600.000 vil reise utenlands i vinterferien

Strandlivet frister mange i vinterferien. Foto: NTB Scanpix
Strandlivet frister mange i vinterferien. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sol og varme frister mange nordmenn i vinterferien, men over halvparten av dem som tar vinterferie blir i Norge, viser tall fra Virke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av de i alt 600.000 nordmennene som oppgir at de skal dra utenlands i vinterferien, drar 40.000 på pakkereise til sørligere strøk. Av dem bestiller 30.000 rene charterpakker. Fortsatt er det Kanariøyene som er mest populært.

– Mange velger også Kypros, Madeira, Thailand eller et cruise i Karibia, sier direktør Rolf Forsdahl i Virke Reise utland.

Les også: – Ikke reis med dette flyselskapet

Hytta mest populær

I tillegg til dem som reiser til Syden, vil også mange bruke vinterferien i en storby. Virke har ikke noen oversikt over hvilke byer nordmenn da drar til.

– Men London er jo alltid en favoritt, sier Forsdahl.

Men de fleste som drar på vinterferie, blir i Norge. 29 prosent reiser på hytta, 9 prosent besøker familie og venner, 8 prosent reiser på hotell, til campingvogna eller en hyttegrend. 17 prosent blir hjemme, viser Virkes tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norge er størst som feriemål både i vinterferien og påskeferien, sier direktør Hilde Charlotte Solheim i Virke Reise Norge.

Hele 52 prosent av dem som drar på påskeferie, velger å dra på hytta.

Solheim peker på at nordmenns hyttebruk er av stor betydning for norske lokalsamfunn. Det brukes i alt 6,5 milliarder kroner på varer og tjenester knyttet til besøk på hytta.

– Mest penger, 37 prosent, legges igjen på dagligvarer. Men vi bruker også mye på underholdning og serveringstjenester, sier Solheim.

Les også: Dette er moderne hyttekos

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sen påske

Påsken er sen i år, påskeaften er ikke før 19. april.

– Det er litt usikkerhet i bransjen om hvordan dette slår ut. Mange kommer nok til å bruke påskeferien til å pusse båt eller åpne hytta ved kysten, sier Forsdahl.

20 prosent av de spurte i undersøkelsen Opinion har utført for Virke, oppgir at de skal være hjemme i påskeferien. 19 prosent oppgir at de skal besøke venner og familie i Norge, mens 24 prosent oppgir at de skal til utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om hvorfor de drar på hytta, svarer et klart flertall samvær med familie og venner. 60 prosent oppgir dette som formålet i vinterferien, 84 prosent i påskeferien.

Andre formål som scorer høyt, er sol og bading og aktiviteter som dykking, golf, sykling og fottur. Å oppleve nye steder kommer lenger ned på lista. 16 prosent oppgir dette som formålet i vinterferien, 8 prosent i påskeferien.

Mange drar også til ferieboliger i utlandet i vinter- og påskeferien. I alt 50.000 nordmenn har i dag feriebolig i utlandet.

Les også: Nordmenns verste pakkereiser