Meny

Militant gruppe ber turister forlate Egypt

BOMBE: Tre sørkoreanske turister og den egyptiske bussjåføren ble drept, mens 27 andre ble skadd, da en bombe gikk av på en turistbuss ved Sinai søndag. Foto: NTB scanpix
En militant islamistisk gruppe truer med å angripe turister som blir værende i Egypt etter 20. februar.
Offisielt reiseråd for Egypt

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Nord-Sinai. Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt med unntak av turistområdene ved Rødehavet (inkludert Hurghada) og Akababukten (inkludert Sharm al-Sheikh, Taba og Dahab), Luxor og Aswan i øvre Egypt samt transitt gjennom den inter-nasjonale flyplassen i Kairo.

Kilde: UDs landsider

Trusselen kommer fra en Twitter-konto tilknyttet gruppen Ansar Bayt al-Maqdis.

«Vi anbefaler turister å ta seg trygt ut av landet før tidsfristen går ut», sto det i meldingen, som var skrevet på engelsk.

Ansar Bayt al-Maqdis er Egypts mest aktive militante islamistiske organisasjon. Gruppen har truet med å styrte den midlertidige regjeringen som har styrt landet siden Mohamed Mursi ble avsatt av militæret i juli

Gruppen har tatt på seg ansvaret for en selvmordsbombe på en turistbuss der tre sørkoreanere og en egypter mistet livet søndag.

Les mer: Turister drept i eksplosjon på turistbuss i Egypt

Uroen i Egypt har rammet den viktige turistnæringen hardt. Turister har fra tid til annen vært mål for islamister i løpet av de siste to tiårene. I perioden fra 2004 til 2006 ble flere titalls turister drept i en serie bombeangrep sør i Sinai.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus