man kan si at Paris eller Roma er. Ei heller har byen et naturlig sentrum, men er som en gigantisk urban labyrint, bygget opp av klynger av boligområder, landsbyer, kommersielle og finansielle områder som har vokst seg samme i det som ved første øyekast er litt av et betong-sammensurium.

Les også: Russlands beste reisemål

Men det slutter ikke der. For innimellom skyskrapere og megakjøpesentre finnes det nesten sart skjønnhet i arkitekturen og det urbane landskapet.

Være seg i kirsebærtrær som blomstrer i et hav av rosa eller moderne byhus som bryter med tradisjonell japansk arkitektur og stil. Den som leter, han finner. Og det vil du gjøre her.

Tokyo er en relativt ung by som ble grunnlagt først i 1603 etter at Shogun Tokugawa hadde samlet Japan til ett rike.

Hele byen ble bomber i biter under Andre verdenskrig, men ble raskt bygget opp igjen, med samme layout og et likt bybilde som det originalen hadde hatt.

Ett sentrum finnes ikke, men man opererer heller med områder, hvor lokale sentrum har en tendens til å være smågatene i og ved de mange togstasjonene som er spredt utover byen.

Les også: Den gylne timen i Marrakech

Tokyo strekker seg milevis utover landområdene nordvest for Tokyobukten, og inkluderer også en rekke øyer.

Fantastisk moderne og stolt tradisjonalistisk

Det er ofte fascinerende når man ser hypermoderne Tokyo, med skyskrapere og avant-garde mote, med mega-kjøpesentre og flimrende neonskilt, at denne byen også har et helt annet ansikt, ett hvor eldgamle tradisjoner og folketro går hånd i hånd med en til stadig mer moderne hverdag.

For du ser det når du ser etter. Trange bakgater og tradisjonelle trehus. Små altre utenfor husveggene, steinlanterner, en gammel kone ikledd tradisjonell kimono. Det gamle Tokyo er der, det unike, det tradisjonelle, det lever enda på undersiden, og eksisterer side om side med denne moderne storbyen.

Kontrollert kaos

Til tross for den enorme mengden mennesker som hver dag ferdes på kryss og tvers av Tokyos gater, så virker det å herske en fullstendig kontroll og ro - helt ulik det du ofte opplever i andre byer der hvor det bor flere titalls millioner mennesker.

Ingen går over gaten på rødt lys, for eksempel. Og det er vanlig å ta med seg søppel hjem for å kaste det i søppelspannet der. Noe som forklarer hvorfor det nesten ikke eksiterer offentlige søppelspann på gatene i Tokyo.

Les også: Kambodsja Sørøst-Asias heteste reisemål

Alle er ekstremt opptatte av hygiene i Tokyo. Det er for eksempel vanlig å ha et sett med egne baderomstøfler som man tar på beina når man går inn på badet for å gjøre sitt fornødende. Husk for all del å ta disse av igjen når du kommer ut, slik at du ikke "sprer bakterier i resten av huset".

Saken fortsetter under bildetVERDENS STØRSTE BY: Hele 35 millioner mennesker kaller Tokyo hjem. © FOTO: gojapan.jn.

VERDENS STØRSTE BY: Hele 35 millioner mennesker kaller Tokyo hjem. © FOTO: gojapan.jn.

Dette bør du få med deg

Jo da, du kan reise til Tokyo og helt fint fylle tiden med shopping og sushi - uten å noen gang slippe opp for verken nye butikker eller restauranter å prøve ut. Men når du først befinner deg i denne enorme og helt unike byen, ja da burde du prøve å også få med deg noen av disse:

1. Harajuku

Om du i det hele tatt interesserer deg for mote og trender, ja da må du absolutt a turen innom bydelen Harajuku om du befinner deg i Tokyo. Harajuku refererer opprinnelig til gatene og bydelen som ligger rundt togstasjonen Harajuku Station, men har de siste årene blitt synonymt med den helt spesielle tenårings- og motekulturen som nå også går under navnet Harajuku.

Her snakker vi ekstrem påkledning som grenser til kostymer, sminke og klær som skal få de som bærer dem til å ligne på de berømte anime-figurene og mer til. Gatene som springer ut fra hovedgaten Takeshita Dori har de siste årene blitt et spennende sted å dra på shopping, og du vil finne mote for enhver smak her, samt et vell av resturanter, små gatekjøkkener og hyggelige barer.

2. Tsukiji market

Om du er interessert i mat og matlaging - eller bare vil oppleve noe helt unikt, ja da bør du ta turen innom Tsukiji market, som er verdens desidert største og mest travle fiskemarked. Er du en smule jet-lagged etter flyturen over til Japan passer det perfekt å fylle grytidlige morgentimer med et besøk hit - i stedet for å ligge våken på hotellrommet og telle sauer.

Stiller du før klokken 5 om morgenen får du med deg den legendariske tunfiskauksjonen. Det kan lønne seg å sjekke på nett om de slipper inn besøkende, for det gjør de nemlig ikke alle dager. Og møt opp i god tid, for her er det rift om plassene. Du kan registrere deg ved informasjonssenteret i Harumi Street for å være sikret en plass.

Et besøk på Tsukiji sies å ikke være komplett uten en sushi frokost.

Det finnes et vell av sushi utsalgssteder å velge mellom inne på markedet, men for å finne de beste bør du prøve å bevege deg innover mot restaurantdelen, som ligger ved der hvor det også selges frukt og grønnsaker. Disse er kjent for å være gode valg: Sushi Dai, Daiwa-Zushi og Chu Toro.

3. Meiji Jingu Shrine

Dette templet er dedikert til den nå avdøde keiseren som er kreditert med å ha åpnet Japan mot vesten på 1800-tallet. Templet er et fantastisk sted å besøke om du skulle ha behov for litt ro og stillhet etter noen dager i verdens største by. Stopp ved renselsbrønnen før du går inn i templet og vask munn og hender slik at du er ren før du ber. Du kan skrive ned ønsker på små papirbiter som du så knytter fast på bønneveggen - eller gjør som lokalbefolkningen og kast disse ønskene i en offer-boks, bøy hodet ned mot brystet to ganger, klapp to ganger i hendene og bøy hodet igjen. Ferdig.

Om du besøker templet på en søndags morgen vil du mest sannsynlig få se en tradisjonell bryllupsfeiring ute på gårdsplassen. Bruden vil i tradisjon tro ha på seg en kimono med hette og brudgommen vil være kledt i en formell sort kåpe. En shinto-prest vil gå sammen med brudeparet og holde en stor rød paraply over dem, mens resten av brudefølget følger etter.

4. Akihabara

Dette området er shoppe-paradis for alt du måtte drømme om av tekniske hjelpemidler, duppeditter, kameraer, mobiltelefoner, flatskjermer og alt mulig annet som går på strøm og batterier. I etterkant av 2. Verdenskrig ble området kjent som et konsentrert handledistrikt for elektroniske hjemmeartikler, og har i årene siden utviklet seg til å bli både større og mer spesialisert. Her kan du stole på at betjeningene du møter i butikkene kan sine ting, uansett hva du spør om og lurer på.

Saken fortsetter under bildetTUNFISK-AUKSJON: Om du har morgenen med deg, bør du ta turen innom verdens største fiskemarked. © FOTO: Rob Sheridan TUNFISK-AUKSJON: Om du har morgenen med deg, bør du ta turen innom verdens største fiskemarked. © FOTO: Rob Sheridan


Saken fortsetter under bildetHARAJUKU: Det er absolutt verdt å få med seg disse svært fargerike ungdommene. Harajuku-trenden har de siste årene for mange blitt synonymt med Japan og japansk mote. © FOTO: Tokyotimes.jn.HARAJUKU: Det er absolutt verdt å få med seg disse svært fargerike ungdommene. Harajuku-trenden har de siste årene for mange blitt synonymt med Japan og japansk mote. © FOTO: Tokyotimes.jn.

Se også: De 10 mest romantiske hotellene i verden

5. Sumobryting

Du kan nesten ikke besøke Tokyo uten å få med deg en sumobrytekamp. Det er jo tross alt landets nasjonalsport. Det er tre store turneringer hvert år, i januar, mai og september, og vil alltid foregå på Ryogoku Kokugikan, Tokyos nasjonale sumohall.

6. Yoyogi Park

Yoyogi Park in Shibuya-ku er ofte et morsomt besøk å legge inn om du er i Tokyo. Siden de aller fleste som bor i denne storbyen bor ekstremt kompakt og trangt, brukes ofte parker og offentlige steder til å utøve sport, drive med trening, synge og danse. Nesten uansett når på dagen du besøker parken vil du et vell av gateunderholdere og ekshibisjonister.

Nord-vest i parken ligger en liten innsjø, og det finnes et sykkelsenter hvor du kan leie sykkel og utforske parken på hjul. Det finnes også en liten hundebane hvor innbyggerne i Tokyo kan ta med sine firebeinte venner på en liten løpetur. Forbered deg på bortskjemte "håndveske-hunder" utkledt i heiagjengkostymer eller behengt med glittersmykker og jeans-jakker. Blant annet.

Les også: Er Bergen Europas vakreste by?

7. Shinjuku Gyoen National Garden

Dersom Yoyogi parken er den mest underholdende i Tokyo, så er Shinjuku Gyoen National Garden uten tvil den vakreste. Pass på å få med deg et kart ved inngangen, for denne parken er stor og det er fort gjort å enten gå seg vill eller å ikke få med seg alt det vakre parken har å by på.

Parken er delt inn i mange hager: English Landscape, French Formal, Japanese Traditional (komplett med et lite te-hus) og også en hage kalt Mother and Child Forest. Det er også en paviljong kalt Taiwan Pavilion, hvor man fra vinduene i andre etasje har en flott utsikt over parken.

Den absolutt beste tiden å besøke parken på, er sent i mars eller tidlig i april, når kirsebærtrærne blomster. Pakk gjerne med deg en picnic-lunsj og nyt de vakre og grønne omgivelsene.

Saken fortsetter under bildetPALASSET: Dette palasset er hjemmet til japans keiserfamilie og ligger i en bypark midt i Tokyos sentrum. © FOTO: gojapan.com.PALASSET: Dette palasset er hjemmet til japans keiserfamilie og ligger i en bypark midt i Tokyos sentrum. © FOTO: gojapan.com.

Saken fortsetter under bildetVAKKERT: I mars og april blomstrer kirsebærtrærne i Tokyos parker og hager. © FOTO: Gojapan.com.VAKKERT: I mars og april blomstrer kirsebærtrærne i Tokyos parker og hager. © FOTO: Gojapan.com.


8. Keiserpalasset

Keiserpalasset er fortsatt Tokyos hjerte og sjel og ligger plassert på ruinene av det som en gang var Edo Castle. Palasset, som befinner seg midt i sentrum av Tokyo, ligger godt beskyttet inne i en stor park, beskyttet av både murvegger og vollgraver og er hjem til Japans keiserfamilie.

9. Syng karaoke

Det er nesten synd å være i Tokyo og ikke synge minst én sang på en av de svært mange karaokebarene som man finner i nesten hvert eneste nabolag. Du finner til og med en egen karaoke-fornøyelsespark her.

10. Lær deg å slåss som en ekte samurai

Alle som har sett Tom Cruise i filmen The Last Samurai vil helt sikkert like å prøve seg som samurai. Og det kan fikses helt uten problemer i Tokyo. Profesjonelle fektere, også kalt Shido Juku, holder regelmessige timer rundt om på forskjellige steder i byen hvor du som nybegynnere kan få prøve deg med sverd i hånden.

Bo enten smått eller flott

Tokyo er kjent som en alt annet enn billig by å reise på ferie til - og mange bekymrer seg for at det skal bli dyrt å bo på hotell her. Men frykt ikke. Det finnes noe for enhver smak og lommebok her, selv om du må være forberedt på at mange hotellrom i Tokyo er mindre enn det man kanskje er vant til fra andre land.

På grunn av generell plassmangel har japanerne utviklet det som populært kalles for Pod--hotels, som består av knøttsmå rom eller hull i veggen hvor det stort sett bare er plass til en enkeltseng.

Men er det luksus du er på jakt etter, så finnes det også nok å velge i.

Hvorfor ikke prøve ett av disse hotellene om du skulle befinne deg i Tokyo:

1. Asakusa Hotel & Capsule

Om du ikke lider av klaustrofobi, så burde du absolutt prøve å sjekke inn på et av disse unike hotellene. Vanligvis er disse forbeholdt menn, men på Asakusa kan både menn og kvinner sjekke inn. Her bor du både rimelig og sentralt, om enn enkelt og med bare det aller høyst nødvendige til stede. Vær forberedt på å dele bad med andre gjester på hotellet.

2. Claska

Tokyos originale – og fortsatt i manges øyne beste – boutique hotell ligger smart plassert i hjertet av byens designområde. Rommene er lekre og innredet i moderne japansk stil, noen har private terrasser med en vakker utsikt. Prøv takterrasse-baren for en drink, eller spis frokost i restauranten i lobbyen, som også er populær blant de trendy innbyggerne i denne bydelen.

3. Park Hyatt

Dette hotellet, kjent fra filmen Lost in Translation, er intet mindre enn en lokal institusjon. Her kan du regne med å løpe på en kjendis eller to i restauranten New York Grill & Bar i 52. etasje, eller overhøre ett av de mange frieriene som ofte skjer her.

4. The Peninsula Hotel Tokyo

Dette hotellet koster skjorta, men er verdt det. Her bor du i den ypperste luksus og kan nyte både utsikt, mat og service du sent kommer til å glemme.

(Kilder: Time Magazine, Wikipedia, Guardian, Huffington Post, Gojapan.org og VG)

Saken fortsetter under bildetSOV KOMPAKT: Pods-hotell, hvor man rett og slett sover i et rom i mini-format, blir mer og mer vanlige i Tokyo. © FOTO: cntraveller.com.SOV KOMPAKT: Pods-hotell, hvor man rett og slett sover i et rom i mini-format, blir mer og mer vanlige i Tokyo. © FOTO: cntraveller.com.

Saken fortsetter under bildetKJENT FRA FILM: Baren på hotellet Park Hyatt i Tokyo har en utsikt du sent kommer til å glemme - og var også brukt i filmen Lost in Translation. © FOTO: Park Hyatt/Tablet Hotels.KJENT FRA FILM: Baren på hotellet Park Hyatt i Tokyo har en utsikt du sent kommer til å glemme - og var også brukt i filmen Lost in Translation. © FOTO: Park Hyatt/Tablet Hotels.


Les også:

Slik pakker du håndbagasjen riktig

Hos dette flyselskapet får du ikke lov til å ta med deg mat ombord

Her er de beste taxfree kuppene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Bergs kone: – En stor lettelse10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort08:21 Mistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56 Israelske luftangrep mot Gazastripen06:50 Frode Berg et steg nærmere hjemreise06:20 Krimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19 Fem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01 Fortsatt mange branner i Australia06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:17 Ni år gammel gutt savnet i Oslo04:28 Tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22 Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Siste nytt
13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Bergs kone: – En stor lettelse10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29VerdenNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort08:21NorgeMistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56VerdenIsraelske luftangrep mot Gazastripen06:50NorgeFrode Berg et steg nærmere hjemreise06:20NorgeKrimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19VerdenFem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01VerdenFortsatt mange branner i Australia06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeNi år gammel gutt savnet i Oslo04:28NorgeTenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22SportLovende start for Hovland og Ventura i Mexico
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus