Meny

Åsmund ble rundlurt i svindel i Spania

SVINDEL: Åsmund Johannes hevder han betalte overpris for videokameraet han holder i hånden. Foto: Privat

Mange nordmenn blir lurt til å kjøpe elendige videokameraer for tusenvis av kroner.

De siste årene har en rekke nordmenn blitt lurt at butikkinnehavere i turistbyene Puerto Rico og Puerto de Mogan i Spania.

Ifølge Canariajournalen oppfører selgerne seg svært truende og aggressivt.

En av de som har blitt lurt av svindlerne er Åsmund Johannes fra Voss. Da han rett før jul ble utsatt for de pågående selgerne fikk nordmannen nok og ga etter for et kjøp av et videokamera for 30 euro og en kikkert til 10 euro.

Les også: Nå kan du gjøre bolig-kupp i Spania

Angrer bittert

Da nordmannen sjekket betalingskvitteringen rett etter å ha betalt med kredittkort, oppdaget han at kontoen var belastet med hele 415 euro.

– Ekspeditøren skjulte beløpet med en finger da jeg skulle signere. Det skulle jeg så klart ha reagert på, men i den opphetede situasjonen kom jeg til å signere likevel, og det angrer jeg bittert på i dag, sier han til Canariajournalen.

Da Johannes tok kontakt med butikken for å få tilbake pengene ble han møtt med alt annet enn blide øyne.

Les også: Svindelaktiviteten har aldri vært høyere

– Ble forbannet

– De nektet å gi meg pengene tilbake, og ble temmelig hissige. Jeg ble også forbannet. Det ble mye roping og bråk utenfor butikken, og folk strømmet til for å se hva som sto på, sier han til Canariajournalen.

Først da nordmannen forklarte butikkpersonalet at han bodde i området, og at han ikke var en turist, ble butikksjefen medgjørlig.

Svindelmetoden er velkjent på Gran Canaria og flere nordmenn advarer nå andre mot å la seg lure.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus