Meny

Bangkok:

Bare utsikten er verd et besøk

MOON BAR: Forventningene var store til Banyan Tree Hotel. Servicen var topp, frokosten ypperlig, og legendariske Moon Bar i 61. etasje tar pusten fra deg. Maten på restaurant Vertigo - på taket i 63. etasje - var derimot ikke verdt pengene. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Alle storbyer har mange ansikter, men få steder er kontrastene så sterke som i Thailands hovedstad. Her er en rapport fra skeptikeren som ble småforelsket.

Bangkok:

Bo:

The Peninsula Hotel: 1270 kroner per natt i dobbeltrom.

Siam Kempinski Hotel Bangkok: 1453 kroner per natt i dobbeltrom.

Banyan Tree Bangkok: 1200 kroner per natt i dobbeltrom.

St. Regis: 1450 kroner per natt i dobbeltrom.

Lebua State Tower: 1100 kroner per natt i liten suite. Alle priser er hentet via www.hotels.com. Og er du mindre snobbete enn oss, finnes det hoteller i alle prisklasser.

Oppleve:

Cabbage & Condoms: En noe særegen restaurant der du spiser digg thaimat for en billig penge omgitt av «kunst» laget av kondomer. Dette er et symbol på stedets engasjement i kampen mot HIV og for familieplanlegging.

Safari World: Thailenderne elsker dyr, og å vise dem frem. Her kan du se show med delfiner, elefanter og orangutanger. Vil du se giftige slanger bli melket for gift, stikker du til Slangeklinikken, som ligger ved Sala Daeng-stasjonen på SkyTrain.

Grand Palace: Et must om du er i Bangkok for første gang. Kongepalasset med tilhørende templer ligger innenfor et 1900 meter langt gjerde og er Thailands største turistattraksjon.

Jim Thompson's House: Når behovet for stillhet dukker opp - og tro meg, det vil det gjøre - kan du stikke til denne oasen, der silkefabrikanten bodde før han forsvant på mystisk vis i 1967.

Valuta:

100 thailandske baht (THB) er rundt 18,5 norske kroner.

«W.T.F.» Mitt første livstegn til hjemlandet var en sms til MANNs redaksjonssjef, og den sier vel det meste om hva jeg tenkte akkurat da.

Jeg hadde reist ruta Oslo–Frankfurt–New Delhi–Bangkok på drøye 20 timer og var passe rørete i hodet, for å si det mildt.

I Bangkoks gater

Ettermiddagen var steikhet, men etter å ha blitt hentet i hotellets bil på flyplassen og sjekket inn på fantastiske Peninsula Hotel (mer om det senere) lot jeg meg overtale av foto-Jacob, hvis livsmotto er «the more, the merrier», til å dra inn til sentrum for å rusle litt rundt og sjekke forholdene. Sentrum av en by der alle er sånn cirka halvparten så høye som meg.

Der innbyggertallet er 16 ganger så stort som i min hjemby Oslo, og der ingen tar et nei for et nei. For nei kan de nemlig ikke si. «Nei» er fy-fy. Jeg holdt vel 100 meter før jeg bråsnudde.

Tunge innslag av ufrivillig kroppskontakt, tilbud om både det ene og det andre, og en overivrig fotograf som tross alt hadde besøkt denne byen et titalls ganger før, som visste hva som ventet, og som elsket det — det ble for mye for meg.

Les også: Kulderekord i Thailand

Jeg kjempet meg tilbake på SkyTrain, og rømte «hjem» til Peninsulas trygge favn. Det var da jeg sendte smsen. «Hva faen har jeg gjort? Hva gjør jeg egentlig her?»

Men det er utrolig hva en god natts søvn kan gjøre med en stakkars fersking. I alle fall når den tilbringes i skyene, eller mer korrekt; høyt oppe i et femstjerners luksushotell. Det var som valium å regne.

Dette gjør du bare ikke

Jeg befinner meg i høflighetens mekka. En thai møter deg gjerne med et wai, en ærbødig hilsen der de legger begge håndflatene sammen med fingertuppene pekende oppover og håndleddene nedover samtidig som de bukker kort. Man trenger visstnok ikke gjengjelde, men godt oppdratt som jeg er, gjorde jeg noen klønete forsøk under hele oppholdet.

Det er også visse regler som er et must å huske på: Aldri ta på hodet til en thai, ikke hev stemmen, ikke bli aggressiv, aldri snakk nedsettende om kongefamilien. Da får du marsjordre ut av landet og det som verre er. Og husk alltid å ta av deg skoene før du går inn i et tempel. Templer, det er det mange av.

Dag to starter som seg hør og bør med frokost. En frokost i særklasse. Peninsula kan dette med mat, og det er vanskelig å slite seg løs fra buffeten, spesielt med gårsdagens førsteinntrykk friskt i minnet. Men det er bare å kaste seg ut i det. Nå er det Bangkok vs. Moeng. Let the games begin.

Les også: Mobilfellen som kan koste deg dyrt

På shopping i Bangkok

MARKED: Damnoen Saduak-markedet er en opplevelse du må få med deg. Garantert verdt den timen det tar å kjøre dit. Foto: Jacob Hasle NielsenMARKED: Damnoen Saduak-markedet er en opplevelse du må få med deg. Garantert verdt den timen det tar å kjøre dit. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Shopping kan jeg like. Og Bangkok sies å være et eldorado for de som har sans for skreddersydde klær. Først dro vi til den skredderen som vår kvinne på hotellet varmt hadde anbefalt. Dette var helt klart en skredder med kvaliteter.

Han hadde sågar bilde av Knugen av Sverige på veggen, og prisene var også kongelige: For hele 5000 norske får du en smoking av ypperste kvalitet. Ikke helt hva jeg hadde sett for meg, må jeg innrømme.

En kort tuk-tuk-tur senere er vi inne på den andre enden av skalaen, der de tar en tiendedel for samme jobben, men der kvaliteten er deretter. Det blir ikke Gucci bare fordi de har printet navnet Gucci på tøyrullene. Fake, juks og fanteri er bare noen av Thailands mellomnavn.

Les også: Her er de siste bryllupsreise-trendene

Opphavsrettigheter er et totalt ukjent begrep. Her kan du selge alt — som alt.

THE PENINSULA HOTEL: Høyt henger de og vakre er de; rommene på The Peninsula Hotel i Bangkok. Foto: Jacob Hasle NielsenTHE PENINSULA HOTEL: Høyt henger de og vakre er de; rommene på The Peninsula Hotel i Bangkok. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Og mer fake skulle det bli. Etter å ha gitt opp smokingdrømmen — i alle fall sånn i første omgang — dypdykker vi inn i et av de utallige markedene som ligger rundt Chinatown. Det kryr av folk. Det er trangt. Vi teller et hundretalls boder, og alle selger ting du ikke ante du trengte. Og alt koster ingenting.

Kjerrer med varer som skal fraktes inn til den innebygde «handlegaten» kjemper om plassen med kjøpelystne lokale og turister, og luften er som klamme hender rundt halsen. Nå kommer min ekstra halvmeter høyde virkelig til sin rett, men jeg må sette meg selv litt til side og bare betrakte kaoset.

Fascinerende, fremmed og absolutt ikke luktfritt. Jeg holder ut en times tid, så må jeg ha miljøforandring.

Det får jeg i Bangkoks beste handledistrikt, i alle fall for de av oss som setter pris på ekte vare; Siam Square. Her ligger de gedigne kjøpesentrene side om side, og du kan meske deg med designklær, elektronikk, klokker og alt annet hva hjertet måtte begjære. Alt er selvfølgelig billigere enn hjemme, men ikke sjokkbillig.

Les også: Nytt år, nye reiser

Spahimmel i storbyen

«Skal vi ikke ta en fotmassasje?»

«Hæ? Klokka er halv ti? Skal vi ikke spise?» Jeg ser skeptisk bort på foto-Jacob, som med den største selvfølgelighet kaster ut forslaget. Vi står foran trappa til et småsuspekt kjøpesenter som tilbyr fotsoneterapi for en drøy tier.

SKEPTISK REPORTER? Gud bedre, det var godt å ha et 5-stjerners tilholdssted å trekke seg tilbake til mellom slagene. Spaavdelingen som ses i bakgrunnen anbefales sterkt. Foto: Jacob Hasle Nielsen SKEPTISK REPORTER? Gud bedre, det var godt å ha et 5-stjerners tilholdssted å trekke seg tilbake til mellom slagene. Spaavdelingen som ses i bakgrunnen anbefales sterkt. Foto: Jacob Hasle Nielsen

«If we must», sukker jeg og dilter etter. To vevre kvinneskikkelser skvetter opp før vi har tatt i dørhåndtaket, og bukker dypt. Vi frembringer vårt ærend, blir geleidet bort til de eneste to stolene det er plass til i lokalet, og setter oss ned.

Etter en myk start med fotbad akkompagnert av myke kvinnehender mot dauslitne mannebein, fikk pipa en annen lyd. Nå var det alvor. For makan til kraft i klypa. De kniste høylytt idet vi smertehylte i kor under behandlingen.

Er du fan av spa og massasje av ymse slag — og nei, vi prøvde ikke noen av den intime sorten — er du kommet til himmerike. Er det noe thailendere kan, og setter sin ære i, er det massasje. Og etter å ha prøvd alle varianter — fra Peninsulas himmelske spabehandling, der omgivelser og stemning står like mye i fokus som selve behandlingen, til nevnte kjøpesenterutgave — ble jeg avhengig.

Jeg tror jeg rakk 15 behandlinger før jeg var tilbake på norsk jord.

Les også: Solrike ferieideer til vinteren

Horestrøket - råskap og misbruk

Like mye som Bangkok er kjent for sitt avslappede forhold til opphavsrettigheter, er sex også dets varemerke.

Her kan du få alt hva hjertet begjærer, og mer til. For egen del var jeg lite lysten på å oppsøke Patpong i Silom-distriktet. Dette er byens mest kjente horestrøk, et strøk med råskap og misbruk. Jeg har hatt mange, lange og intense diskusjoner med nære og fjerne om fenomenet.

Enkelte mener at de bare er glade for å ha en «jobb». Glad for å få mat på bordet. At også thailendere selv er storforbrukere av prostituerte, men at dette skjer mer i det skjulte, og er langt mer brutalt og voldelig enn det man ser på gateplan.

For meg lukter det uansett tragedie, og at dvaske, stygge menn bruker lutfattige kvinner og barn som ikke har annet valg enn å stå til tjeneste, er for meg et mysterium. Det er mulig jeg er puritansk og naiv, men der har du meg. Det begynte allerede i tuk-tuken. Da den spinkle sjåføren hørte hvor vi ville, formelig rant det ut av ham: «What do you want? Young girl? Fat girl? Fucky thai-boy? You want big boy?».

Les også: Vil innføre turistskatt i Thailand

«Nei, takk som byr. Bare kjør oss dit, du».

MAT, MAT, MAT: Hvor enn du snur deg, kokkeleres det. Thailenderne vet å verdsette billig og god mat. Foto: Jacob Hasle Nielsen MAT, MAT, MAT: Hvor enn du snur deg, kokkeleres det. Thailenderne vet å verdsette billig og god mat. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Ved første øyekast var det ikke riktig så ille som jeg hadde fryktet. Men ser du inn i de mange døråpningene langs stripa, ser det straks verre ut.

Tilsynelatende purunge jenter — det er ofte vanskelig å bedømme alder — står og svinger seg på bardiskene, tomme i blikket. Totalt apatiske.

Som tomme skall på tilbud, mens bakmennene sitter utenfor med menykartet for hva de rødmussede vestlige mennene kan velge mellom. Og midt i alt kaoset sitter et storøyd nurk på et par år og leker med en plastboks.

Det gjør vondt i sjelen. Jeg prøver å fokusere på handlebodene og pruter iherdig på et par T-skjorter med rockedamer på. Det hjelper ikke. Jeg er uvel. Jeg må ut derifra.

Les også: Thailand vurderer turistavgift for innreise

Tredagers vannfestival

Ny dag. Nye muligheter. Og tror du jaggu ikke det er et nytt år også. For denne tredje dagen i Bangkok gyver de lokale løs på det som skal bli en vanvittig tredagers fest. Og vann er et viktig stikkord her.

Songkran Festival, som begivenheten heter, feires med nettopp vann. Vi ble vennlig advart på hotellet om ikke å kle på oss det fineste vi hadde.

Vi kunne bli veldig våte, sa de. Jaja, tenkte vi og la ut for å se hva dette var for noe.

20 KRONER: Det meste er veldig billig i Thailand. Også hårklipp. Foto-Jacob fikser skjegg og sveis for 20 kroner. Foto: Knut Christian Moeng 20 KRONER: Det meste er veldig billig i Thailand. Også hårklipp. Foto-Jacob fikser skjegg og sveis for 20 kroner. Foto: Knut Christian Moeng

Hørte jeg våt? Vi dro opp til backpackerområdet, der Khao San Road var omgjort til en slagmark — dog en vennligsinnet og smilende versjon av arten. Alt som kunne krype og gå var utstyrt med store vannbazookaer, bøtter med vann og boller med hvit leire som de iherdig gned på kinnet på alle de møtte, som et ønske om «godt nytt år».

Vi fikk mange lykkønskninger, for å si det sånn. Fotograf-Jacob hadde for sikkerhets skyld tatt på seg en T-skjorte med bullseye på brystet, så han var et spesielt yndet mål.

Småvåte og leirebefengte valgte vi å emigrere med en tuk-tuk ned mot sentrum. Ikke det smarteste valget. For på hvert bidige gatehjørne sto det horder med folk med store bøtter som de slengte rett inn over oss.

Lastebiler med hylende barn i alle aldre passerte oss med akkurat samme hensikt. Småvåt var blitt til dyvåt. Men ikke noe slo det som møtte oss da mørket begynte å senke seg. Da var det nemlig frem med brannslanger. Sentrum ble en krigssone. Med glede, smil og vann som våpen.

Les også: Norske turister rundstjeles på ferie

Oppturer og nedturer i utelivet

Det var dags for å bytte hotell. Noe motvillig vinker vi farvel til The Peninsula, og sjekker inn på neste høydepunkt. Banyan Tree, med sin berømte Moon Bar i 61. etasje, ligger i finansdistriktet og er noe klønete å komme seg til og fra. For å bøte på dette har de gratis tuk-tuk som kjører deg til nærmeste SkyTrain-stasjon.

VÅTT: Du kommer garantert til å bli våt under denne festivalen. Foto: Jacob Hasle Nielsen VÅTT: Du kommer garantert til å bli våt under denne festivalen. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Besøker du Bangkok, må du ta en drink på Moon Bar. Riktignok kan du like gjerne drikke vann. Det er nemlig utsikten du blir rusa på. Den tar pusten fra deg. Snakk om «Top-of-the-World-følelse»! Vi hadde hørt mange lovord om maten på restauranten der også — Vertigo — og vi fikk booket oss et bord. Men for en nedtur.

Man skulle nesten tro at kelneren hadde røkt noe annet enn sigaretter. Først glemte han vinen. Og når den først kom, fikk vi bare ett glass, ikke to, som vi hadde bestilt. Og regningen måtte vi nesten true oss til.

De innså riktignok til slutt at de hadde med presse å gjøre, og prøvde med prisreduserende kompensasjoner. Greit nok, det, men du er herved advart. Det var rett og slett ikke verdt prisen.

Det var derimot neste gourmetopplevelse. Sra Bua by Kiin Kiin er en høydare av en restaurant som ligger i førsteetasjen på Siam Kempinski Hotel. Bak kulissene lurer faktisk en danske. Henrik Yde kan ikke bare skryte på seg toppkarakter for Kiin Kiin i København. Han har også komponert menyen, som fikk oss til å himle med øynene av pur glede da vi mesket oss med den åtte retter lange menyen i disse rojale omgivelser.

Det er nemlig Kong Bhumibol og Sultanen av Brunei som i fellesskap eier hele herligheten, og prinsesse Sirindhorn er nærmeste nabo. Hun har sågar en egen alkove til rådighet når hun gjester etablissementet, noe hun etter sigende til stadighet gjør. Og herlighet som det koster.

Les også: Nytt flyselskap skal lokke turister til lykkeland

Vi måtte vel ut med nærmere to tusen norske for mat og vinmeny for to, men av og til må man koste på seg det lille ekstra.

Det var vi riktignok ganske alene om å gjøre akkurat denne kvelden. Det var glissen med andre gjester, men hvem bryr seg når det kulinariske englekoret sang for full hals.

Opp i høyden for en drink

SONGKRAN: Team MANN besøkte Bangkok under Songkran ¿ festivalen der Thailand feirer nyttår. Da skal du ikke være redd for å få vann på deg. Det er tidenes våteste tredagersfest uten alko, der folket går berserk med både vannpistoler, -bøtter og -kanoner. Vi fikk gjennomgå. Foto: Jacob Hasle Nielsen SONGKRAN: Team MANN besøkte Bangkok under Songkran ¿ festivalen der Thailand feirer nyttår. Da skal du ikke være redd for å få vann på deg. Det er tidenes våteste tredagersfest uten alko, der folket går berserk med både vannpistoler, -bøtter og -kanoner. Vi fikk gjennomgå. Foto: Jacob Hasle Nielsen

Generelt ser thailenderne ut til å være veldig, veldig glade i mat. Mitt inntrykk er at de spiser absolutt hele tiden. Hvor enn du snur deg i Bangkok er det et eller annet kvinnemenneske i gang med kokkelering.

I hvert et smug og på hvert et fortau dufter det av de karakteristiske thailandske krydderne, og er du villig til å risikere litt magesyke, bør du teste ut et av de mange gatekjøkkenene. Det skal visstnok være utrolig godt, men hygienefrik som jeg er, valgte jeg å stå over.

Bangkoks uteliv har alt å by på, men om det er alderen som tynger eller bare de mange intense inntrykkene som kostet for mye, skal være usagt. Det ble ikke all verdens av natteliv på oss, men litt fikk vi da med oss.

Best i test ble The Dome, som ligger på toppen av hotell Lebua. Bra musikk, bra drinker, fantastisk utsikt og en snobbete dørvakt. Husk for all del at her er det heldekkende bukser som gjelder, og har du flip-flops er det bare å snu. Det er ingen billig affære å drikke seg brisen på et sted som dette, men for oss nordmenn er det som å gå på byen i Oslo. Rock og Bangkok er en sjelden kombinasjon, men det finnes faktisk et sted der de er gode på den slags.

Les også: En av de mest elleville festivalene i verden

BUDDHA: Buddhismen er altoverskyggende i Thailand. Og antallet buddhaer ufattelig. Jeg kom fort ut av tellingen. Foto: Jacob Hasle NielsenBUDDHA: Buddhismen er altoverskyggende i Thailand. Og antallet buddhaer ufattelig. Jeg kom fort ut av tellingen. Foto: Jacob Hasle Nielsen

The Rock Pub feiret nylig sitt 25-årsjubileum, og selv med så mange år på baken trekker de fortsatt mye folk. Vil du menge deg med byens jetsettere, er Q Bar plassen å oppsøke. Her kan du meske deg med all verdens typer av whisky, vodka og absint. De har også spesialisert seg på cubanske sigarer, om du er av den typen.

Byen ble et sjarmtroll

Vi er kommet til siste dag, og den skal brukes på nok et marked. En times kjøring utenfor byen ligger «The Floating Market».

Her blir vi plassert fire og fire i en smal og lang båt med en kløpper av en båtfører som manøvrerer oss inn mellom horder av salgsboder helt nede i vannkanten. Her kan du kjøpe krydder, «kunst» eller kanskje en pytonslange eller to.

Les også: Kambodsja Sørøst-Asias heteste reisemål

Han hadde rett, kollega Johansen, som svarte «It will grow on you» på min tidligere omtalte sms. Det tar et par dager før du overhodet ser sjarmen med dette kaoset.

Den første skrekken er borte, og nå synes jeg den illeluktende byen er blitt et sjarmtroll.

Det er på tide å vende nesen til neste destinasjon. De sier at dersom du overlever Bangkok, kan du prøve deg på India. Og det er nettopp det som er neste mål.

Kjære Bangkok: Jeg kom. Du seiret. Vi ses nok igjen. Jeg må bare fordøye deg først.

Les også:

Dette kan du forvente på uspesifisert reise

Her er utestedet du kun besøker én eneste gang

Pakkereiser kan lønne seg

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no.

Angående sponsing: Turen er ikke sponset, men betalt av egen lomme.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Dykker brakt til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Canada og Europa vil granske Boeing-oppdatering12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Litauisk vogntogsjåfør dømt til fengsel etter ulykke08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00 Sjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49 Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48 Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39 New Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25 Politiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52 Mann dømt for overgrep mot tre jenter02:31 Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20 UNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14 Barnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56 Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24 Trump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35 Bolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23 Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21 Ni stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20 Rapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52 DNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro23:20 Ruud klar for Miami Open etter snuoperasjon23:15 Politisk flertall for å selge Telia i Sverige22:40 Lyon tok første stikk i den norske duellen22:28 Romas viseborgermester pågrepet for korrupsjon22:24 Fire ungdommer tatt av politiet etter knivangrep i Asker22:06 Skuffet May ber Underhuset bestemme seg21:47 Marerittstart ødela for LSK i Barcelona: – Vi hang ikke med21:42 Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken20:37 Mann stukket ned i Oslo20:31 Hytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran kronprinsen19:54 Trump med krass brexit-kritikk av May19:33 Ingen rentehevinger i vente i USA i år19:26 – Vinner Kristoffersen går det utover resten19:04 Aksjonister vil ha badeøy i Oslo sentrum18:57 Kvinne funnet død i Lillesand – etterforskes som mistenkelig18:42 EPP suspenderer Orbáns parti18:35 Fant restene etter hangarskip fra andre verdenskrig18:29 Brosteinprisen til støtte for skeive minoriteter18:23 Norwegian-aksjen falt dypt – Oslo Børs ned 0,4 prosent
Siste nytt
18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeDykker brakt til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenCanada og Europa vil granske Boeing-oppdatering12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeLitauisk vogntogsjåfør dømt til fengsel etter ulykke08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00VerdenSjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49VerdenOpptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48PolitikkFagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39VerdenNew Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25VerdenPolitiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52NorgeMann dømt for overgrep mot tre jenter02:31NorgeMann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20VerdenUNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14NorgeBarnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56VerdenNicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24VerdenTrump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35PolitikkBolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23NorgeKvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21PolitikkNi stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20VerdenRapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52NorgeDNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro23:20SportRuud klar for Miami Open etter snuoperasjon23:15VerdenPolitisk flertall for å selge Telia i Sverige22:40SportLyon tok første stikk i den norske duellen22:28NorgeRomas viseborgermester pågrepet for korrupsjon22:24NorgeFire ungdommer tatt av politiet etter knivangrep i Asker22:06PolitikkSkuffet May ber Underhuset bestemme seg21:47SportMarerittstart ødela for LSK i Barcelona: – Vi hang ikke med21:42PolitikkKvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken20:37NorgeMann stukket ned i Oslo20:31NorgeHytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran kronprinsen19:54PolitikkTrump med krass brexit-kritikk av May19:33VerdenIngen rentehevinger i vente i USA i år19:26Penger– Vinner Kristoffersen går det utover resten19:04NorgeAksjonister vil ha badeøy i Oslo sentrum18:57NorgeKvinne funnet død i Lillesand – etterforskes som mistenkelig18:42PolitikkEPP suspenderer Orbáns parti18:35VerdenFant restene etter hangarskip fra andre verdenskrig18:29NorgeBrosteinprisen til støtte for skeive minoriteter18:23PengerNorwegian-aksjen falt dypt – Oslo Børs ned 0,4 prosent
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus