Klar for skiferie i Nord-Korea?

Et amerikansk selskap tilbyr nå skiferie i det lukkede Nord-Korea.

Når du har vært på Geilo og i Hemsedal, tatt turen til Vail og kjøpt t-skjorte i Chamonix, så er det kanskje på tide med noe nytt?

For alpinister som er på jakt etter nye pudrete eventyr - og kanskje den mest interesante åpningsreplikken noensinne - så har et reisebyrå i USA lansert spesielle skiturer til Nord-Korea.

Les også: USA vil prøve å få løslatt fengslet amerikaner

Bare uker etter at landet åpnet en kontroversiell skibakke ved nyttår, kan Uri Tours tilby fem dagers eller en ukes skiferie i Masik Pass.

Seks har booket plass

Reisemålet markedsføres som «klodens mest eksotiske ski-destinasjon».

Hittil har seks amerikanere booket plass, melder Voice of America.

De vil i så fall bli de første nord-amerikanerne som kjører ned i de nord-koreanske skibakkene denne vinteren.

I forrige uke besøkte blant annet kubanske, kinesiske og russiske diplomater anlegget, melder det nord-koreanske nyhetsbyrået KCNA.

Les også: Nord-Koreas skisenter åpnet for utlendinger

Masik Pass skulle egentlig åpne i oktober, men dette ble utsatt flere ganger. Blant annet fordi FN-sanksjoner stanset innkjøpet av sveitsiske skiheiser, og anlegget driftes nå ved hjelp av kinesiske heiser i stedet.

110 kilometer med løype

Den nord-koreanske løypa ned Taehwa-fjellet er 1360 meter lang, og for å komme til toppen tar 40 minutter og man må man bruke tre ulike stolheiser.

Den samlede lengden på alle løypene skal være 110.000 meter, og de er fra 40 til 120 meter brede.

Nord-koreanerne har 120 rom å tilby, og et dagspass koster 25 Euro (ca 200 norske kroner).

Reisebyrået har planlagt seks turer, og det vil koste 10-15.000 kroner (1895 til 2850 dollar). Det inkluderer også en tur til den demilitariserte sonenen mellom Sør- og Nord-Korea.

Personvernpolicy