... og alt de har å gjøre

... og alt de har å gjøre
... og alt de har å gjøre

Uganda er kanskje ikke det første safarilandet man tenker på, men byr på like mange naturopplevelser som nabolandene Kenya og Tanzania.

UGANDA (ABC NYHETER): Ordet safari kommer fra swahili og betyr «lang reise». I gamle dager ble det brukt om storviltjakt i Afrika, men i dag dreier det seg mer om turister på tur for å observere og fotografere dyr i sine naturlige omgivelser.

Uganda er blant landene i Afrika der man kan besøke en rekke naturreservater og finne blant annet dyrene i billedgalleriet under.

Ellipsevannbukk i nasjonalparken Lake Mburo helt sør i Uganda. Vannbukken lever i små flokker og kan ofte observeres gressende nær vann. De kan påtreffes i egnede habitat i samtlige av Ugandas fire savannenasjonalparker. Ellipsevannbukk i nasjonalparken Lake Mburo helt sør i Uganda. Vannbukken lever i små flokker og kan ofte observeres gressende nær vann. De kan påtreffes i egnede habitat i samtlige av Ugandas fire savannenasjonalparker.


Topi i nasjonalparken Lake Mburo. Topien er en av de raskeste antilopeartene i Afrika. Topi i nasjonalparken Lake Mburo. Topien er en av de raskeste antilopeartene i Afrika.

Vortesvin i Lake Mburo. Vortesvinet er en vanlig innbygge på savannen i Uganda. Vortesvin i Lake Mburo. Vortesvinet er en vanlig innbygge på savannen i Uganda.

I mange av nasjonalparkene er det enten påkrevet, eller man får tilbud om, følge av en parkvokter. Disse er væpnet med AK-47 for å sikre turistene i tilfelle noen av dyrene skulle bli aggressive. I mange av nasjonalparkene er det enten påkrevet, eller man får tilbud om, følge av en parkvokter. Disse er væpnet med AK-47 for å sikre turistene i tilfelle noen av dyrene skulle bli aggressive.

Zebra i Lake Mburo. Hesten med de karakteristiske sorte og hvite stripene er et vanlig syn øst og sør i Afrika. I Uganda finner man dem kun i nasjonalparkene Lake Mburo og Kidepo Valley. Zebra i Lake Mburo. Hesten med de karakteristiske sorte og hvite stripene er et vanlig syn øst og sør i Afrika. I Uganda finner man dem kun i nasjonalparkene Lake Mburo og Kidepo Valley.

Fjellgorillaen er et betydelig mer sjeldent syn enn zebraen. Det finnes kun omkring 900 individer igjen, halvparten av dem i Ugandas nasjonalpark Bwindi Imepentrable Forest, der man kan besøke dem ved å kjøpe en lisens på 500 dollar. Fjellgorillaen er et betydelig mer sjeldent syn enn zebraen. Det finnes kun omkring 900 individer igjen, halvparten av dem i Ugandas nasjonalpark Bwindi Imepentrable Forest, der man kan besøke dem ved å kjøpe en lisens på 500 dollar.

Kob er en antilopeart, og Ugandas nasjonalantilope. De lever i flokker på opptil 100 dyr i nasjonalparkene Queen Elizabeth og Murchison Falls samt reservatene Semliki og Katonga. Kob er en antilopeart, og Ugandas nasjonalantilope. De lever i flokker på opptil 100 dyr i nasjonalparkene Queen Elizabeth og Murchison Falls samt reservatene Semliki og Katonga.

Den afrikanske bøffelen er kontinentets eneste ville okseart. Lever i store flokker på savannen, og i mindre flokker i skogsområder. Den afrikanske bøffelen er kontinentets eneste ville okseart. Lever i store flokker på savannen, og i mindre flokker i skogsområder.

Solnedgang i nasjonalparken Queen Elizabeth.Solnedgang i nasjonalparken Queen Elizabeth.

Den afrikanske landelefanten er jordens største landdyr. På tross av krypskytteri i fortiden finner man fremdeles elefanter i alle nasjonalparkene med unntak av Lake Mburo.Den afrikanske landelefanten er jordens største landdyr. På tross av krypskytteri i fortiden finner man fremdeles elefanter i alle nasjonalparkene med unntak av Lake Mburo.

En bavian titter opp fra veikantenEn bavian titter opp fra veikanten

En krokodille slapper av i vannkanten ved nasjonalparken Queen Elizabeth.En krokodille slapper av i vannkanten ved nasjonalparken Queen Elizabeth.

Flodhest med barn i nasjonalparken Queen Elizabeth. Flodhestene tilbringer størsteparten av dagen i vannet, men kommer opp for å gresse om natten. Flodhestene tar livet av flere mennesker enn noe annet afrikansk pattedyr. Flodhest med barn i nasjonalparken Queen Elizabeth. Flodhestene tilbringer størsteparten av dagen i vannet, men kommer opp for å gresse om natten. Flodhestene tar livet av flere mennesker enn noe annet afrikansk pattedyr.

I nasjonalparken Kibale kan man tilbringe en hel dag i selskap med sjimpanser. Her er to av dem i ferd med å avluse hverandre. I nasjonalparken Kibale kan man tilbringe en hel dag i selskap med sjimpanser. Her er to av dem i ferd med å avluse hverandre.


Personvernpolicy