Meny

Krabi seiler opp som ny Thailand-favoritt

POPULÆR: Den lille byen Krabi er hovedstad i provinsen med samme navn. Området rundt byen er særlig kjent for vakre strender, grotter og klippeformasjoner. Foto: Iakov Kalinin/shutterstock.com
Provinsen Krabi i det sørlige Thailand har hatt en eksplosiv økning i antall besøkende. Flyselskapene setter opp ekstra flyvninger for å møte etterspørselen.

Krabi havnet nylig på storavisa New York Times' liste over 52 steder verdt å besøke i 2014. Og ifølge turistmyndighetene i Thailand (TAT) har de reisende strømmet til området den siste tiden.

Krabi, som ble hardt rammet av tsunamien i desember 2004, har de senere årene bygget seg opp til å bli en attraktiv destinasjon med et rikt tilbud av overnattingssteder.

TAT i Krabi viser til at hotellene i området har solgt ut 95 prosent så langt denne sesongen, og at reservasjonene i månedene fremover viser samme positive tendens, melder AFP Relaxnews.

Les også: Kulderekord i Thailand

Setter opp flere flyvninger til Krabi

Også flyselskapene har lagt merke til den økte pågangen av reisende som vil til Krabi. Flere av dem har utvidet tilbudet deretter. Air Asia har blant annet satt opp en ny direkterute mellom Singapore og Krabi, samt økt antallet daglig flyvninger mellom Bangkok og Krabi til åtte. Det thailandske lavprisselskapet Nok Air har fra januar to daglige flyvninger mellom hovedstaden og Krabi. Neste måned lanserer Malaysia Airlines fire ukentlige flyvninger mellom Kuala Lumpur og Krabi.

Den lille byen Krabi er hovedstad i provinsen med samme navn. Området rundt byen er særlig kjent for vakre strender, grotter og klippeformasjoner. Mange reiser via Krabi til for eksempel Koh Phi Phi, Koh Lanta og Rai Leh Beach.

Les også: Thailand er det billigste matlandet

Rekordår for Thailand

2013 var totalt sett et rekordår for Thailand hva gjelder turisme. Med 26,7 millioner besøkende i fjor, var det en økning på hele 20 prosent fra året før.

Kinesiske turister stod for det meste av økningen, med 4,7 millioner besøkende, opp nesten 70 prosent fra året før.

I 2014 håper Thailand på ny rekord og mer enn 28 millioner besøkende.

Les også: Thailand vurderer turistavgift for innreise

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus