Meny

Det kuleste kaoset du har sett

FORTID OG FREMTID: Tokyo er en by som på den ene siden er nesten futuristisk i sin måte å være ute med det aller siste på. Samtidig er landets rike kultur, historie og tradisjon også godt synlig. © FOTO: Tokyotimes.jn.
FORTID OG FREMTID: Tokyo er en by som på den ene siden er nesten futuristisk i sin måte å være ute med det aller siste på. Samtidig er landets rike kultur, historie og tradisjon også godt synlig. © FOTO: Tokyotimes.jn.

Det er fort gjort å bli både svimmel og overveldet når du kommer til Tokyo for første gang. Men slapp av; du vil snart bli hodestups forelsket.

Mer om Japan

Når bør du reise?

Klimaet i Tokyo er omtrent som klimaet midt i Europa, Paris for eksempel. Det vil si at sommermånedene kan være klamme og varme, mens det i vinterhalvåret kan bli riktig så kaldt og surt.

Høst og tidlig vår er derfor ypperlige tider å besøke byen på.

(Kilde: Wikipedia, Yr.no)

Verdt å vite

 • Valuta: Japansk yen (JPY). 1 yen = 100 sen
 • Språk: Japansk
 • Innbyggere: 12 millioner i selve bysentrum, regner du med forstedene også, bor det 35 millioner mennesker i Tokyo.
 • En typisk leilighet i Tokyo, med ett soverom, måler ca. 15 m2.
 • Det skjer ca. 1500 større og mindre jordskjelv i Japan hvert år
 • Det er ikke uvanlig å spise ris til alle måltider.
 • Det er mer enn 90 000 restauranter i Tokyo.
 • Verdens dyreste resturant, Aragawa, ligger i Tokyo.
 • Verdens dyreste hotellrom ligger også i denne byen. Ritz Carltons fremste suite kan koste deg godt over 100 000 kroner natten.
 • Det er 503 togstasjoner i Tokyo.
 • Det er minst ett hus man mener er hjemsøkt i hver eneste gate i Tokyo.
 • Ikke alle minibanker vil la deg ta ut penger med et ikke-japansk bankkort, så pass på å ta ut penger når du har muligheten.
 • Noen japanske arbeidsgivere vil starte dagen med en treningsøkt for sine ansatte, for å bedre forberede dem for en dag på kontoret.
 • Man skal slurpe når man spiser nudler. Alt annet regnes som uhøflig.

(Kilder: Time Out, Wikipedia, About.com)

Nyttig på nett

 • Japan-guide.com
 • Japantravelinfo.com
 • Lonelyplanet.com/japan/tokyo
 • Japan-talk.com
 • Timeout.jp/en/tokyo
 • Visittokyo.com
 • Tokyometro.jp
 • Jnto.go.jp
 • Gotokyo.org

TOKYO, JAPAN: Japan er et land som alltid har vært - eller i alle fall virket - å være så langt borte. Både den faktiske distansen og ikke minst kulturen som er så fascinerende annerledes enn vår egen gjør begge sitt til at det er en opplevelse helt ulik noen annen å komme til dette landet, og ikke minst denne byen, for aller første gang.

For Tokyo ved første øyenkast er overveldende. Kaotisk. Altoppslukende. Bilene, neonlysene, skyskraperne og ikke minst alle menneskene gjør at byen river i alle sansene på en gang.

Stygg og vakker på en gang

Tokyo er ingen vakker by slik man kan si at Paris eller Roma er. Ei heller har byen et naturlig sentrum, men er som en gigantisk urban labyrint, bygget opp av klynger av boligområder, landsbyer, kommersielle og finansielle områder som har vokst seg samme i det som ved første øyekast er litt av et betong-sammensurium.

Les også: Russlands beste reisemål

Men det slutter ikke der. For innimellom skyskrapere og megakjøpesentre finnes det nesten sart skjønnhet i arkitekturen og det urbane landskapet.

Være seg i kirsebærtrær som blomstrer i et hav av rosa eller moderne byhus som bryter med tradisjonell japansk arkitektur og stil. Den som leter, han finner. Og det vil du gjøre her.

Tokyo er en relativt ung by som ble grunnlagt først i 1603 etter at Shogun Tokugawa hadde samlet Japan til ett rike.

Hele byen ble bomber i biter under Andre verdenskrig, men ble raskt bygget opp igjen, med samme layout og et likt bybilde som det originalen hadde hatt.

Ett sentrum finnes ikke, men man opererer heller med områder, hvor lokale sentrum har en tendens til å være smågatene i og ved de mange togstasjonene som er spredt utover byen.

Les også: Den gylne timen i Marrakech

Tokyo strekker seg milevis utover landområdene nordvest for Tokyobukten, og inkluderer også en rekke øyer.

Fantastisk moderne og stolt tradisjonalistisk

Det er ofte fascinerende når man ser hypermoderne Tokyo, med skyskrapere og avant-garde mote, med mega-kjøpesentre og flimrende neonskilt, at denne byen også har et helt annet ansikt, ett hvor eldgamle tradisjoner og folketro går hånd i hånd med en til stadig mer moderne hverdag.

For du ser det når du ser etter. Trange bakgater og tradisjonelle trehus. Små altre utenfor husveggene, steinlanterner, en gammel kone ikledd tradisjonell kimono. Det gamle Tokyo er der, det unike, det tradisjonelle, det lever enda på undersiden, og eksisterer side om side med denne moderne storbyen.

Kontrollert kaos

Til tross for den enorme mengden mennesker som hver dag ferdes på kryss og tvers av Tokyos gater, så virker det å herske en fullstendig kontroll og ro - helt ulik det du ofte opplever i andre byer der hvor det bor flere titalls millioner mennesker.

Ingen går over gaten på rødt lys, for eksempel. Og det er vanlig å ta med seg søppel hjem for å kaste det i søppelspannet der. Noe som forklarer hvorfor det nesten ikke eksiterer offentlige søppelspann på gatene i Tokyo.

Les også: Kambodsja Sørøst-Asias heteste reisemål

Alle er ekstremt opptatte av hygiene i Tokyo. Det er for eksempel vanlig å ha et sett med egne baderomstøfler som man tar på beina når man går inn på badet for å gjøre sitt fornødende. Husk for all del å ta disse av igjen når du kommer ut, slik at du ikke "sprer bakterier i resten av huset".

Saken fortsetter under bildetVERDENS STØRSTE BY: Hele 35 millioner mennesker kaller Tokyo hjem. © FOTO: gojapan.jn.

VERDENS STØRSTE BY: Hele 35 millioner mennesker kaller Tokyo hjem. © FOTO: gojapan.jn.

Dette bør du få med deg

Jo da, du kan reise til Tokyo og helt fint fylle tiden med shopping og sushi - uten å noen gang slippe opp for verken nye butikker eller restauranter å prøve ut. Men når du først befinner deg i denne enorme og helt unike byen, ja da burde du prøve å også få med deg noen av disse:

1. Harajuku

Om du i det hele tatt interesserer deg for mote og trender, ja da må du absolutt a turen innom bydelen Harajuku om du befinner deg i Tokyo. Harajuku refererer opprinnelig til gatene og bydelen som ligger rundt togstasjonen Harajuku Station, men har de siste årene blitt synonymt med den helt spesielle tenårings- og motekulturen som nå også går under navnet Harajuku.

Her snakker vi ekstrem påkledning som grenser til kostymer, sminke og klær som skal få de som bærer dem til å ligne på de berømte anime-figurene og mer til. Gatene som springer ut fra hovedgaten Takeshita Dori har de siste årene blitt et spennende sted å dra på shopping, og du vil finne mote for enhver smak her, samt et vell av resturanter, små gatekjøkkener og hyggelige barer.

2. Tsukiji market

Om du er interessert i mat og matlaging - eller bare vil oppleve noe helt unikt, ja da bør du ta turen innom Tsukiji market, som er verdens desidert største og mest travle fiskemarked. Er du en smule jet-lagged etter flyturen over til Japan passer det perfekt å fylle grytidlige morgentimer med et besøk hit - i stedet for å ligge våken på hotellrommet og telle sauer.

Stiller du før klokken 5 om morgenen får du med deg den legendariske tunfiskauksjonen. Det kan lønne seg å sjekke på nett om de slipper inn besøkende, for det gjør de nemlig ikke alle dager. Og møt opp i god tid, for her er det rift om plassene. Du kan registrere deg ved informasjonssenteret i Harumi Street for å være sikret en plass.

Et besøk på Tsukiji sies å ikke være komplett uten en sushi frokost.

Det finnes et vell av sushi utsalgssteder å velge mellom inne på markedet, men for å finne de beste bør du prøve å bevege deg innover mot restaurantdelen, som ligger ved der hvor det også selges frukt og grønnsaker. Disse er kjent for å være gode valg: Sushi Dai, Daiwa-Zushi og Chu Toro.

3. Meiji Jingu Shrine

Dette templet er dedikert til den nå avdøde keiseren som er kreditert med å ha åpnet Japan mot vesten på 1800-tallet. Templet er et fantastisk sted å besøke om du skulle ha behov for litt ro og stillhet etter noen dager i verdens største by. Stopp ved renselsbrønnen før du går inn i templet og vask munn og hender slik at du er ren før du ber. Du kan skrive ned ønsker på små papirbiter som du så knytter fast på bønneveggen - eller gjør som lokalbefolkningen og kast disse ønskene i en offer-boks, bøy hodet ned mot brystet to ganger, klapp to ganger i hendene og bøy hodet igjen. Ferdig.

Om du besøker templet på en søndags morgen vil du mest sannsynlig få se en tradisjonell bryllupsfeiring ute på gårdsplassen. Bruden vil i tradisjon tro ha på seg en kimono med hette og brudgommen vil være kledt i en formell sort kåpe. En shinto-prest vil gå sammen med brudeparet og holde en stor rød paraply over dem, mens resten av brudefølget følger etter.

4. Akihabara

Dette området er shoppe-paradis for alt du måtte drømme om av tekniske hjelpemidler, duppeditter, kameraer, mobiltelefoner, flatskjermer og alt mulig annet som går på strøm og batterier. I etterkant av 2. Verdenskrig ble området kjent som et konsentrert handledistrikt for elektroniske hjemmeartikler, og har i årene siden utviklet seg til å bli både større og mer spesialisert. Her kan du stole på at betjeningene du møter i butikkene kan sine ting, uansett hva du spør om og lurer på.

Saken fortsetter under bildetTUNFISK-AUKSJON: Om du har morgenen med deg, bør du ta turen innom verdens største fiskemarked. © FOTO: Rob Sheridan TUNFISK-AUKSJON: Om du har morgenen med deg, bør du ta turen innom verdens største fiskemarked. © FOTO: Rob Sheridan


Saken fortsetter under bildetHARAJUKU: Det er absolutt verdt å få med seg disse svært fargerike ungdommene. Harajuku-trenden har de siste årene for mange blitt synonymt med Japan og japansk mote. © FOTO: Tokyotimes.jn.HARAJUKU: Det er absolutt verdt å få med seg disse svært fargerike ungdommene. Harajuku-trenden har de siste årene for mange blitt synonymt med Japan og japansk mote. © FOTO: Tokyotimes.jn.

Se også: De 10 mest romantiske hotellene i verden

5. Sumobryting

Du kan nesten ikke besøke Tokyo uten å få med deg en sumobrytekamp. Det er jo tross alt landets nasjonalsport. Det er tre store turneringer hvert år, i januar, mai og september, og vil alltid foregå på Ryogoku Kokugikan, Tokyos nasjonale sumohall.

6. Yoyogi Park

Yoyogi Park in Shibuya-ku er ofte et morsomt besøk å legge inn om du er i Tokyo. Siden de aller fleste som bor i denne storbyen bor ekstremt kompakt og trangt, brukes ofte parker og offentlige steder til å utøve sport, drive med trening, synge og danse. Nesten uansett når på dagen du besøker parken vil du et vell av gateunderholdere og ekshibisjonister.

Nord-vest i parken ligger en liten innsjø, og det finnes et sykkelsenter hvor du kan leie sykkel og utforske parken på hjul. Det finnes også en liten hundebane hvor innbyggerne i Tokyo kan ta med sine firebeinte venner på en liten løpetur. Forbered deg på bortskjemte "håndveske-hunder" utkledt i heiagjengkostymer eller behengt med glittersmykker og jeans-jakker. Blant annet.

Les også: Er Bergen Europas vakreste by?

7. Shinjuku Gyoen National Garden

Dersom Yoyogi parken er den mest underholdende i Tokyo, så er Shinjuku Gyoen National Garden uten tvil den vakreste. Pass på å få med deg et kart ved inngangen, for denne parken er stor og det er fort gjort å enten gå seg vill eller å ikke få med seg alt det vakre parken har å by på.

Parken er delt inn i mange hager: English Landscape, French Formal, Japanese Traditional (komplett med et lite te-hus) og også en hage kalt Mother and Child Forest. Det er også en paviljong kalt Taiwan Pavilion, hvor man fra vinduene i andre etasje har en flott utsikt over parken.

Den absolutt beste tiden å besøke parken på, er sent i mars eller tidlig i april, når kirsebærtrærne blomster. Pakk gjerne med deg en picnic-lunsj og nyt de vakre og grønne omgivelsene.

Saken fortsetter under bildetPALASSET: Dette palasset er hjemmet til japans keiserfamilie og ligger i en bypark midt i Tokyos sentrum. © FOTO: gojapan.com.PALASSET: Dette palasset er hjemmet til japans keiserfamilie og ligger i en bypark midt i Tokyos sentrum. © FOTO: gojapan.com.

Saken fortsetter under bildetVAKKERT: I mars og april blomstrer kirsebærtrærne i Tokyos parker og hager. © FOTO: Gojapan.com.VAKKERT: I mars og april blomstrer kirsebærtrærne i Tokyos parker og hager. © FOTO: Gojapan.com.


8. Keiserpalasset

Keiserpalasset er fortsatt Tokyos hjerte og sjel og ligger plassert på ruinene av det som en gang var Edo Castle. Palasset, som befinner seg midt i sentrum av Tokyo, ligger godt beskyttet inne i en stor park, beskyttet av både murvegger og vollgraver og er hjem til Japans keiserfamilie.

9. Syng karaoke

Det er nesten synd å være i Tokyo og ikke synge minst én sang på en av de svært mange karaokebarene som man finner i nesten hvert eneste nabolag. Du finner til og med en egen karaoke-fornøyelsespark her.

10. Lær deg å slåss som en ekte samurai

Alle som har sett Tom Cruise i filmen The Last Samurai vil helt sikkert like å prøve seg som samurai. Og det kan fikses helt uten problemer i Tokyo. Profesjonelle fektere, også kalt Shido Juku, holder regelmessige timer rundt om på forskjellige steder i byen hvor du som nybegynnere kan få prøve deg med sverd i hånden.

Bo enten smått eller flott

Tokyo er kjent som en alt annet enn billig by å reise på ferie til - og mange bekymrer seg for at det skal bli dyrt å bo på hotell her. Men frykt ikke. Det finnes noe for enhver smak og lommebok her, selv om du må være forberedt på at mange hotellrom i Tokyo er mindre enn det man kanskje er vant til fra andre land.

På grunn av generell plassmangel har japanerne utviklet det som populært kalles for Pod--hotels, som består av knøttsmå rom eller hull i veggen hvor det stort sett bare er plass til en enkeltseng.

Men er det luksus du er på jakt etter, så finnes det også nok å velge i.

Hvorfor ikke prøve ett av disse hotellene om du skulle befinne deg i Tokyo:

1. Asakusa Hotel & Capsule

Om du ikke lider av klaustrofobi, så burde du absolutt prøve å sjekke inn på et av disse unike hotellene. Vanligvis er disse forbeholdt menn, men på Asakusa kan både menn og kvinner sjekke inn. Her bor du både rimelig og sentralt, om enn enkelt og med bare det aller høyst nødvendige til stede. Vær forberedt på å dele bad med andre gjester på hotellet.

2. Claska

Tokyos originale – og fortsatt i manges øyne beste – boutique hotell ligger smart plassert i hjertet av byens designområde. Rommene er lekre og innredet i moderne japansk stil, noen har private terrasser med en vakker utsikt. Prøv takterrasse-baren for en drink, eller spis frokost i restauranten i lobbyen, som også er populær blant de trendy innbyggerne i denne bydelen.

3. Park Hyatt

Dette hotellet, kjent fra filmen Lost in Translation, er intet mindre enn en lokal institusjon. Her kan du regne med å løpe på en kjendis eller to i restauranten New York Grill & Bar i 52. etasje, eller overhøre ett av de mange frieriene som ofte skjer her.

4. The Peninsula Hotel Tokyo

Dette hotellet koster skjorta, men er verdt det. Her bor du i den ypperste luksus og kan nyte både utsikt, mat og service du sent kommer til å glemme.

(Kilder: Time Magazine, Wikipedia, Guardian, Huffington Post, Gojapan.org og VG)

Saken fortsetter under bildetSOV KOMPAKT: Pods-hotell, hvor man rett og slett sover i et rom i mini-format, blir mer og mer vanlige i Tokyo. © FOTO: cntraveller.com.SOV KOMPAKT: Pods-hotell, hvor man rett og slett sover i et rom i mini-format, blir mer og mer vanlige i Tokyo. © FOTO: cntraveller.com.

Saken fortsetter under bildetKJENT FRA FILM: Baren på hotellet Park Hyatt i Tokyo har en utsikt du sent kommer til å glemme - og var også brukt i filmen Lost in Translation. © FOTO: Park Hyatt/Tablet Hotels.KJENT FRA FILM: Baren på hotellet Park Hyatt i Tokyo har en utsikt du sent kommer til å glemme - og var også brukt i filmen Lost in Translation. © FOTO: Park Hyatt/Tablet Hotels.


Les også:

Slik pakker du håndbagasjen riktig

Hos dette flyselskapet får du ikke lov til å ta med deg mat ombord

Her er de beste taxfree kuppene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:28 Sergey Kaydalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse03:56 EFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52 Tre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17 Bolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04 Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02 Tutta to slag under par i Canada02:39 Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39 Hovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05 Uruguays president har fått lungekreft02:03 Raja: – En stor seier for Venstre01:16 Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:09 Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter01:02 To personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44 Kritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36 Trump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34 Trump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21 Carlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20 Solberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08 Wall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05 Venstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33 Støre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14 SV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27 USAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23 Jensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15 Verdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03 Macron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Statsministeren stilte bom-ultimatum19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Mørklagte forhandlinger om bompenger05:51 UD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist
Siste nytt
04:28NorgeSergey Kaydalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse03:56VerdenEFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52NorgeTre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17VerdenBolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04NorgePolitiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02SportTutta to slag under par i Canada02:39NorgePolitiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39SportHovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05VerdenUruguays president har fått lungekreft02:03NorgeRaja: – En stor seier for Venstre01:16VerdenBrasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:09VerdenNord-Korea skal ha avfyrt to raketter01:02NorgeTo personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44NorgeKritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36VerdenTrump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34VerdenTrump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21SportCarlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20NorgeSolberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08VerdenWall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05PolitikkVenstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33PolitikkStøre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14PolitikkSV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27VerdenUSAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23PolitikkJensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15VerdenVerdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03VerdenMacron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkStatsministeren stilte bom-ultimatum19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkMørklagte forhandlinger om bompenger05:51ReiseUD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus