Meny

Rasende passasjerer plyndret Ryanair-fly

Ryanair-passasjerene plyndret flyet og holdt igjen kabinpersonell etter en syv timer lang forsinkelse. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix

Ryanair: Det var ikke noe opprør.

Ryanairs flight mellom Rabat i Marokko og Paris, endte i kaos, raseri og plyndring forrige lørdag.

Flyet kom aldri til Paris, men måtte først mellomlande i Madrid på grunn av sykdom. Turen endte i til slutt i Nantes, 50 mil unna endelig destinasjon.

Tok mat, sprit og sigaretter

De 170 passasjerene fikk beskjed om at de måtte overnatte, og da var det nok. Flere av passasjerene ombord plyndret flyet for sprit, mat og sigaretter, skriver di.se.

Noen nektet også å forlate flyet, og skal ha tvunget kabinpersonell til å bli igjen. En av dem som håndterte bagasjen på den franske flyplassen beskriver passasjerenes oppførsel som dyrisk.

Les også: Ryanair-fly tvunget ned etter drapstrussel

– Vi var tørste og sultne

Mens en av passasjerene gir et noe annerledes bilde.

– Jeg er hverken en raner eller kidnapper. Vi var trøtte og irriterte på grunn av en dårlig håndtert situasjon. Vi var tørste, sultne og uten informasjon om hva som skulle skje. Vi kompenserte for dette gjennom å ta for oss av mat og drikke. Etter syv timer i planet i stedet for to og en halv, trengte folk å spise.

Daily Mail skriver at politiet ble tilkalt for å roe ned de rasende og sultne passasjerene. Det hjalp imidlertid svært lite mot de opprørske passasjerene.

Det hele endte med at passasjerene tilbrakte noen timer på et hotell i Nantes, før de ble busset til den franske hovedstaden søndag morgen.

Ryanair: Det var ikke noe opprør

I en e-post til ABC Nyheter benekter Ryanair at passasjerene gjorde opprør.

– Det som står i avisene stemmer ikke. Det var ikke noe «mytteri» ved ankomst i Nantes. Et Ryanair-fly på vei fra Rabat til Paris Beauvais 11. januar måtte fly via Madrid hvor en passasjer som ble syk ombord, gikk av flyet og fikk hjelp av medisinsk personell. Flyet fortsatte til Paris kort tid etter, men fikk ikke lande på grunn av reguleringer i flytrafikken og ble dirigert til Nantes. Passasjerene fikk overnatte på hotell og ble sendt i buss til Paris dagen etter, sier kommunikasjonssjef Robin Kiely.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus