Meny

Sykdom trekker ferieerstatninger opp

RISIKO: Nordmenn reiser som aldri før, men ferien blir ikke alltid bare kos. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Det ble utbetalt 1,8 milliarder kroner i erstatninger for reiseforsikringer i fjor, en økning på 7 prosent fra året før.

– Sykdom er den klart største enkeltposten under reiseforsikring, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

De siste årene har det vært en kraftig økning i erstatningsutbetalinger i forbindelse med sykdom på reise. Utbetalingene nå er nesten dobbelt så store som i 2007.

Erstatningene for sykdom under reise ble 788 millioner kroner i 2013, en økning på 6 prosent sammenlignet med året før. I overkant av 98.000 reisesykdomsskader ble meldt inn til forsikringsselskapene i fjor.

Les også: Disse sykdommene tar vi med hjem fra ferie

Tallet på reiseulykker øker med 19 prosent til opp mot 10.000.

– Økningen i erstatninger etter sykdom på reise skyldes at stadig flere reiser, og at de gjerne velger litt mer risikofylte reisemål enn tidligere. I tillegg er det stadig flere eldre som reiser, sier Neverdal.

Les også: Syk i syden? få ny ferie

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus