Meny

Liv ble rundlurt i kamerasvindel på Gran Canaria

SVINDLET: Liv Kristiansen ble rundlurt av kamerasvindeler på Gran Canaria. Foto: Privat
Betalte 9100 kroner for et dårlig videokamera, nettbrett og en kikkert.

Det var da Liv Kristiansen og hennes mann var på en ferietur på Gran Canaria tidligere i år at Kristiansen ble rundlurt av utspekulerte svindlere.

Da hun tok en spasertur på ferieøya ble hun lokket inn i en fotobutikk av en ung gutt.

Der ble Kristiansen introdusert for et videokamera hun kunne kjøpe for kun ti euro.

– Jeg hadde akkurat kjøpt meg et dyrt kamera i Norge, men jeg tenkte ok, jeg kjøper det til mitt barnebarn, forteller hun til Canariajournalen.

Les også: Åsmund ble rundlurt i Spania

Følte seg presset

Kristiansen ønsket å betale med en seddel, men det nektet ekspeditøren som insisterte på at hun skulle betale med kort. Da hun gikk med på det, og så kvitteringen, ante hun ugler i mosen.

Mens hun forsøkte å spørre om kvitteringen som viste 245 euro, kom det en annen selger som ville selge henne et bedre kamera. Raskt var det tre menn rundt henne som ønsket å selge en minnebrikke i tillegg til kameraet, forteller hun til Canariajournalen.

Da den norske turisten følte seg presset ønsket de å gi henne et tilbud på et nettbrett og en kikkert.

Betalte 9100 kroner

Kristiansen valgte å kjøpe varene, men nok en gang betalte hun overpris. Tilsammen betalte hun 1090 euro, snaut 9100 kroner, for kameraet, nettbrettet og kikkerten.

Verdien på kamerat er under 415 kroner.

Ekteparet vurderte å oppsøke butikken for å ordne opp i saken, men valgte å la være.

– Jeg er irritert, rystet og lei meg for at jeg ble lurt så forferdelig. Det var en uhyggelig opplevelse. Jeg mener jeg er rimelig oppegående, og jeg er så frustrert over at de kan være så sleipe og utspekulerte, sier Kristiansen til Canariajournalen.

De siste årene har en rekke nordmenn blitt lurt at butikkinnehavere i turistbyene Puerto Rico og Puerto de Mogan i Spania.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus