Meny

... og alt de har å gjøre

... og alt de har å gjøre
Uganda er kanskje ikke det første safarilandet man tenker på, men byr på like mange naturopplevelser som nabolandene Kenya og Tanzania.

UGANDA (ABC NYHETER): Ordet safari kommer fra swahili og betyr «lang reise». I gamle dager ble det brukt om storviltjakt i Afrika, men i dag dreier det seg mer om turister på tur for å observere og fotografere dyr i sine naturlige omgivelser.

Uganda er blant landene i Afrika der man kan besøke en rekke naturreservater og finne blant annet dyrene i billedgalleriet under.

Ellipsevannbukk i nasjonalparken Lake Mburo helt sør i Uganda. Vannbukken lever i små flokker og kan ofte observeres gressende nær vann. De kan påtreffes i egnede habitat i samtlige av Ugandas fire savannenasjonalparker. Ellipsevannbukk i nasjonalparken Lake Mburo helt sør i Uganda. Vannbukken lever i små flokker og kan ofte observeres gressende nær vann. De kan påtreffes i egnede habitat i samtlige av Ugandas fire savannenasjonalparker.


Topi i nasjonalparken Lake Mburo. Topien er en av de raskeste antilopeartene i Afrika. Topi i nasjonalparken Lake Mburo. Topien er en av de raskeste antilopeartene i Afrika.

Vortesvin i Lake Mburo. Vortesvinet er en vanlig innbygge på savannen i Uganda. Vortesvin i Lake Mburo. Vortesvinet er en vanlig innbygge på savannen i Uganda.

I mange av nasjonalparkene er det enten påkrevet, eller man får tilbud om, følge av en parkvokter. Disse er væpnet med AK-47 for å sikre turistene i tilfelle noen av dyrene skulle bli aggressive. I mange av nasjonalparkene er det enten påkrevet, eller man får tilbud om, følge av en parkvokter. Disse er væpnet med AK-47 for å sikre turistene i tilfelle noen av dyrene skulle bli aggressive.

Zebra i Lake Mburo. Hesten med de karakteristiske sorte og hvite stripene er et vanlig syn øst og sør i Afrika. I Uganda finner man dem kun i nasjonalparkene Lake Mburo og Kidepo Valley. Zebra i Lake Mburo. Hesten med de karakteristiske sorte og hvite stripene er et vanlig syn øst og sør i Afrika. I Uganda finner man dem kun i nasjonalparkene Lake Mburo og Kidepo Valley.

Fjellgorillaen er et betydelig mer sjeldent syn enn zebraen. Det finnes kun omkring 900 individer igjen, halvparten av dem i Ugandas nasjonalpark Bwindi Imepentrable Forest, der man kan besøke dem ved å kjøpe en lisens på 500 dollar. Fjellgorillaen er et betydelig mer sjeldent syn enn zebraen. Det finnes kun omkring 900 individer igjen, halvparten av dem i Ugandas nasjonalpark Bwindi Imepentrable Forest, der man kan besøke dem ved å kjøpe en lisens på 500 dollar.

Kob er en antilopeart, og Ugandas nasjonalantilope. De lever i flokker på opptil 100 dyr i nasjonalparkene Queen Elizabeth og Murchison Falls samt reservatene Semliki og Katonga. Kob er en antilopeart, og Ugandas nasjonalantilope. De lever i flokker på opptil 100 dyr i nasjonalparkene Queen Elizabeth og Murchison Falls samt reservatene Semliki og Katonga.

Den afrikanske bøffelen er kontinentets eneste ville okseart. Lever i store flokker på savannen, og i mindre flokker i skogsområder. Den afrikanske bøffelen er kontinentets eneste ville okseart. Lever i store flokker på savannen, og i mindre flokker i skogsområder.

Solnedgang i nasjonalparken Queen Elizabeth.Solnedgang i nasjonalparken Queen Elizabeth.

Den afrikanske landelefanten er jordens største landdyr. På tross av krypskytteri i fortiden finner man fremdeles elefanter i alle nasjonalparkene med unntak av Lake Mburo.Den afrikanske landelefanten er jordens største landdyr. På tross av krypskytteri i fortiden finner man fremdeles elefanter i alle nasjonalparkene med unntak av Lake Mburo.

En bavian titter opp fra veikantenEn bavian titter opp fra veikanten

En krokodille slapper av i vannkanten ved nasjonalparken Queen Elizabeth.En krokodille slapper av i vannkanten ved nasjonalparken Queen Elizabeth.

Flodhest med barn i nasjonalparken Queen Elizabeth. Flodhestene tilbringer størsteparten av dagen i vannet, men kommer opp for å gresse om natten. Flodhestene tar livet av flere mennesker enn noe annet afrikansk pattedyr. Flodhest med barn i nasjonalparken Queen Elizabeth. Flodhestene tilbringer størsteparten av dagen i vannet, men kommer opp for å gresse om natten. Flodhestene tar livet av flere mennesker enn noe annet afrikansk pattedyr.

I nasjonalparken Kibale kan man tilbringe en hel dag i selskap med sjimpanser. Her er to av dem i ferd med å avluse hverandre. I nasjonalparken Kibale kan man tilbringe en hel dag i selskap med sjimpanser. Her er to av dem i ferd med å avluse hverandre.


Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus