Meny

La deg forføre av sensuelle Buenos Aires

Gangbroen Puente de la Mujer -«Kvinnebroen»- er et yndet fotoobjekt i havneområdet Puerto Madero. Foto: Tracey Lavalette

Den argentinske skjønnheten appellerer til alle sanser.

Reisefakta om Buenos Aires:

Rundt 20 timers total reisetid må beregnes fra Oslo.

Flere flyselskaper, blant annet Lufthansa, Air France og British Airways flyr til Buenos Aires.

Vi reiste med British Airways, som samarbeider med Iberia. Flyet mellomlandet da i London og Madrid, hvor det gikk direkte til Ezeiza internasjonale lufthavn i Buenos Aires.

Flyturen Madrid-Buenos Aires varer i rundt 12 timer.

Hotelltips:

Overnattingsmulighetene i Buenos Aires er uendelige. Mange turister foretrekker å bo i Recoleta og Palermo, som er pene og relativt trygge områder. Men det kan også være ok å ha base i Microcentro, hvor mange kjente monumenter ligger, og som ligger i gåavstand til andre hyggelige områder, som San Telmo.

Anbefalte hotell:

Palermo: Ultra Botique Hotell (****): Et sjarmerende designhotell med god beliggenhet i Palermo, utendørsbasseng og en hyggelig bakgård.

Recoleta: Buenos Aires Grand Hotel (*****): Høy standard, oppvarmet utendørs svømmebasseng og gåavstand til kirkegården i Recoleta.

Microcentro: 725 Continental hotell (*****): Takterrasse med flott utsikt og svømmebasseng, like ved blant annet Obelisken, shoppinggaten Florida og Plaza de Mayo.

Bydeler du bør besøke:

Palermo er den største bydelen i Buenos Aires, og sies å være det ”hippeste” området. Her finnes en rekke restauranter og designbutikker. Den botaniske hagen og en dyrehage er blant Palermos severdigheter.

Recoleta er den mest parisiske bydelen, og er også et område for dem med tykke lommebøker. Her ligger Avenida Alvear og Santa Fe, brede handlegater med eksklusive merkevarer. Kirkegården i Recoleta er en av Buenos Aires største turistattraksjoner. Kirkegården er som en liten landsby av forseggjorte gravmonumenter, og er vel verdt et besøk.

Microcentro er sentrum i Buenos Aires, og her ligger også mange av severdighetene. Her finner du blant annet regjeringsbygningen Casa Rosada, hvor Evita holdt sine berømte taler. Plaza de Mayo, med et monument som markerer Argentinas frigjøring ligger like ved. Her holdes stadig politiske demonstrasjoner. Den berømte obelisken ligger noen kvartaler unna. Florida er områdets shoppinggate, og her vil du garantert høre rop om ”cambio”. Disse kommer fra personer som ønsker å veksle ettertraktede dollar mot argentinske pesos.

Trendy Puerto Madero er havneområdet i Buenos Aires, og kan på mange måter sammenlignes med Oslos Tjuvholmen. En storstilt ansiktsløftning påbegynt på 1990-tallet har gitt bydelen et moderne og internasjonalt preg, og her finnes noen av byens dyreste eiendommer. Puerto Madero er tilholdssted for luksuriøse restauranter, hoteller og nattklubber.

San Telmo er Buenos Aires’ eldste nabolag. Brosteinsgater og bygninger i stilen fra kolonitiden gir området en uimotståelig sjarm. Hver søndag fylles gaten Calle Defensa med mennesker, der et digert antikvitetsmarked finner sted.

La Boca er et område med høy krimrate, som du ifølge turisthåndbøker og lokale taxisjåfører skal være forsiktig med å bevege deg i. Turistene flokker likevel til nabolaget for å oppleve den fargerike gaten ”Caminito”, og for å besøke hjemmebanen til det verdensberømte fotballaget Boca Juniors.

Turistguide-tips:

Last ned TripAdvisors Buenos Aires-app. Den fungerer også offline, og gir god oversikt over restauranter, hoteller og turistattraksjoner i hvert enkelt område.

BUENOS AIRES, ARGENTINA (ABC Nyheter): Argentinas hovedstad går under tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Med sine brede avenyer – ja, faktisk skal byen ha verdens bredeste, 9. juli-avenyen – og med sin elegante arkitektur og grønne lunger, har metropolen et distinkt europeisk preg. Men la deg ikke lure – kjølig eleganse utgjør ikke Buenos Aires’ attraktivitet. Det er den fyrrige latinamerikanske kulturen, i kombinasjon med byens vakre ytre, som gir Buenos Aires en magnetisk tiltrekningskraft. Reis hit for en ferie med nytelse i sentrum.

Les også: Turistene strømmer til kirkegården i Buenos Aires

Saftige, røde fristelser

For kjøttelskere er Argentinas kjøkken paradisisk. Landet er uløselig knyttet til forestillingen om gigantiske biffer og deilig rødvin. Argentinerne selv spiser i snitt hele 70 kg storfekjøtt hver i løpet av året, og kjøttet er av møreste og ypperste kvalitet. Buenos Aires har et utall «parillas» - argentinernes betegnelse på grillrestauranter - som står rede til å tilfredsstille kjøtthungeren.

Først i titiden på kvelden er argentinerne klare for middag, så vil du spise til «norsk tid» finner du sannsynligvis et ledig bord. Utelivsløver bør ha utholdenhet – nattens festligheter starter først i totiden om natten, og varer til morgengry.

Les også: Forsvunnet badeby steg opp igjen fra havet

Et sted som det sies at ingen turister har forlatt Buenos Aires uten å besøke, er «La Cabrera», som er kåret til en av verdens 50 beste restauranter. Den ligger i bydelen Palermo, har en upåklagelig service og serverer utsøkt mat, enten du bestiller en smaksrik «bife de chorizo» (entrecôte) eller en mør «bife de ojo» (indrefilet). Kjøttstykkene akkompagneres av et titalls spennende småretter, som kommer på løpende bånd.

Ved havnen i Puerto Madero ligger eksklusive restauranter på rekke og rad, og «Cabana Las Lilas» er et hett tips. Prisen er relativt høy, men kvaliteten er også deretter. Et mer folkelig alternativ er Siga la Vaca på den sørlige siden av Puerto Madero. Her kan du spise så mye du vil for rundt 150 norske kroner, og å se de enorme mengdene kjøtt i grillen er en opplevelse i seg selv.

Argentinerne elsker kjøtt, og det går med massive mengder på parillaen «Siga la Vaca». Foto: Tracey LavaletteArgentinerne elsker kjøtt, og det går med massive mengder på parillaen «Siga la Vaca». Foto: Tracey Lavalette

Vil du ha noe annet enn biff, prøv retter fra det italienske kjøkken, som innvandringen fra Italia har gitt Buenos Aires et førsteklasses tilbud av. Og avslutt gjerne måltidet med en is med den populære karamellsausen «dulce de leche». Den smaker veldig likt pålegget Hapå, som ifølge Wikipedia er en norsk variant av den søramerikanske fristelsen.

Heftig tango

Når appetitten er stillet, er det tid for å erfare noe av det fremste argentinsk kultur har frembragt – tangoen. Her har du flere muligheter: Enten kan du gå på et helaftens tangoshow, som gjerne inkluderer både noe danseundervisning i forkant, og middag for den som ønsker det. Disse showene er myntet på turister, og blir av tangopurister kalt «eksport-tango», men de spektakulære oppvisningene kan like fullt være en flott opplevelse. Hotellene hjelper som regel til med å reservere plasser, og det er vanlig at man tilbys henting. Det finnes alternativer i alle prisklasser, fra de dyrere på rundt tusen norske kroner til rimeligere show som koster noen hundrelapper.

Se også: Het pasjon i verdensklasse

Dersom man ønsker en mer autentisk opplevelse, kan man oppsøke en «milonga». Dette er salonger hvor vanlige «porteños», som folk fra Buenos Aires kalles, møtes for å danse tango. Her må man ofte gjøre en større innsats selv for å finne ut hvor og når dansen foregår, men spør gjerne i hotellresepsjonen etter de nærmeste milongaene.

Gaten Caminito i nabolaget La Boca er berømt for sine fargerike hus. Foto: Tracey LavaletteGaten Caminito i nabolaget La Boca er berømt for sine fargerike hus. Foto: Tracey Lavalette

Du vil uansett vanskelig kunne unngå å få med deg noe tango – i alle fall hvis du oppsøker bydelene San Telmo eller La Boca, hvor det sies at tangoen oppsto. Her danses det gatelangs for turistene, som selv bestemmer hvor mye de vil putte i hatten etter endt oppvisning.

Shopping i historiske omgivelser

Buenos Aires har et rikt tilbud til shoppingglade turister. Eksklusive handlegater finnes blant annet i bydelen Recoleta, mens Palermo er stedet for trendy design. Gaten Calle Florida i Microcentro er folksom og et slags Buenos Aires’ Karl Johan. Her finnes rimeligere alternativ til designbutikkene i Palermo og Recoleta. I San Telmo holder mange antikvitetsbutikker til, og her holdes et stort marked hver søndag.

Noe som kan være lurt å kjøpe i Buenos Aires, er lokalproduserte lærvarer. Argentina er kjent for sin gode kvalitet på skinn, og her kan du gjøre et kupp på vesker, sko og skreddersydde skinnjakker.

Flere av kjøpesentrene holder dessuten til i historiske bygninger, og er verdt et besøk i seg selv. For eksempel er Galerias Pacifico i Microcentro, utsmykket med vakre takmalerier, erklært et nasjonalhistorisk monument.

Se også: Her får han skyss med paven

Til og med kjøpesentrene er vakre i Buenos Aires. Galerias Pacificos er erklært et nasjonalhistorisk monument. Foto: Tracey LavaletteTil og med kjøpesentrene er vakre i Buenos Aires. Galerias Pacificos er erklært et nasjonalhistorisk monument. Foto: Tracey Lavalette

Prisvekst

Galopperende inflasjon har imidlertid gjort at Argentina ikke lenger kan betraktes som et spesielt billig ferieland. Prisene har økt eksplosivt de siste årene, og ført til at myndighetene har innført prisfrys på en rekke basisvarer. Det er som regel lite å spare på shopping av luksusartikler, og elektronikk er svært dyrt som følge av en proteksjonistisk politikk.

Det er uansett så mye annet å oppleve her enn shopping. Byen huser et av verdens fremste operahus, legendariske Teatro Colon, her finnes tallrike museer og en levende teater- og musikalscene.

Les også: Solrike ferieideer til vinteren

Hva enn du gjør i Buenos Aires, gjør du det i nydelige omgivelser. Selv om du bergtas av det første stedet du ankommer, bør du sette av tid til å oppsøke mer enn bare én eller to bydeler (se faktaboks for tips). Det er vakkert overalt, og hvert område har sin egen sjarm. Og taxiturene er fortsatt billige!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:13 Zuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08 Norske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04 Sørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02 Dødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01 Låvebrann i Buskerud slukket06:00 Alle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55 Myanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50 Dette skjer i dag05:39 Muslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38 Chelseas stortalent røk akillesen05:30 Dette skjedde i natt05:29 Katolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18 Studie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37 Savnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21 Konsernsjef ville beholde navnet NSB03:49 Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28 Kontroll på boligbrann i Askim03:18 Jøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43 Tungvektere forlater KrF02:33 Nye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07 30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03 Mann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47 Seks døde da småfly styrtet i Texas01:34 Staten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21 Forlenget fengsling for Chelsea Manning00:52 Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49 ESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38 Nord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02 VIF med sesongens første bortepoeng22:00 Sri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35 Evaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22 Anand stoppet Carlsens rekordjakt21:21 Preses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20 Leeds snublet og serverte Norwich21:00 Forskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44 Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43 Islandsk trio sendte AaFK til topps20:08 RBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07 Knudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07 Poengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06 Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06 To stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03 Historien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50 Hjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37 Tredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33 Trump hevder ingen trosser hans ordrer19:08 Nok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03 Flere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37 Dansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27 Solbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27 Opprykksjagende Norwich snublet igjen18:26 Rolig retur fra påskefjellet17:43 Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42 Mann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31 Trump saksøker komitéleder i Kongressen17:07 Sri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05 Toppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49 Oljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28 Flere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25 Fotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25 Togavsporing på Østfoldbanen15:45 Trump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44 Ektepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43 Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37 Stor snøskredfare flere steder i Troms14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden
Siste nytt
06:13SportZuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08NorgeNorske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04VerdenSørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02VerdenDødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01NorgeLåvebrann i Buskerud slukket06:00NorgeAlle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55VerdenMyanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50NorgeDette skjer i dag05:39NorgeMuslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38SportChelseas stortalent røk akillesen05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeKatolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18VerdenStudie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37VerdenSavnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21NorgeKonsernsjef ville beholde navnet NSB03:49VerdenElleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28NorgeKontroll på boligbrann i Askim03:18VerdenJøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43NorgeTungvektere forlater KrF02:33VerdenNye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07Verden30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03NorgeMann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47VerdenSeks døde da småfly styrtet i Texas01:34NorgeStaten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21VerdenForlenget fengsling for Chelsea Manning00:52VerdenVietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49NorgeESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38VerdenNord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02SportVIF med sesongens første bortepoeng22:00VerdenSri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35MotorEvaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22SportAnand stoppet Carlsens rekordjakt21:21PolitikkPreses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20SportLeeds snublet og serverte Norwich21:00VerdenForskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44NorgeTaxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43SportIslandsk trio sendte AaFK til topps20:08SportRBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07SportKnudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07SportPoengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06SportBodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06SportTo stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03MotorHistorien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50SportHjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37NorgeTredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33PolitikkTrump hevder ingen trosser hans ordrer19:08PolitikkNok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03NorgeFlere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37NorgeDansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27SportSolbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27SportOpprykksjagende Norwich snublet igjen18:26BilRolig retur fra påskefjellet17:43NorgeRøde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42NorgeMann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31PolitikkTrump saksøker komitéleder i Kongressen17:07VerdenSri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05SportToppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49MakroøkonomiOljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28LivetFlere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25NorgeFotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25NorgeTogavsporing på Østfoldbanen15:45PolitikkTrump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44NorgeEktepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43SportRørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37NorgeStor snøskredfare flere steder i Troms14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus