Meny

Dette skal gi flypassasjerene bedre service

BRILLER FOR BEDRE SERVICE: Nå tester Virgin Atlantic ut om Google-briller blant sine ansatte kan gi bedre service for flyplassasjerene. (Foto: SITA/VIRGIN ATLANTIC)
Virgin Atlantic tester ut ha-på-teknologi for å gi passasjerene bedre service.

I en tid og en bransje hvor mye dreier seg om å presse prisene , er service også et viktig aspekt ved flyreisen. Nå tester flyselskapet Virgin Atlantic om de kan gi passasjerene en bedre totalopplevelse og bedre service ved at de ansatte bruker såkalt ha-på-seg-teknologi.

I dette tilfellet er det snakk om å utstyre kabinpersonalet som håndterer de mestbetalende passasjerene med utstyr som Google Glasses (Google-briller) eller Sony SmartWatch 2.

Ved hjelp av denne teknologien skal de ansatte kunne være fullstendig oppdatert på alle de reisendes data og særskilte behov.  

Les også: Snart kan du følge bagasjen fra mobilen, ved hjelp av RFID-teknologi

Testprosjekt

Prosjektet er et pilotprosjekt som vil foregå for reisende med Virgin Atlantics førsteklasse, Upper Class Wing, fra London Heathrow. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Virgin Atlantic og SITA, som er spesialist innen lufttransport og IT-teknologi.

Det er den eksentriske milliardæren Richard Branson som er mannen bak Virgin Atlantic. Selskapet sier selv at de liker å riste litt opp i ting, og dette har de også bevist gjennom mange av sine stunts, inkludert stand-up fly , røde flyvertinner og ikke minst Virgin Galactic - Bransons selskap for romskipturisme som skal ta turistene ut i rommet.

Les også: – Ikke reis med dette flyselskapet

Oversette språk

Når de reisende ankommer Heathrows terminal T3 i sin limousin, vil de bli møtt av ansatte fra flyselskapet som er iført enten Google-briller eller en Sony SmartWatch 2.

De ansatte vil da øyeblikkelig få informasjon om den reisende, og være oppdatert på informasjon om flyvningene passasjerene skal ut på, de kan gi informasjon om været på destinasjonen, om eventuelle evenementer på stedet - og de kan oversette til og fra ethvert språk. Selskapet ser også for seg at dette på fremtiden vil kunne brukes til å gi kabinbesetningen informasjon om passasjerenes drikke-preferanser og eventuelle matallergier eller -intoleranser.

Scanning av dokumenter på flyplassen, med Google-briller. (Foto: SITA)Scanning av dokumenter på flyplassen, med Google-briller. (Foto: SITA)

Foreløpig er det satt opp til en seks ukers testperiode. Etter testperiodens slutt vil man evaluere fordelene for passasjerene og de ansatte - før det eventuelt vil kunne rulles ut bredere i fremtiden.

Les også: Norwegian øker gebyrene med en tredel

Smartere flytjenester

– Vårt pilotprosjekt sammen med SITA om ha-på-teknologi gjør oss til de første i bransjen til å teste hvordan Google glasses og annen ha-på-teknologi kan forbedre kundeopplevelsen, sier Dave Bulman, it-direktør i Virgin Atlantic, i en pressemelding.

Les også: I sikkerhetskontrollen ønsker de at du har blåtann på

SITA har gjort mye forskning på smartteknologi og hvordan dette kan benyttes i flybransjen. Noe av det de ser for seg er smartklokker som for eksempel kan benyttes som informasjonssenter for effektiv varsling om gate-endringer og forsinkelser.

Med vibrasjon på håndleddet er du ikke like utsatt for at varslingen kan forsvinne i ståket og bråket det gjerne er på flyplassen.

Les også: Russlands beste reisemål

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus