Caño Cristales kalles verdens vakreste elv

Dette bildet er tatt i januar 2014 og viser elva utenom blomstringsperioden. Foto: Eric Pheterson / epheterson / Flickr.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kolombianske elva får sine flotte farger fra en spesiell plante som blomstrer en periode hvert år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjær elv, mange navn. Foruten at den omtales som verdens vakreste elv, kalles kolombianske Caño Cristales, med det spektakulære fargespekteret, blant annet «Den flytende regnbuen», «Elven som rant ut av paradis» og «Elven med fem farger».

Når man ser bilder av eleven er det ikke vanskelig å forstå hvorfor den har fått alle disse kallenavnene. Det som gjør elven så spesiell, er den sjeldne planten Macarenia Clavigera, som blomstrer opp på et spesielt tidspunkt av året.

Se bildegalleri øverst i artikkelen.

Blomstringen skjer ved overgangen fra regntid til tørketid. Resten av året ser Caño Cristales mer eller mindre ut som en hvilken som helst annen elv.

Macarenia Clavigera skal ifølge nettstedet Project Noah bare finnes i et par elver, som begge ligger i samme område, i nasjonalparken Serrania de la Macarena.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk foss blant verdens vakreste

Området der elva ligger var stengt for publikum i mange år, på grunn av gerilja-virksomhet i området, men har siden 2009 vært mulig å besøke.

Flere kolombianske reisebyråer tilbyr nå guidede turer til Caño Cristales.

Det er vanskelig å komme til området i bil. De som ønsker å se den vakre elva med egne øyne, flys inn til den nærmeste byen, La Macarena. Herfra er det ikke langt til nasjonalparken Serrania de la Macarena der elva ligger, ifølge Atlas Obscura.

Turen fra byen til elva skjer på heste- eller eselryggen og til fots. Det er ikke lov til å overnatte i området.

Den beste perioden å besøke området, for å få med seg elva på det vakreste, skal være mellom august og november.

View Caño Cristales - Colombia Oculta in a larger map