Dette kan du gjøre i Sotsji

Sotsji har et behagelig klima, og blir omtalt som Russlands sommerhovedstad. Foto: AFP Photo
Sotsji har et behagelig klima, og blir omtalt som Russlands sommerhovedstad. Foto: AFP Photo

OL-byen er egentlig en sommerdestinasjon.

En skulle ikke tro at en by som får et vinter-OL skulle være en sommerdestinasjon. Men Sotsji er altså det kjente unntaket, skriver AFP.

Les også: Sotsji forberedt på OL-invasjon

Russisk riviera

Byen blir ofte betegnet som den russiske rivieraen der den ligger ved Svartehavet. Sotsji ligger på samme breddegrad som Nice og Toronto, og er med dette en av de varmeste byene i Russland ifølge nyhetsbyrået.

Les også: Putin inspiserte OL-byen med ski på beina

Den russiske byen kan blant annet by på vakre botaniske hager og behagelige temperaturer om vinteren. Gjennomsnittstemperaturen ligger på mellom åtte og ti grader, mens i fjellene er det som regel rundt null grader. Sotsji ligger ved foten av fjellkjeden Kaukasus og er dermed et godt utganspunkt for skiferien, i likhet med for eksempel Nice.

Spa, strand og rafting

Og ja, det blir varme sommere i Sotsji, så varmt som 40 grader. Da kommer russerne i hopetall til det de omtaler som den russiske sommerhovedstaden. De lader batteriene på stranden, går på et av byens mange spa og hygger seg i en av byens botaniske hager.

Les også: Sotsji-OL til nesten 200 milliarder

For den som ikke har noe strandløvegener, er det gode muligheter for utendørsaktiveter som riding, rafting eller fjellturer, skriver AFP.

Personvernpolicy